🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 64]

• 44 251
  • 772
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,нова съм във вашата група и понеже към края на април ще пътувам за Истанбул ,имам няколко въпроса
От къде мога да видя актуалните цени на туристическите обекти ,имах някакъв ориентир но с поредния срив на турската лира вече са други
И другият ми въпрос ,как е по добре да се плащат на каса в евро или турска лира,
Има ли обекти само с турски лири или само в евро, например за разходка из Босфора намирам цена само в евро
Благодаря !

# 151
  • София
ползвала съм google maps офлаин, обаче с включено местоположение и много добре ми работи, идеално ми показва къде съм и от там си се ориентирам без проблем.
Диана###В - две три страници по назад в темата имаше пост имено за новите цени на обектите. Весело изкарване и хубаво време желая!

# 152
  • София
Здравейте,нова съм във вашата група и понеже към края на април ще пътувам за Истанбул ,имам няколко въпроса
От къде мога да видя актуалните цени на туристическите обекти ,имах някакъв ориентир но с поредния срив на турската лира вече са други
И другият ми въпрос ,как е по добре да се плащат на каса в евро или турска лира,
Има ли обекти само с турски лири или само в евро, например за разходка из Босфора намирам цена само в евро
Благодаря !
Диана, добре дошла!
Но след като сте нова е добре преди да питате каквото и да е да прочетете поне последните няколко страници, защото само преди няколко дни на 7 март и 4 страници преди тази, потребителката FBID1119177734809501 качи новите цени на всички забележителности / за което горещо и благодарим!!!/ . Не че не мога да Ви пусна линк от този пост, но хайде 90% да не чакат всичко наготово и да си пестят времето, а 10% постоянно да си го губят и да се опитват да са  полезни на тази група.

# 153
Благодаря !
Диана, добре дошла!
Но след като сте нова е добре преди да питате каквото и да е да прочетете поне последните няколко страници, защото само преди няколко дни на 7 март и 4 страници преди тази, потребителката FBID1119177734809501 качи новите цени на всички забележителности / за което горещо и благодарим!!!/ . Не че не мога да Ви пусна линк от този пост, но хайде 90% да не чакат всичко наготово и да си пестят времето, а 10% постоянно да си го губят и да се опитват да са  полезни на тази група.
Благодаря за гостоприемството
Изчела съм последните ви две теми и ако намирах отговор ,нямаше да губя и вашето и моето време,включително и линковете от първа страница
В поста от преди няколко страници не намерих цени за музея на шоколада ,за двореца Бейлербей и други които ще посетя
Все пак благодаря за отделеното време

# 154
Благодаря !

Не първа страница ги пише.
И то доста подробно.
Иначе в официалните страници на обектите провери.

# 155
  • Варна и...духом на Босфора
Тоз хотел горчивия-Битер,
Тъй.ГеджеманскУ място наблизо,и за гледане тоже.Пепелче, записвай 😁😛-
Пантократорската църква,и Зейрек махалеси.
И Зейрек ресторант, много хубава гледка към Халич,Сюлеймание, и Валенс,булеварда тоже
.
Там пих прекрасно кафе и ядох Чок готени курабета с много масло и розинен.
Дано да работи,готино местенце е.
Отдолу,след болницата в улицата Salih paşa навътре е къщата на Али Капитан/ Еркан Петеккая/ от "Времето лети“- Oyle bir zaman ki..
Насреща под Сюлеймание,и отдолу,където Рали е видяла месарските магазини,навътре,посока Масърчето,има пазар,и дюкяни ,и много изгодни ядки и локуми,може и той дъй Женския,ама може и дъ н не е.😁

Вий са Уриентирвайти за СтепанчоHauser
Тъй де амчи как😁😛

# 156
  • Благоевград
Благодаря на всички за съветите!
И да помоля за още нещо - случайно ми попадна информация за църква, която се посещава всеки месец на 1-во число в квартал Фатих. Търсих като Дева Мария, но такива има няколко, които гугъл мапс ми показва. Може ли някой да ми даде точно име и адрес на църквата? Ще съм изключително благодарна!

# 157
Диана ето цените на основните забележителности. Съвет от мен преди да заминете проверете ги отново .
Цените на входните билети
Дворци :
Долмабахче -1050 лири
Бейлербей - 350
Кючюксу и Ъхламур- 130
Топкапъ сарай комбиниран билет - 1500 лири
Музеят на Рахми Коч -500 лири
Йеребатан Сарнъджъ - 09-18:30ч. 600 лири и от 19:30-22 ч.- 1000 лири
Миниатюрк парк-350 лири
Анадолската крепост - 100 лири
Музеят на ислямските цивилизации към комплекса на джамията Чамлъджа- 250 лири
Св.София- 25 евро
Музей Пера -100 лир
Цени транспорт:
Автобус, трамвай, кабинков лифт Телеферик, Тюнел - 17,70 лири едно пътуване
Мармарай- 39,17
Корабчета на Шехир Хатларъ
Цена на пластиката Истанбулкарт е 70 лири, има лимит 500 лири месечно, някои карти имат над 2000 лири месечно. Отстъпки при пътуване и безплатен транспорт по празниците за чужденците няма. С една карта могат да се чекират няколко човека.

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 20:44 от FBID1119177734809501

# 158
Тина 😍, ето ти координатите на Църквата на първо число.
В гугъл ще намериш инфо какво се прави и защо, но да знаеш, че на всяко първо число от месеца има големи опашки.
И ако ще ходите, трябва да сте по-рано там.

https://maps.app.goo.gl/rEZmadLf4c1uuRNC9

Ако не ти се отваря линкът, ето снимка с адреса.

Еми, ❤️ 💕 ❤️виж кой ти намига😉 😜 !
https://youtube.com/shorts/k-GgFGG9_8M?si=Nw4YQeBk4EnlDksH
https://youtube.com/shorts/k-GgFGG9_8M?si=Nw4YQeBk4EnlDksH

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 20:44 от pepel_ot_rozi

# 159
  • Варна
Благодаря на всички за съветите!
И да помоля за още нещо - случайно ми попадна информация за църква, която се посещава всеки месец на 1-во число в квартал Фатих. Търсих като Дева Мария, но такива има няколко, които гугъл мапс ми показва. Може ли някой да ми даде точно име и адрес на църквата? Ще съм изключително благодарна!
Пригответе се за огромна опашка.
Аз за първи път отидох на 01.12, около 15 часа и отне 1 час.
На 01.05 отидохме пак, за да върна ключета, около 10 часа и се отказахме да чакаме, защото края на опашката не се виждаше.
Решила съм да върна ключе през по студените месеци.
Много туристи, директно с автобусите ги водят също. Включена е често в програмата.

# 160
Търсейки как се стига до тази църква на първо число , се натъкнах в Гугъл мапс на нова линия Т6 от Сиркеджи до Казлъчешме.
Снимките са от Гугъл мапс
Ето статия от Уикипедия с препратки към официални сайтове.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&ur … uZJ2uH9JP6wPiK7vC

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 21:58 от FBID1119177734809501

# 161
На моята уж прясно изтеглена карта е дадена като в строеж с "прозрачната линия".
Но ето ги спирките и  щом вече работи може и да се повозим.

Последна редакция: ср, 13 мар 2024, 22:21 от pepel_ot_rozi

# 162
Не знам,  намерих пресни снимки в Гугъл. Аз гледах , че е много близо до хотел Пенинсула гара Cancurtaran ( Джанкуртаран). Някой , който ходи  пръв да каже. Тези дни липсваше в Гугъл мапс.
На моята уж прясно изтеглена карта е дадена като в строеж с "прозрачната линия".
Но ето ги спирките, щом казваш, че вече работи може и да се повозим.

# 163
  • София
Още преди месец ми казаха, че е пусната линията. Използват линията на влака. Лятото видях как стягат старите гари по трасето и отдавна очаквах да стане. Wink Наистина ще е удобно за хотелите, които са близо до Мраморно море. Избягвах ги, защото всеки ден трябва да се катерим до Султанахмет, а вече хич не ме бива в това. Simple Smile

# 164

Общи условия

Активация на акаунт