REMIX

• 16 002
  • 195
  •   1
Отговори
# 165
Ще повдигна пак въпроса за декларирането на получените пари от Ремикс. Аз попълних информацията за НАП, която искаше сайта и сега се чудя, ще ги декларираме ли тези пари?

# 166
  • SF
А, то остава на 5,99 и данък да платя!!! Ако е така, хич няма да се занимавам. Би трябвало да се радват, че рециклираме.

# 167
  • София
Продажбата на лични вещи не се облага с данъци. Трябва да се продават по занятие и като търговец дрехите.

# 168
Защо тогава я искат тази информация за НАП, малко ме притеснява.

# 169
  • София
Кога я искат и къде, аз не помня да са ми искали?

# 170
Когато направиш 35 продажби, ако не я попълниш, няма да може да ползваш услугата.

# 171
Не съм попълнила още, но ще попълня, май няма къде да ходя, искам да продължа да  ползвам услугата Clean Out, удобно ми е.
Писах им и ми отговориха следното:
Ако решите пишете им и Вие да видим какво ще кажат.

Здравейте,
 Благодарим Ви, че се свързахте с нас.
 DAC7 е директива на ЕС, според която сме задължени да подаваме данъчната информация на продавачите, използвали Clean Out, които са достигнали определен лимит - 2000 евро печалба или 30 осъществени продажби.
 След като достигне този лимит, всеки потребител ще разполага с 60 дни, в които да попълни форма на сайта и да предостави данъчната си информация, която ние да декларираме пред местната данъчна служба (НАП).
 Приходите от продажба на собствени употребявани вещи от физически лица са освободени от облагане с данък. Въпреки това Ви съветваме да се обърнете за консултация с данъчен специалист.
 Оставаме на разположение в случай, че имате нужда от допълнително съдействие.
Поздрави,

Цитирам, където сме писали по напред в темата, тъй като я попълних отдавна и не помня какво беше точно. 30 били продажбите.

# 172
На мен от ремикс ми искаха за втори път да попълня, може би трябва всяка година, но декларация нямам намерение да подавам пък ще видим.

# 173
  • Плевен
Най-добре е да се декларират, няма да имате данък, но ще си спестите евентуални обяснения пред НАП.
приложение 13, част І Необлагаеми доходи, придобити през годината, ред 1003 Доходи от продажба или замяна на движимо имущество, освободени от облагане на основание чл. 13, ал. 1, т. 2 от ЗДДФЛ

# 174
Някой някога печелил ли е от т.нар. игри на Ремикс? Прави ми впечатление, че никога не обявяват победители, просто играта изчезва, все едно никога не я е имало.
Наскоро имаше уж коледна лотария за 3 ваучера по 300 лв, ако направиш поръчка до 22.12.... не са ли длъжни по закон да обявят победители и възможно ли е да ни мятат по върбите с тези игри?

# 175
Къде и как бих могла да декларирам?

Най-добре е да се декларират, няма да имате данък, но ще си спестите евентуални обяснения пред НАП.
приложение 13, част І Необлагаеми доходи, придобити през годината, ред 1003 Доходи от продажба или замяна на движимо имущество, освободени от облагане на основание чл. 13, ал. 1, т. 2 от ЗДДФЛ

# 176
Някой някога печелил ли е от т.нар. игри на Ремикс? Прави ми впечатление, че никога не обявяват победители, просто играта изчезва, все едно никога не я е имало.
Наскоро имаше уж коледна лотария за 3 ваучера по 300 лв, ако направиш поръчка до 22.12.... не са ли длъжни по закон да обявят победители и възможно ли е да ни мятат по върбите с тези игри?
Напълно възможно.
А и да обявят някакви имена, може и да са измислени.
Смятам, че от тяхна страна това си е просто маркетингова стратегия, за да увеличават продажбите.

# 177
  • Плевен
Декларира се от 12 януари до края на април. Може на хартия в офис или онлайн с ПИК. Препоръчвам с ПИК след 10 март, защото иформацията тогава ще е автоматично заредена от всички видове доходи.

# 178
От скоро започнах и аз да продавам в Ремикс, защото в ОЛХ и фейсбук досега не съм успявала. Даже вече имам първите си продажби и съм доволна, но сега откакто сме в евро сумата за получаване ми е една, а ако реша да я коригирам надолу тя рязко намаля и като я върна на първоначалната стойност вече сумата за получаване ми е по-малко. При вас така ли е и знаете ли защо се случва?

# 179
Здравейте! Относно коректността на Ремикс- обърнете внимание на новата цена на доставката 😅
Снимката е колаж, поръчките са със седмица разлика.

Общи условия

Активация на акаунт