Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №25

• 42 047
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
Svetlii,
и аз съветвам като първа стъпка да си премерите кръвното в такива ситуации.

(аз съм цял живот с кръвно 90/60, веднъж след силен стрес го бях качила до нормалните стойности 120/80-90 и това беше основният симптом на "хипертоничната" криза, която продължи няколко дни).
Мерих като се прибрах, високо си беше. Но и друг път е било без това шантаво зачервяване. Явно, ще се следя. Иначе допреди година и аз бях с ниско кръвно, но нещата се променят... За протокола, имам прегледи от кардиолог и куп кардиограми, всичко е наред...

# 511
На 48 г съм. На 10.03 ми дойде нормално, беше около 4-5 дена и приключи. След седмица получих кръвотечение, което не спира и до днес вече 12 дена... Не беше много, само при избърсване, но доста ярко. От вчера обаче се усили. Гинеколога при който ходя няма свободни часове и отидох при друг. Та той препоръчва да направя абразио. Не спомена за вариант с лекарства. Пише: ендометриум - 8 мм. Мисля да направя още един преглед при друг доктор, но все пак да попитам и тук в темата - какво мислите
Аз съм на 49г  януари предишният свърши на 4.01 ,февруари дойде на 28.02-1.03,но много слабо и после от от 6.03-31.03,имах цикъл точно 25дни спря от самосебеси,сега ще видя др кога ще е.
strawberry0302, същата съм! Прочетох назад в темата как са се развили при теб нещата. При мен обаче се поусили от вчера.

# 512
На 48 г съм. На 10.03 ми дойде нормално, беше около 4-5 дена и приключи. След седмица получих кръвотечение, което не спира и до днес вече 12 дена... Не беше много, само при избърсване, но доста ярко. От вчера обаче се усили. Гинеколога при който ходя няма свободни часове и отидох при друг. Та той препоръчва да направя абразио. Не спомена за вариант с лекарства. Пише: ендометриум - 8 мм. Мисля да направя още един преглед при друг доктор, но все пак да попитам и тук в темата - какво мислите
Аз съм на 49г  януари предишният свърши на 4.01 ,февруари дойде на 28.02-1.03,но много слабо и после от от 6.03-31.03,имах цикъл точно 25дни спря от самосебеси,сега ще видя др кога ще е.
strawberry0302, същата съм! Прочетох назад в темата как са се развили при теб нещата. При мен обаче се поусили от вчера.
Дано спре сам както при мен,все пак си само 12дни ,имаш време Simple Smile

# 513
Вълни още нямам, но от високо кръвно може да се зачерви така лицето.
Мен този месец ми разказва играта откъм симптоми.

Това беше сред първите ми симптоми на премено - конкретно лице и деколте. Все още нямах вълни, все още не бях на лекарства за кръвно. Около половин година имах такива зачервявания- все едно съм изгоряла, поруменявам  за няколко минути и после отминава. Случваха ми се основно следобед и вечер. По едни два пъти на ден.

# 514
Поруменявате, щото си имате кръв. На мен не ми остана вече Sweat Smile

# 515
Svetlii,

(аз съм цял живот с кръвно 90/60, веднъж след силен стрес го бях качила до нормалните стойности 120/80-90 и това беше основният симптом на "хипертоничната" криза, която продължи няколко дни).
Мерих като се прибрах, високо си беше. Но и друг път е било без това шантаво зачервяване. Явно, ще се следя. Иначе допреди година и аз бях с ниско кръвно, но нещата се променят... За протокола, имам прегледи от кардиолог и куп кардиограми, всичко е наред...

-:) за протокола - високо кръвно, зачервяване и треперене са симптоми, не само на менопауза. Следете се, направете кръвни изследвания и  при ендокринолог или гинеколог (който ви пусне повече), не само при кардио

# 516
Здравейте, тъй като и аз имам подобни симптоми, първи вълни, кръвно, треперене... и съм в процес на изследвания.
Споменавате за ендокринолог, може ли по точно да споделите, дали имате предвид изследвания за ЩЖ или ИР, или друго?
Благодаря ви предварително.

Svetlii,

-:) за протокола - високо кръвно, зачервяване и треперене са симптоми, не само на менопауза. Следете се, направете кръвни изследвания и  при ендокринолог или гинеколог (който ви пусне повече), не само при кардио

# 517
На каквото прецени ендокринолога. Мен прати на щитовидна и после на кардиолог.

# 518
На мен като ме удари вълната имам чувство, че вдигам температура, ставам гореща и се изпотявам. Друго ме терзае обаче от 4-5 месеца корема ми е като балон подут, абе топка все едно съм глътнала и не мога да си  закопчая панталоните. И все си мисля, че кистите ми са пораснали огромни или нещо такова и се панирам, а бях на преглед преди 2 месеца. Защо така съм подута? Буквално имам чувство, че ще се спукам.

# 519
На мен като ме удари вълната имам чувство, че вдигам температура, ставам гореща и се изпотявам. Друго ме терзае обаче от 4-5 месеца корема ми е като балон подут, абе топка все едно съм глътнала и не мога да си  закопчая панталоните. И все си мисля, че кистите ми са пораснали огромни или нещо такова и се панирам, а бях на преглед преди 2 месеца. Защо така съм подута? Буквално имам чувство, че ще се спукам.
От хормоналния дисбаланс, и аз съм така, отделно задържам и вода. Спрях млечни, бобови, те ме подуват още повече!

# 520

естрогена е виновен, явно ви е в повече

# 521
Доста време мълчах,но вече не мога.Не е естрогена виновен.Именно той намаля силно през менопаузата,защото се произвежда от фоликулите/яйцеклетките/ и когато те липсват,липсва и естрогена.Като следствие се понижава и прогестерона,който пък е следствие от овулацията/която започва да липсва/няма яйцеклетки/ или попрескача.Стига вече с този естроген.
Съответно си остават нивата на свободни андрогени/мъжки /хормони-андрогестион и тестостерон.Започва напълняване в области типични за мъжкото тяло/корем най-вече/
Прикачам елементарно обяснено видео.
https://www.youtube.com/watch?v=V3_iv5xJfCE

# 522
Доста време мълчах,но вече не мога.
И аз едвам се сдържам, като хора без елементарни познания по анатомия и физиология се назобят с полуграмотни интернет мантри от сектата на Рей Пийт и уверено ръсят диагнози и лечения. Ама какво да правя. Трая си в името на добрия тон.

# 523
Аз нищо като не разбирам направо не знам на какво да вярвам. Много е объркващо. Тези от Рей Пит наистина са фанатично зомбирани и като ги четеш си мислиш, че са прави. От друга страна медицината проповядва друго. Обърквам се тотално.

# 524
Коя е тая секта на Рей Пит? Thinking

Общи условия

Активация на акаунт