Боледуване на децата ни - тема 77

• 28 587
  • 768
  •   1
Отговори
# 660
Тони, мерси! Честно казано мисля, че където и да отидем и да не е голям град ще е полезно. Просто в София вече въздухът е ужасен и съвкупността от фактори води до усложнения при боледуване, алергии, астма и тн. За съжаление на този етап няма как да се преместим другаде, иначе не бих стояла и 1 минута тук повече 😢

# 661
  • shumen
Елла,днес се прибираме.В Сандански също въздуха помага както и в Трявна.
То не само в София въздуха е ужасен,а навсякъде в големите градове.
Тони,благодаря.Ще прочета и за Пампорово.
Ние дойдохме с кашлица и хрема и след физиотерапията спряха.Края на Август пак ще идваме и може и повече да поседим като са ваканция.

# 662
Коклюша на приятелката ми с антибиотици са го лекували. Това по въпроса по-горе.
Моята трети ден е с температура, ще ходим да и правим изследвания. Стабилно не пада под 38 дори и с лекарства. Като мине ефекта на лекарствата, достига и до 39.8.
За имунитета, не съм  я водила на имунолог поради факта, че детето не е нон-стоп болно, ако не ходи на градина. Сега три месеца дори сополи не е имала, абсолютно здрава беше. Отиде на детски рожден ден - разболя се, после се събрахме с приятели с деца -ето го резултата. Според мен, ако има проблем с имунитета, тя ще е болна непрекъснато. Изтеглихме късата клечка със здравословното и състояние. Слушам приятели и техните боледуват, ама чак такова чудо рядко се среща. Те за това не разбират защо детето почти не ходи на градина. Най-малкото да и спестя някой и друг антибиотик, защото и това не може безкрайно да се взема. Не съм майка орлица, даже я оставяме за седмица понякога при баба и дядо за да попътуваме малко с мъжа ми. Не е причината, че не искам да се отделям от детето, защото и такива нападки срещам. За това и второ дете не мисля да имам, това би ме довършило физически и психически. Поне едно да успея да отгледам...

# 663
Въздуха навсякъде е мръсен. Една жена от Трявна каза, че и там въздуха не е това, което е било преди.
Дани, дано нямате проблеми до края на учебната година.
Ние ходим тия дни по площадки....пълно с кашлящи деца, кореми болящш, пищящи...на тръни съм.

# 664
Моята дъщеря е с алергии, от две години ги лекуваме. Никой, обаче никога не ми е говорил за непоносимости за да я изследваме и никой не се е съмнявал в това, защото тя няма и типичните симптоми. Да, обаче сега и излязоха непоносимости. Не е била с чести бронхити, температури и т.н., при нея винаги проблема са били ларингитите. Има си поставена диагноза алергичен ринит и уж всичко беше от него, уж го лекуваме, а всичко си е както и преди това. Имунен дефицит няма. През годините не съм спирала да търся причината, но масово ми се отговаряше, че едва ли не аз съм откачена, всички деца боледуват и ще и мине. Всички изследвания сме си ги плащали сами, да не кажа, че повечето съм и ги самоназначавала. На градина почти не е ходила нито първа, нито втора, нито трета група. Сега след като си минем прегледа при алерголога предстои да я пускам след отсъствие 4 месеца.

# 665
Ами за вирусче без усложнения аз разбирам сопол и кашлица, а не 40 градуса Т. Не знам де, ние и преди сме го коментирали това.
И моята е с алергии, изследвали сме какво ли не - "неуточнена алергия". Но аз си знам на какви храни реагира. Вече за цъфтежите няма какво да направя.

# 666
Въздуха навсякъде е мръсен. Една жена от Трявна каза, че и там въздуха не е това, което е било преди.
Дани, дано нямате проблеми до края на учебната година.
Ние ходим тия дни по площадки....пълно с кашлящи деца, кореми болящш, пищящи...на тръни съм.

Ваня, същото е и около нас. В сряда засякох една майка с едното й дете, от петък болно, вече се оправило по нейни думи, но не спря да кашля и да бършат сополи. Другото вкъщи с температура.
В четвъртък вече и това с температурата беше на площадката. Пресипнало, кашлящо, но на нея не й е проблем, понеже всичките "редовни" деца там кашляха и подсмърчаха.
Моето като е болно ходим да мерим улиците, обикаляме пусти алеи в парка, кара колело, тротинетка,далеч от деца. Сега явно и като е добре трябва да стоим далеч, че да не олепи нещо пак. Направо нямам думи... Масова безотговорност и егоизъм цари навсякъде.

# 667
Мартина, а ограничаваш ли тези храни към които реагира?

# 668
Да, поне вече не реагира на млечни.
Не яде мед, цитруси и какао.

# 669
  • shumen
Ваня,наистина и тук вече не е както преди,но ние ходим по горите.И тук е пълно с кашлящи и кихащи по площадки.Ние все бягаме далеч от такива и все ме гледат и се чудят защо.
Мартина,и моя е с лека алергия към кравето мляко и гледам да ограничавам млечни.

# 670
Коклюша на приятелката ми с антибиотици са го лекували. Това по въпроса по-горе.
Моята трети ден е с температура, ще ходим да и правим изследвания. Стабилно не пада под 38 дори и с лекарства. Като мине ефекта на лекарствата, достига и до 39.8.
За имунитета, не съм  я водила на имунолог поради факта, че детето не е нон-стоп болно, ако не ходи на градина. Сега три месеца дори сополи не е имала, абсолютно здрава беше. Отиде на детски рожден ден - разболя се, после се събрахме с приятели с деца -ето го резултата. Според мен, ако има проблем с имунитета, тя ще е болна непрекъснато. Изтеглихме късата клечка със здравословното и състояние. Слушам приятели и техните боледуват, ама чак такова чудо рядко се среща. Те за това не разбират защо детето почти не ходи на градина. Най-малкото да и спестя някой и друг антибиотик, защото и това не може безкрайно да се взема. Не съм майка орлица, даже я оставяме за седмица понякога при баба и дядо за да попътуваме малко с мъжа ми. Не е причината, че не искам да се отделям от детето, защото и такива нападки срещам. За това и второ дете не мисля да имам, това би ме довършило физически и психически. Поне едно да успея да отгледам...

Нашият УнГ това ми обяснява, колкото повече се пази детето от досег с деца, влезе ли в колектива - било то градина, детски рожден ден с дечица, веднага ще реагира организма. Аз също наблюдавам, че откакто вече година си ходи на градина с някакви сополи, които издухва сутрин и вечер е друго положението. Неговите не текат последно време. Издухва сутрин и вечер, ни той си е с трета сливица и често има зсдни сополи.
Иначе с кашлица и температура е ясно, че де лекуваме вкъщи, и разбира се супер силна хрема.

# 671
Евче, ами реално тя лови всеки един бацил, с който има досег. Щом казваш, че след всяко събиране с деца е болна. Не знам, аз така си го обяснявам и не е нормално сякаш. Ами като тръгне на училище, там и със сопола си ходят и с кашлицата.. не знам, всеки си знае детето, но според мен е адски много боледуване това, след всяко събиране с деца. Сега ако кажеш, че и по магазини не ходите с детето..

# 672
  • shumen
Евче,да не те отчайвам,но в училище ходят и с кашлица и с хрема.Само,ако е много зле детето се спира.
Тони,така е,но ако мога да му спестя лекарствата и АБ защо да го бутам зорлем в бациларниците.

# 673
Аз да ви кажа, че и в градините ходят така. Аз в момента моята съм я спряла за сопол, но дори госпожата ми каза, пускай я, нищо й няма. А, от този същия вирус, явно и на другите деца "нищо им няма", защото има и такива с температура, кашлица, антибиотици и прочие. Масово разболяване, от 22 деца предишната седмица, сега са 5 и не от ваканцията.

# 674
Аз да ви кажа, че и в градините ходят така. Аз в момента моята съм я спряла за сопол, но дори госпожата ми каза, пускай я, нищо й няма. А, от този същия вирус, явно и на другите деца "нищо им няма", защото има и такива с температура, кашлица, антибиотици и прочие. Масово разболяване, от 22 деца предишната седмица, сега са 5 и не от ваканцията.

Това се опитвам да обясня. Че колкото и да не изнежваш, и добре да се храни, и да спи и тн вирусите ще се развият различно при всяко дете. Вече десетки пъти съм го виждала в нашата градина.
Разболяват се по едно и също време - едното само с Т, другото само сопол, третото сопол и кашлица, следващото комбинация от всичко. Супер индивидуално е.
При познато дете от един вирус с лек сопол стигна до сърдечна операция. За щастие, успешна и сега е добре, но ще пие лекарства до края на живота си. Ясно е, че вируси има и ще има, но ако всеки си го спре при първи симптоми и го задържи за няколко дни, картинката ще е много по-различна.
За съжаление, масово хората не смятат така и сме единици тези, които ги задържаме при нужда.

Общи условия

Активация на акаунт