Боледуване на децата ни - тема 77

• 29 130
  • 768
  •   1
Отговори
# 270
  • Varna
donchevaaa123,,аз съм от Варна. Ходили сме във Майчин дом. Там винаги има дежурен педиатър, но се плаща. Другия месец вариант е  Терапията. Има спешен детски. Чака, се доста. Незнам  колко сте спешни. И след 20ч, където личния лекар има договор, за след работно време. Нашия е в жълтата сграда на  Окръжна болница

# 271
donchevaaa123,,аз съм от Варна. Ходили сме във Майчин дом. Там винаги има дежурен педиатър, но се плаща. Другия месец вариант е  Терапията. Има спешен детски. Чака, се доста. Незнам  колко сте спешни. И след 20ч, където личния лекар има договор, за след работно време. Нашия е в жълтата сграда на  Окръжна болница
колко заплатихте в майчин дом

# 272
  • Пловдив/София
Ох, как разбирате дали има хрип? Малката беше на слушалка миналия петък заради ентеровирус и лека хрема/кашлица. Гърдите бяха чисти. Предписа сироп Булзин. Коремът мина, но от 2-3 дни кашлицата се усили. Спрях булзин и почнах Флудитек за отхрачване малка доза (голямата я разкашля). Няма ефект- кашля си плитко на всеки няколко минути. Не се дави, еднократни покашляния са, но чести. Нощем спи добре, рядко кашля.
Ако е спазъм има ли как да го хвана? Дали да бързам за слушалка петък-събота или още да чакам?
Пулмолог така бързо няма да успея и трябва да разчитам кварталната лекарка да го хване…
Правила ми е два пъти спазъм, който само на слушалка се чу и затова се притеснявам Sad

# 273
  • Varna
Последно беше 50 лв. Може и 60 да е станало. Понякога и там се чака. Ходили сме и през ноща.

# 274
  • Враца
Казвала ли съм, че март месец винаги ми е бил най-ужасния откъм вируси. Имам чувството, че всяка година март месец децата ми се разболяват най-много и най-тежко. В понеделник голямото ми дете се оплака от гърло, вечерта вдигна температура, отидохме на лекар и му изписаха обикновените противовирусни препарати и Вит ц. Вчера, 3 ден от първите симптоми и постоянна температури, термометъра удари 40градуса. Днес ходихме отново на лекар и пуснахме изследвания, ПКК е в норма, но ЦРП-то му удари рекордна граница за всичките му разболявания през тези 8 години. Дано антибиотика подейства по-бързо, че тотално откачам.

# 275
+1 мразя март .....все гадните болести са тогава и при нас

# 276
Във Варна има толкова много варианти за преглед извън работно време и се сещам за поне 3 частни кабинета, които работят събота, неделя, празнични дни. Майчин дом денонощно има педиатри за платен преглед, в Окръжна има неотложен и спешен кабинет, в Терапията има кабинет. МЦ За детето работят винаги и съботи, недели и почивни дни, Кирязов също работи, Огнян Демирев работи в почивни дни...

# 277
  • shumen
Ваня,толкова да ги мразя тези бактерии.
Дончева,толкова малко бебе бих завела на слушалка.
СимонаК,при мен винаги се е изолирала Ешерехия и е ужасна.
Анелия,при нас е така Януари.Винаги тогава знам гадни болести.
Моя днес се оплака,че го дразни гърлото.Започнах го с Ефизол,че уикенда записах една екскурзия и да не вземе да се тръшне точно тогава,че ще се гръмна.

# 278
И двамата кашлят, дъщерята май й се размина, обаче малкият си направи пак бронхита или пневмония. Днес беше вдигнал 38 температура при все че му е трети ден на антибиотик.

# 279
Дани, аз много се притеснявам, защото сумамеда дори да е ок по антибиограма, не е оптимален. Трябвало Аугментин ми казаха приятелки микробиоложки, но пуски аугментин прави ужасна диария и няма да могат да ходят на градина и училище и на фона на очевидния дисбаланс сега може и да гъбясат. Ако намеря ще взема и триклобактер за подмиване, той е точно за такива бактерии, малко да подпомогнем сумамеда.
Някой използвал ли е Триклобактер, че се чудя как точно да го ползвам?

# 280
При моето дете отново са десет различни симптома. Бях малко забравила, не беше пил АБ от 5год. Сега кашлица/бронхит плюс бели точки по едната дъга в гърлото, въпреки, че няма сливици, температура 5 дни. Понеже много антибиотици ги няма на пазара лекаря изписа един дето още не го е пил. И то за над 12 год на хапчета, а той е на 11. Има един прием снощи, сега няма температура, но корема го боли и кашля.

# 281
Честит празник мили мами,бъдете все така силни да се справяте със всяко предизвикателство на живота ..
След 2 дни обилен теч от носа на синът ми буквално като река беше ..днес няма и помен ..кашлицата и тя е остатъчна ...изумява ме как боледува това дете ..

# 282
Честит празник, мили момичета! Здрави и щастливи бъдете, ценени и уважавани.

Аз се усложних и съм на АБ за остър максиларен синуит. Беше ми ясно, че ще стигна до там, като видях какви красоти си духам от носа.

# 283
  • shumen
Честит празник,мили мами!Здрави,щастливи и много обичани да сте.
Ваня,,ако давам пробиотик с АБ не се подрисква моя.
Рейна,при моя така при бронхит го е болял корема.
Бръм,как са днес?
Аз давам Ефизол и се моля да не се разболее и да ни се провали екскурзията.

# 284
Дани, защо не започнеш нещо по - силничко? Ефизола си е бонбонче.

Общи условия

Активация на акаунт