“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема№1

• 35 708
  • 786
  •   1
Отговори
# 705
Мия уж позорно изхвърлена и станала преподавател,сега изведнъж си върна връзките,има протекцията на главния прокурор,ми да я върне в данс и да се връща в София.Чий го дири в Търново?Върна се там дето намериха бележката със закона на Крум,там намери следите от колата и черепите.Разследващите дори не бяха обиколили периметъра.Иначе Филип продължава да надига манерката,като някаква притурка е до нея,нищо общо с първи сезон.
Някой ако не е разбрал,не ми харесва сценария,прескачането без логика между сцените,садизма освен на убиеца и на полицаите.

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 10:48 от Лещичка 💙💚

# 706
  • София
Дали Мия от самото начало не е пратена умишлено да разследва? Затова и да се обадиха толкова бързо. Тя твърдеше, че е напуснала ДАНС и е станала преподавател, но при разпита показаха как извади от джоба си служебна карта и я остави на бюрото, а карта няма как да има ако не е активно работеща в системата.
Чуда се дали е възможно отпреди убийството да е имало сигнал за корупция в местната полиция и затова да са я изпратили и нея. Затова и толкова бързо "назначиха" младия льольо под прикритие.

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 11:03 от Fever Ray

# 707
Един читав полицай няма там. Начело с Куката.
Димо и Христина Апостолова (въобще не им знам имената на героите) са в миманса. Илчев е някакъв пародиен образ... и... аз за други не се сещам. Има ли други полицаи?
Има и един брадат, който, незнайно как, се оказа при колата на съдийката.

А, да. Надзирателят от Клетката. Той е като лична секретарка на Куката.

Филипчо е за цвят там.

Лещичка, и аз не разбрах откъде изведнъж Мия наизвади тез' връзки. Викам, да не съм изпуснала нещо. Ама два пъти гледах първи епизод, връщах началото на втори, мне. Нищо не се споменава.

И това с пропуснатите улики, айде, бе. Чак цяла туба, ЧЕРВЕНА, да не забележат... толкова ли пък нескопосани ги представят тези полицаи?

# 708
На Мия баща и беше важна клечка, от първите серии на сезон 1, той е с протекциите.
Добавям, той я остави тогава и в Смолян, защото и там не я искаха,  явно и сега е така.

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 10:57 от trotinettka

# 709
Вярно се караше с един мъж нещо за дъщеря си в първи сезон,ама пък главен прокурор ли да е станал?
Размяташе някаква карта да,ама то при нея кое ли е истина.Ако пак е с мисия,обеснява Филип,тя го е поискала за помощник.Но хич не ми се вярва.
Сцената с лудия съсед и цигарата някой намери ли смисъл и логика,освен запознанството им?
Този епизод котките бяха доста по малко,гледките на Търново точно две.
Сега се сетих,че като удариха учителя,дадоха убиеца и панталона и обувките му,мъжки според мен.И котката се видя,явно е при него,нали уж беше изчезнала след смърта на съдийката.

# 710
  • София
Като нищо Мия да е под прикритие, не се бях сетила. Каша!
Нападението над съпруга според мен няма общо с убийствата. Двамата келеши са докопали ключовете и отиват да оберат каквото намерят.

# 711
За мен убиецът не е любовник, нито познат на съдията. Той отмъщава жестоко, с най-мъчителна смърт и ще има още жертви.
Съдията е имала явно много груб полов акт с шефа на полицията и е хапана вероятно от него. Казах ли, че има изнасилване от убиеца или това са предположения? Просто съвпадение, че е отвлечена и убита след такъв акт и сега ще загазва шефа.
Не е мъжът и убиец. Дано той не е убит.

# 712
Всъщност, тази карта, която Мия иска да си прибира от полицията, каква е?
Легитимацията й в ДАНС ли?
Защо тогава на местопрестъплението в първи епизод не се легитимира, когато Куката й поиска карта?
Ако пък е под прикритие, картата нали ще я издаде като я остави в полицията?

# 713
Аз пък имам спомен че дебитна карта и телефон и беше взел този айтито при арестуването.Или пък лична карта има в предвид.Тази от данс май сега я размяташе във втория епизод.Никаква логика и последователност в половината действия.
Тия келешчетата тарашили колата нали хванаха единия,освен онзи другия осъдения от съдийката да влиза в къщата и.Ама котката откъде цъфна тогава?

# 714
Мисля, че се обади не главен прокурор, а главен секретар на МВР.

# 715
Чудя се какво се е вихрило в главите на сценаристите, че са направили такъв буламач от несвързани и абсурдни сценки.

Един вероятно е казал:

- трябва ни нещо перверзно, шокиращо, от което всички ще ахнат - Илчев отива в тоалетната.

Другите - дааа, гениална идея.

Друг е подхвърлил:

- трябва да вкараме съспенс, затова ще броим до десет. Работи винаги, когато малкият ми син отказва да си събере играчките.

Останалите - дааа, как не се сетихме за това.

Трети - абе, вие чували ли сте един виц за адвокати?

Другите - уау, брутално, брат, брутално.

# 716
Очевидно във филма куцат много неща. Ако едно обединяващо такова беше на ниво, примерно актьорската игра, щяхме да можем да простим нелепия сценарий, озвучаване и т н. Мен като безпристрастна негледала първи сезон, качеството ме блъсна още в началото. Аз не съм фенка на Духовникова. Не я бях гледала преди и в 'Буквите' ми остави много лошо впечатление. Не съм сигурна дали не играе себе си, защото и двете роли са много агресивни. Тембърът и тонът и на лекцията беше абсурден. Ако аз присъствам на такава лекция, ще си мисля единствено, че лекторът всеки момент ще се свлече на земята или че има личен проблем, поради който не може да овладее емоциите си. Много от сцените меко казано не са реалистични. Но ще гледам, защото съм решила да не изпускам български филм, освен ако съвдем не е за в канавката. А и очаквам още красиви заснимания.

Обобщено, проблемът е в цялостната подредствена реализация на проекта. Някой много зор е давал да се снима час по-скоро, може да има и връзкари на някои позиции. Родна картинка.

# 717
  • София
Служебната карта:

# 718
При Мия е трябвало да вмъкнат едно продуктово позициониране на енергийна напитка. Духовникова играе като свръх превъзбудена.

Фийвър, още по-нелепо става с тази карта. Защо тогава каза, че е бивш служител на ДАНС?! Ако е под прикритие, защо си плесва така картата в полицията?!

# 719
В първи сезон беше шефа и този дето и пазеше гърба, не баща и. Тя наистина каза, че не може да се легитимира в първи епизод, а после извади карта.

Общи условия

Активация на акаунт