Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №25

• 42 004
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
Аз съм алергична към пеницилин и се опитвах с две други АБ схеми да убия ХБ. С първия АБ не успях, втората схема не ми понесе. Впоследствие с много упоритост в продължение на година и 2 месеца прилагах алтернативно лечение, след него тестът беше чист.

# 136
Гастрото ще й изпише каквото трябва...и ще се излекува Фрегата. Всеки си е индивидуален!

# 137
момичета, в последно време не успявам да пиша, но изчитам всичко и искам да ви помоля, когато пишете"пих хормони" или "от хормоните, които пих, ми станаха кисти ..." или подобни, просто отбелязвайте, какво точно сте пили/мазали.
Защото масово сте на синтетични такива, било то в мирена или какво там ви изписват лекарите. Има огроооомна разлика м/у био идентични и синтетични+неясни пълнители.

# 138
Аз минах при АГто. Вече сме станали приятелки....! Направи прегледи, не вижда нищо спешно и притеснително. Матката след отпадното кървене била тънка като чертичка! Каза да си чакам операцията. Одобри мястото и опериращия, който съм избрала. Хормони  - категорично НЕ. Ако възникват течове и притеснения каза да се чуваме.Wink

# 139
# 140
Здравейте дами,
На 46 г. съм, с редовен цикъл, но доста намаля последните години - два дни и край. От известно време забелязвам, че преди цикъл обаче изпадам в страшна депресия, тъга, яд и какво ли не. Освен това напълно изгубвам съня си. Мислите ли, че може да е свързано с предменопаузата. Четох, че е възможно да е от намаляването на прогестерона . Интересно, че в деня, когато ми дойде се успокоявам и вчера съм спала 10 ч. след като ми дойде. Не смея да пия добавки и хормони, защото съм с Хашимото и не знам дали не се влияе и от това.
Вие как се чувствате преди цикъл и как регулирате съня?

# 141

Вие как се чувствате преди цикъл и как регулирате съня?
Аз се чувствам полудяла, всичко ме дразни, превъзбудена, уморена. Като ми дойде ми олеква!

# 142
Аз вече системно недоспивам. Като се събудя към 3-4 ч. и край. Сърцебиене, тревожност...Но аз съм така, откокто съм с хормонална спирала. Сега съм и на Зафрила за 3 мес., всичко отдавам на хормоните. Скоро ставам на 44 г. Може и да е от възрастта, но по-скоро е от терапията. Неудобно ми е вече да ме гледат колегите все изморена, все неадекватна.

# 143
  • Бургас
И при мен е същото, Тина, само дето ми идва по-много и редовно.Ако не мога да заспя взимам мента, глог и валериан, рескю, отскоро и Алора.Ако се събудя и не мога да заспя до час, просто ставам.После си спя.Но аз съм така и по новолуния и пълнолуния.Трепти ми на жлезата много често вечер преди Ц, и аз съм с Хашимото.

# 144
  • Bristol
Аз вече системно недоспивам. Като се събудя към 3-4 ч. и край. Сърцебиене, тревожност...Но аз съм така, откокто съм с хормонална спирала. Сега съм и на Зафрила за 3 мес., всичко отдавам на хормоните.
Точно този ефект върху съня го имаше в листовката на спиралата. Аз затова се притеснявах, иначе супер дълбоко спя. Да чукна на дърво, не ми повлия на съня.
Мен много ме успокояват аудио книгите. Вечер, като си пусна да слушам някоя и много бързо заспивам. Слагам ги на 15 мин таймер да изключат и на следващия ден, като търся до къде съм стигнала, установявам че буквално за няма и 5 мин съм била заспала. Рядко ми се случва да се будя посред нощ, но ако се случи, вече ползвам хватката с аудио книгите 😁 Препоръчвам да пробвате този метод на успокояване. Не само за съня помага слушането на книга. Преди време моя позната спомена, че го ползвала като терапия, което ми се стори странно, но реших да пробвам и аз 😊

# 145
Вай, не знам как съм ви изпуснала че и сте стигнало до стр. 10
аз пак с вълни, направо ми писна с тези вълни...

# 146
Аудио книги от Storytel ли?

# 147
На чужди езици има и много други възможности, вкл. безплатни. На български Сторител, да.

# 148
  • София
Аз заспивам от раз, спя дълбоко 1-2 часа и се почва. Едно въртене, от едната страна на другата. Събуждам се за някакви нсекунди, завъртам се и пак заспивам. Така съмнот няколко години. Сутрин съм като пребита.

# 149
Здравейте и от мен! Не съм писала досега в темата, но май ми е време... Заговорихте за нарушения в съня. Ах, при мен това е с пълна сила. Ужасно е. Ако някой ми беше казал преди 3 месеца, че ще се събуждам по 3 пъти посред нощ и ще ставам в 6,00 часа сутринта без аларма, щях да му се изсмея в лицето. Не знам поради каква причина, но сънят ми рязко се влоши. Събуждам се поне по 2 пъти през нощта, после много повърхностно заспивам до следващото будене, постоянно въртене, и така до времето за ставане. Чувствам се като парцал понякога. Купих си мелатонин - нищо, някакви капки за сън - пак нищо. През деня не съм особено активна физически, тъй като работя на бюро, но вечер тренирам и наваксвам. Обаче съня ми е ужасен. Цикъл имам редовен засега. Малко се е скъсил последната година, от 28 дни, на 25-26 дни, но идва редовно и с нормална продължителност /5 дни/. На 43 години съм. Ако някой има лек за сън, с радост бих опитала.

Общи условия

Активация на акаунт