“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№1

• 35 712
  • 786
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
Дали има нови хора в екипа на сериала,че те да са сътворили тази бъркотия!?🤔

# 691
Голям смях, голям резил.
Направо се чудя тая Златна роза, дето  я пускат в началото на всеки епизод, за какво точно е получена.

Още след първа серия си личеше ниското ниво, аз си го казах и тук.

Взаимствано на кило и то безразборно. Предобрено със знаци, символи, психарии, линии и к'вот' още се сетиш от кримките.
Бай Мий изкара половин епизод с надигната пола, крещейки, ритайки, псувайки и блъскайки. Нелеп гърл пауър.

Филипчо е като една притурка там, никакъв живец, никакво отношение към престъплението. То пък и за какво да се мъчи, тя Мия всичко ще разнищи.

Куката гледа през цялото време като препикано мушкато.

От Димо очаквах по-главна роля, пък той до тук едно редово полицайче.

# 692
Съзнателно не писах след първия епизод, защото след финала му бях очарована само от операторското майсторство и спиращите дъха гледки от Търново, но вторият епизод беше неимоверно по-слаб...
Писали сте вече всичко, актьорската игра беше много слаба, в най-лошите традиции на българското кино, но основният проблем за мен е сценарният - очевидно липсва оригинална идея и затова се взаимства от скандинавските криминални сериали, "Истински детектив" и какво ли още не...
Не съм писала във форума относно първи сезон, но той беше по-въздействащ и атмосферата в него - по-автентична, може би и заради приказните Родопи, надявам се все пак криминалната линия да има някаква ясна концепция, която постепенно да се избистри,  а не да е подобен тюрлюгювеч и нехомогенна сплав от известни трилъри и кримки, както досега.

Липсват ми Стоян Радев и Валери Йорданов, тук почти никой от полицейския екип няма харизма, Илчев е тотално абсурден, както някой потребител беше писал, сякаш излязъл от немски филм за възрастни...

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 10:25 от _Електра_

# 693
На мен Христина Апостолова не ми се вписва в ролята на ченге. Много е монотонна и безлична тая жена. Дора си беше класа с нейният бременен корем и Попето с клечката за зъби в устата.
На Вълев както винаги нищо не му разбрах и не се мъча вече. Филма е интересен за мен, но има доста нелепици. На Владо Карамазов ми е любимец и не мога да не го следя. Относно бременноста на съдийката тази попита първо има ли деца, защото матката и била издължена като след раждане или аборт. После видя и ембриона, но най-вероятно има някъде дете или поне е била бременна и друг път. Убиеца не го дадоха да я изнасилва и както тук някой писа, че са я дали щастлива е след секса с инспектора. Явно по-бурен е бил, щом и ухапвания има. Той затова се ядоса на Язова в еп.1, че каза да вземат отпечатък от захапката и ще намерят кой е. Иначе вижда, че тия неговите хора са като 6 без 10, освен Димо.

# 694
  • Галифрей
Явно в сериалите на Нова си имат традиция тамън да направят сезон 1 супер ( рядко явление)  и после като му направят продължение тотално го прецакват, слиза надолу. Ся аз имам чувството,че едиственото хубово което ще видим са пейзажите. Съгласна съм с това което сте написали. Чудя се дали въобще да продължа да го гледам.

Есента на демона в трейлърите:

Есента на демона в епизодите:

# 695
Един читав полицай няма там. Начело с Куката.
Димо и Христина Апостолова (въобще не им знам имената на героите) са в миманса. Илчев е някакъв пародиен образ... и... аз за други не се сещам. Има ли други полицаи?

# 696
Има още една ненужна полицайка с елече, тя пък още по-зле играе...

Първия сезон изобщо не беше такъв, веднага стана интересно и по-важното, героите изглеждаха достоверни и будеха симпатии, а не недоумение и досада.  За мен основния проблем е слаб сценарий,  всичко друго се повлича оттам. Няма правдоподобност и последователност в действията на героите, личи си, че е изсмукано от пръстите и слепено от клишета на жанра. На мен ми стана неудобно от семейството ми и ще трябва да го догледам сама, ако въобще.

# 697
Има още една ненужна полицайка с елече, тя пък още по-зле играе...

Първия сезон изобщо не беше такъв, веднага стана интересно и по-важното, героите изглеждаха достоверни и будеха симпатии, а не недоумение и досада.  За мен основния проблем е слаб сценарий,  всичко друго се повлича оттам. Няма правдоподобност и последователност в действията на героите, личи си, че е изсмукано от пръстите и слепено от клишета на жанра. На мен ми стана неудобно от семейството ми и ще трябва да го догледам сама, ако въобще.

Тази с елечето е Христина Апостолова...

# 698
  • Бургас
Тъжно и разочароващо  ми е да призная, че съм съгласна с всички критики написани тук!
Едва 2 епизода са минали, но  чувствам , че май вече ми е  безразлично кой  е убиецът и кой двигателят на интригата... Дори ентусиазмът ми да следя подхвърлените визуални подсказки почти угасна, на фона на общото отегчение и кинематографична  недостатъчност... 
Имам чувството, че някой е взел един виртуален чувал (голяяяям), обиколил е всички достъпни кошчета за душевни отпадъци и го е напълнил с всички човешки недостатъци, перверзии, потиснати желания, подтици към насилие, злост , низост и лудост , и ги е изсипал с рязък театрален жест в краката ми на много подценен зрител...
Прекалено визуално  вторачване в болка, насилие, садизъм, което само за два епизода успя да прелее чашата на приемливостта. И след това решават да се доизяснят, чрез обширни описателни цитати за технологията на наказанието и страданието... Още от епизод 1 имах неприятното усещане, че сезонът ще е своеобразна лекция по история и техники на инквизиционните практики през Средновековието, дано греша!
Много съжалявам за добрите актьори, те правят това което се иска от тях.  Нямам обяснение за себе си защо се случва всичко това. Павел Веснаков е интелигентен човек и режисьор...
Вероятно сценарият куца... И много очевидно Copy/Paste! Откъде ли не! След като близо 20 години гледаме прословутите аутопсионни сцени на „От местопрестъплението“, кому е нужно да вижда повторение на същото.  В залата за аутопсия са поне 5-6 човека?! ... (дали да не питам снаха ми, обучават ли ги и практикуват ли душене и почти опитване на вкус на ... ) 
За себе си ще кажа, че въобще не ме интересува дали и колко  един от младите мъжки персонажи  мастурбира; предполагам че и част от други зрители също не ги е еня. И за да стане гнусничко, го позиционираха в обществена тоалетна, след точене на лиги по лолитката/дъщерята  на местната гранд мутра... А Мия както душеше и слухтеше, можеше да изчака човекът да приключи и тогава да си  го назначи за шпионин... Толкова пошло и елементарно ... Да не говорим , че се налага един противен манталитет на грубо и арогантно незачитане на лично пространство и достойнство... Ами нито ми е интересно, нито ми е приятно да гледам как една пренапрегната женка, тормози и унижава свой млад колега... Както в служебното си качество , така и в чисто човешки план.
Сега, не може Филип Чанов – сам юнак на коня – да е единствения персонаж с нормално човешко излъчване. С топлота, спокойствие, чувство за хумор. Е, всъщност може би и героите на Алексиев и Апостолова са по-нормални, но пак няма как да наклонят везната, при целия този сонм от екстремно гневни, агресивни, невъздържани, психически гранични в поведението си и отказващи сътрудничество и разбиране хора изпълващи историята.  Няма как да приковеш интереса на зрителя, без да създадеш някакъв неслужебен, чисто човешки бекграунд на уж добрите персонажи, за да могат хората да се единтифицират с образите и да им станат съпричастни...
И пак ще се повторя, елементарно и клиширано е да градиш отрицателен образ главно  чрез физическия му облик. Къде, къде по-въздействащо и реалистично щеше да бъде, ако репликата за тълкуването и прилагането на закона беше изречена от един приемливо /стандартно изглеждащ и спокоен адвокат, без мазна плешивееща косица, дебела пура и задължителното  акано кафе...
Ще гледам още един , два епизода. С надеждата да се подобрят нещата . Много ми се иска да е едно добро продължение, но...

# 699
Актьорският състав много куца , наистина. Нищо общо с предишния , като изключим главните герои, но и те самите нещо не са на център Simple Smile
Нали имаше снимка в близък план на стрелеца по Филип и там се вижда кой е ? Или поне на 80 % вероятност:) възможно ли е наистина да са допуснали такъв гаф?

# 700
Аз пък напълно очаквам да е съпругът на съдийката. Има малко шизофренично поведение. Грях е, че му изневерява и след като узнава за бебето я наказва по най-брутален начин. Няма да се изненадам ако аутиста е тяхно дете-изоставено заради болестта.
Ама този пък каза, че не може да има деца. А комшията знае повече от полицията очевидно. Постоянно го наблюдава съпругът от вторият етаж. Или поне дават този прозорец често.

# 701
Не вярвах, че ще го кажа, за този сериал, но и аз съм от разочарованите. Много ми напомня на онзи сериал по Нова пак, с дърводобива. Нелепица до нелепица. Как се озоваха при кокошите крака, как се озова Мия в дискотеката, накрая на строежа, аутопсията, побоищата, абе вие сте го казали. И гнусните сцени и психарите ми идват много в повече. Наистина се насилвам да го гледам.

# 702
Ако е съпругът, защо ще го нападат ? Даже може и да е убит. Иначе и на мен ми беше първата теория.
Това е ‘страстно’ убийство , прекалено силен е личният мотив, свързан с похот и изневяра. Евентуално да е имала и друг любовник или паралелна връзка.

# 703
  • София
Един читав полицай няма там. Начело с Куката.
Димо и Христина Апостолова (въобще не им знам имената на героите) са в миманса. Илчев е някакъв пародиен образ... и... аз за други не се сещам. Има ли други полицаи?
Има и един брадат, който, незнайно как, се оказа при колата на съдийката.

# 704
Няма да е съпругът, защото е първият заподозрян, и шефа на полицията няма да е, защото е втория, както и психитата. Все пак се надяваме поне да има изненада.
Филип  какъв го играе? Мия дансаджийка с протекция - ясно, а Филип?

Общи условия

Активация на акаунт