Термин Ноември 2024

• 42 634
  • 924
  •   1
Отговори
# 840
Аз за момента чета "Аз съм бременна" и "Моето бебе от 1 месец до 3 години". Насочила съм се и аз след няколко месеца да почна книгата за кърменето, но засега смятам,че тези двете са достатъчни.

# 841
Честитоо🫶🏻 И аз съм с термин 24 ноември, но е почти сигурно,че ще раждам секцио по-рано заради медицински причини. Някоя друга мама ще ражда ли в Майчин дом и при кого?

Честито! За кой Майчин дом говориш, в София или Варна? Ако е за Варна аз се следа и ще раждам там. Simple Smile

# 842
Честитоо🫶🏻 И аз съм с термин 24 ноември, но е почти сигурно,че ще раждам секцио по-рано заради медицински причини. Някоя друга мама ще ражда ли в Майчин дом и при кого?

Честито! За кой Майчин дом говориш, в София или Варна? Ако е за Варна аз се следа и ще раждам там. Simple Smile

За София. Успех на теб всичко ще мине супер!

# 843
Момичета здравейте, четете ли някакви книги, за бременност, кърмене, раждане и разбира се първи месеци на бебето? Ще ми е интересно да споделите, аз по предпоръките на моя приятелка мама, вчера си поръчах на д-р. Спок, за бебчо, "Здрава бременност и естествено раждане" ии за кърменето ми препоръча "Всичко за кърменето или почти всичко, но практично" на Хедра. Simple Smile

"Раждане с любов" на Олга Дукат ми беше много полезна за първото раждане. Книгата на д-р Спок не ми допадна, бях си взела "Бебето - ръководство за употреба" на д-р Луис Боргенихт. Съвсем стегнато и ясно е обяснено основното за грижата за бебето, по доста забавен начин. Книгата на Хедра за кърменето също е много добра.

На мъжът ми бях взела "Ръководство за оцеляване на младия татко", предимно за забавление, аз също доста се смях докато я четох Grinning

По препоръка на познати четох също "Ръководство за недоспали родители" и "Книгата, която искате родителите ви да бяха прочели", и двете не ми харесаха. Първата има и полезна информация, но втората за мен беше тотал щета.

Всичката останала информация ми е от лекции и подобни. Академия за родители например има много полезни ресурси. A списание 9 месеца постоянно организира лекции онлайн или в мол България (на всяка има подарък мостри на различни бебешки продукти от съответния спонсор на лекцията; помага при избора на бебешка козметика и т.н.).

ПП. Май е време за нова тема, защото сме минали 50 страници.

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 11:12 от Tessaria

# 844

Здравейте, аз се следя в Майчин дом София и там ще раждам. Засега съм при Бранимир Петров, но ще се преориентирам. Терминът ми е на 27.10, така че ще се следим Simple Smile

# 845
За книги, аз прочетох "Сън без плач" - много ми допада, за създаването на режими за спане спрямо възрастта на бебето и методи на местено от басинет в кошара в легло, отбиване от биберон/зърно и т.н.
Купила съм още "Книгата, която искате родителите ви да бяха прочели" и "Първите месеци на моето бебе. Наръчник за оцеляване на млади родители".
Книгата на Хедра съм я свалила и също ще бъде прочетена Simple Smile

# 846
Момичета, много се радвам, като чета какви книги сте си купили, и ми е малко тъжно. Чакайте да чуете защо Sweat Smile

Аз си купих и прочетох всичко на пазара за бременност и отглеждане на бебета и възпитание на деца още в тийнейджърските си години! Всичко, не се шегувам.
Хоби ми е цял живот, в студентските години бях детегледачка, образованието ми е педагогическо и сега съм учителка.

Действително имам и съм прочела цял рафт в библиотекатата си с "Аз съм бременна" двете части, "Моето бебе от един ден до 3 години" двете части, още много книги за отглеждане и възпитание на децата (преброих ги току що - 34 са, без да броя психологическите), няма да ви отегчавам със заглавията, вече споменахте някои от тях, но мога да дам добри препоръки за други книги, който желае Grinning

И сега няма какво да си взема от книжарницата, разбирате ли колко ми е тъжно? Sweat Smile

Взех си една книга за храненето до 3-годишна възраст, и една за отглеждане на бебета по Монтесори. Последната е хубава, но не научих нищо ново.

Отворена съм към препоръки за нови заглавия, нещо, издадено през последните 3-4 години, което съм пропуснала, а си заслужава Hug

# 847
Д-р Спок е от миналия век, остарели са съветите, не бих го чела

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 15:54 от Zimk02

# 848
Аз с първата бременност четох “Раждане с любов” и “ Всичко за кърменето”. Втората ми беше много полезна, препрочитах различни глави в болницата след раждането  и после вкъщи първите месеци. Сега се надявам да имам време за друга и ще разгледам вашите предложения

# 849
Аз нищо не чета 😄 Май и нямам намерение… не е моето нещо и много се отегчавам като чета … иска ме се… почвам дадена книга и я зарязвам по някое време…нз защо така…

Аз мисля да раждам в Майчин дом при Дяволов. В 20 седмица (края на юни) ще ходя за първи път при него да му кажа че искам при него да бъда и да се запознае с тризнаците 😄.

# 850
Момичете, здравейте!
АГ-то ми изписа Полижинакс глобули - 12 дни курс на лечение на бактерия.
Притеснявам се дали няма да навреди на бебето.
Накоя дали ги е използвала по време на бременност?

# 851
АГ-то знае, че сте бременна и знае какво може да се пие от бременни. Инфекцията е много по-опасна

# 852
АГ-то знае, че сте бременна и знае какво може да се пие от бременни. Инфекцията е много по-опасна

Благодаря!

# 853
Момичете, здравейте!
АГ-то ми изписа Полижинакс глобули - 12 дни курс на лечение на бактерия.
Притеснявам се дали няма да навреди на бебето.
Накоя дали ги е използвала по време на бременност?

Не се притеснявай, аз лекувах бактериална вагиноза още в първия триместър. Всичко е наред. Много по-опасно е с бактерия.

# 854
  • Sofia
Момичета има доста време до втората фетална, но нещо се притесних дали всичко ще е наред. Аз ли нещо не съм в час вече, не знам...

Общи условия

Активация на акаунт