Диамантени / елмазени гоблени 2

• 6 152
  • 86
  •   1
Отговори
# 75
  • Стара Загора
Момичета , да ви покажа и аз , гоблена , който завърших днес. Снимката не изглежда много добре, понеже диамантчетата блестят на лампа.

Така изглежда на легендата.

# 76
По въпроса за диамантени гоблени, поставени в рамка без стъкло. Продават специално покритие за диамантени гоблени в Тему. Сигурно го има и по други сайтове. В шишенце е, към някой има четка, към други самото шишенце има гъбичка за намазване. Пише, че след като изсъхне, предпазва гоблена от прах и камъчетата не се отлепят. И няма нужда от стъкло при рамкиране. Все още не съм го пробвала и не знам дали се получава.

# 77
Ами то си остава релефна повърхност и намазано. Имайки предвид колко прах ми се събира по мебелите и вещите това как ще се чисти? 

# 78
  • там където има винаги вятър
По въпроса за диамантени гоблени, поставени в рамка без стъкло. Продават специално покритие за диамантени гоблени в Тему. Сигурно го има и по други сайтове. В шишенце е, към някой има четка, към други самото шишенце има гъбичка за намазване. Пише, че след като изсъхне, предпазва гоблена от прах и камъчетата не се отлепят. И няма нужда от стъкло при рамкиране. Все още не съм го пробвала и не знам дали се получава.

Харесах си такъв от Sinsay - цветя, поставен в рамка, не е запълнен целият.
Тук прочетох за това покрие, поръчах - най-вече да не се отлепят камъчетата и днес дойде. Ще го занеса на село/ходим си рядко/ и затова много, много не се притеснявам от прах...колкото издържи.
Сега остава да се справя с това мазане по камъчетата Thinking
Ето го готов, покрит доколкото може с целофана... затова и снимката е...

и

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 13:27 от mama iasi

# 79
Много са хубави цветята. И шишенцето е същото, като това, което купих.

# 80
Много са хубави цветята. И шишенцето е същото, като това, което купих.
Използвахте ли го вече?
Аз още не, но тия дни мисля да мажа...каквото стане.

# 81

Използвахте ли го вече?
Аз още не, но тия дни мисля да мажа...каквото стане.
[/quote]

Не съм го ползвала все още. Ще ми трябва още известно време да си наредя гоблена. И аз се чудя какво ще стане при мазането. Четох на няколко места отзиви, че резултатът гил без никакво замъгляване на камъчета, а имало дори блясък. Ще видим какво ще стане 🤞

# 82
  • София
Ето го и моят първи гоблен. Поръчах миналата седмица лепило да го запечатам и остава да намеря рамка за снимка 25х25 Simple Smile

# 83
Ето го и моят първи гоблен. Поръчах миналата седмица лепило да го запечатам и остава да намеря рамка за снимка 25х25 Simple Smile

А защо ще го запечатвате? Нали ще го слагате в рамка Thinking
Моят е на "готова рамка" , т.е. няма да има предпазно стъкло - няма как да се сложи и ще стои така, затова прочетох тук че има лепило и ще го "мажа" за да не изпадат след време камъчетата.

От много, много години шия гоблени, какви ли не - с гобленов бод, кръстат бод, графики - всички са закачени. Спрях да шия защото няма къде да ги слагам, шия вечер а и ми трябва лампа за да виждам по-добре.
Не бях фен на тия с камъчетата, ама хич Smile  Но вечер не мога да стоя със "скръстени" ръце, искам да се занимавам с нещо и така стигнах до тях. Преди година купих на внучката един, голям мерак имаше...започна го и до там. Завърших го, купих рамка и сега е закачен Hands Plus1
Този с цветята е вторият. Имам и трети готов - пак в рамка е. Прехвърлен ми от внучката пак - нямало кой да го прави, нямало къде да го слагат. Правих го на село/когато си ходим/ - занимавка вечер.
И тъй като все мърморя че искам да правя нещо вечер - за 8-ми март ми подариха Thinking Satisfied Но той е от тези навитите - не с рамка.
"селският" в готова рамка, ММ ще трябва да мисли какво да им слага отзад за да ги закачаме.

# 84
  • София
Не искам на рамката да има стъкло, а не съм сигурна след някакъв период да не започнат да изпадат камъчета.
Иначе и аз съм същата, не мога вечер нищо да не правя, пъзели редя, рисувам по номера, сега и гоблените открих.

# 85
Момичета , да ви покажа и аз , гоблена , който завърших днес. Снимката не изглежда много добре, понеже диамантчетата блестят на лампа.

Така изглежда на легендата.

От къде мога да закупя този гоблен ?
Благодаря !

# 86
  • Стара Загора
Donatellla, гоблена е направен по собствена снимка , в сайта на Art- Hobby.com. На този сайт може да се поръча гоблен по собствена снимка . А картинката е от Pinterest.

Общи условия

Активация на акаунт