Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Мартенска вещерска и спортна

• 96 448
  • 2 147
  •   1
Отговори
# 105
Кло, впечатли ме!
    Имам чувството, че се губят постове.
   Айде,лека!Ние досега с ММ, Младши и гаджето на приказка.Мъжете останаха де, аз закарах момата до тях и си лягам.

# 106
Аз знам,че през март се вещае по рождената дата.Затова и винаги съм залагала на 24.
Но Добри се губи,и няма кой да води записки, относно датите.

Тук съм! До завръщането на Добри водя статистиката.... чакам я с нетърпение ❤️🤍

wind and fog
Цитат
Отвътре ми иде да се метна на 15 март.

BeautifulM
Цитат
Оо Уинд,добра идея! Аз искам 16ти март

Кайсия
Цитат
Аз ще взема 14-ти,ама сЯ по тукашно време или българско ще гадаем или по там , където е хубаво?

umi zoomi

Цитат
Взимам 19.03.

Хортензия Мушкатова

Цитат
Залагам на 20-ти аз.

марулета

Цитат
Избирам си 15.03.

wild poppy
Цитат
Избирам си 29.03.

бъръльо-бъръльо
Цитат
Избирам 17.03!

mystic woman
Цитат
Мен ме пишете на 28-ми, баща ми има РД тогава.

midnightStar
Цитат
Избирам 13 дата

мързелче
Цитат
Избирам 31.03

ТиЛи
Цитат
Избирам си 25-ти.

Princess Sissy
Цитат
Моята мартенска дата е избрана по рождение  - 18!

Pandachina
Цитат
За мен дата 3-ти.

Азалия
Цитат
Аз си избирам 12ти,

Лаватера
Цитат
Аз залагам на 21 март.

Dorchester
Цитат
Аз си избирам 24-ти.

Тарталета
Цитат
23 избирам аз, нищо специално, детето си идва за ваканцията тогава.

Сирос
Цитат
7 за мен.

Моята дата е 30-ти. На нея съм родена, макар и през юни.

Birdflower
Цитат
28-ми за мен, моята дата.

𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮
Цитат
Аз си избирам 9-ти март

За Азалия и другите избрали си ден от женския месец - колежките на мама си имаха тази закачка, която си мисля, че е фолклорна традиция. Привнесох я сред моите колежки и май я споменах тук, а Добри подхвана записките. От тогава (благодарение на Clo) ме гледате с развяти от вятъра коси Simple Smile
Нали знаете, че Баба Марта все си мени настроението - ту е слънчева, кротка, засмяна, ту като я ядоса нейния Н. Малък Сечко (може би и защото е малък Wink ) яхва метлата и фучи, вее, вали и трещи - покрай нея да не си! Абе жена на съответната възраст! Wink
Като си избираме произволен ден си "гадаем" колко ще приличаме на нея през годината.
Случвало се е в един ден да се сменят три сезона, та тълкуването е пак по женски - както ни изнася Simple Smile
    И аз като Мид си избрах 13-ти.

Кло, Heart

Дорчи, много ви се радвам!

Прегръдки за всички!
     След малко ще ми звънне алармата, а цяла нощ не спах добре. На пресекулки. Ще сме дежурни по внуци Heart Дано имам късмет да спят следобеден сън.

# 107
  • София
Добро утро!

За сводката: в София е мрачно и малко дъждовно.

Днес съм на работа. Мрън!

Котката е в турбо режим в синхрон с времето - сърдита. Според детето вината е моя, защото не й позволих да си играе с ластика ми за коса, после -с шнолите, после - с мартеницата на баща ми. Връчих й котешките играчки, но тя сега иска моите и се ядоса още повече. 😀

# 108
  • France
ДобрЮтро
За 20 години, откакто съм тук, има може би 2 французойки, с които съм се разбирала достатъчно добре, че да нарека приятелки. И голямата ми зълва, с която веднага подуших, че сме от една порода. С французите отношенията ми винаги са бивали, но с жените... нямам идея на какво се дължи. Има и свестни между тях, но има и големи особнячки, които държат да са центъра на света и са страшно териториални.
Преди време имаше някакво видео на една американка, живееща в Лион, което беше станало вайръл. Тя същото казваше за французойките - "те са euhrk". Демек 🤢 Явно не съм единствената.

# 109
Аз съм си споделяла мислите по адрес на франсетата. Няма да досаждам пак, но с две думи - не съм им фен. Имам огромни бели петна от годините ни във Франция, вероятно защитен механизъм на мозъка.
Винаги избирам ден 13.

# 110
# 111
Дъждовно, мокро, сиво за сводката!
   Станах , пия кафе на терасата и се любувам на магнолията. Вече цъфна,малко рано , но се подлъга по топлото време.
   Днес ще бъда на ОИ.

# 112
  • София
Наливам си с големия черпак от кафето на Мистева. Моето вече го изпих още вкъщи, но продължава да ми се спи. Навън вали, така че не смятам да напускам уюта на офиса, за да притичвам до близкото кафе.

Фил, пропуснах да коментирам учителката на Монсти. То не, че има какво толкова да й коментирам. Поредната самозабравила се кукувица. Но не успях да разбера какъв й е проблемът - искала е да й пишете, че ще отсъства, а вие сте писали след отсъствията? Или като цяло е несъгласна , че поводът за отсъствията е основателна причина? Такива особи животът в един момент ги поставя на мястото им, но те понякога дори и тогава не се усещат.

Марул, завиждам за магнолията!

Мечтая си за блажена пролетна утрин, в която да изпия кафето си сред природата на тишина и спокойствие. И веднага си давам сметка, че много скоро ще ми залипсва детето. Така че включвам и Пантата в картинката. И по възможност приятели, с които да си поговорим и се разходим когато се насладя на тишината.

# 113
  • Somewhere in the World
Добро утро Hug
Панде от доста време имам идентична мечта, но я осъществявам частично сутрин рано в южния парк.. крача сама с чай и се радвам на тишината.
Снощи бях на великолепен концерт и душата ми танцува! Толкова малко ни трябва…
Правя програма за деня- къщата ми се нуждае от сериозно ОИ аз се правя, че не забелязвам. Трябва да напазарувам, да взема на мама лекарствата и да разходя нея. Вече я извеждам на разходка в парка в съчетание с обяд на вън, тя милата е толкова щастлива и дори ходихме на пазар с нея. Психоложката ме съветва да не я водя в нейния или моя дом, а на мен ми се къса сърцето, че ето сега съм в къщи 3 дена, и няма как да си я гледам… живот.
Фил Hug
Дорче, страхоонни са и децата и вие. Мама Свеки толкова се вълнуваше Heart
Хубав ден да имате…
Забравих: избирам 24.03- на тази дата мама и тате са се женили.

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 10:03 от Pretty_Mama

# 114
  • sf
Добър ви ден, нещо съм ви изпуснала!
По традиция избирам 10ти, тъй като Нейкото има РД тогава. 😆
Много скапано време, провали ми разходката на природа утре. И заплати не дадоха. Ще си кротуваме с кучо на дивана.
Ще ходя до Лидл след малко и ще метна едно свинско със зеле в гювеча. Скоро ядохме, ама пак ми се яде, такова мазничко едно, с лют пипер. 😃

# 115
  • тук и там
Добро утро! Тук днес  е слънчево и проятно .
Още не сме се запушили, само водата бавно се изтича.Някой пита дали е със септична яма-да, ама  е включена към общата канализация. Тук къщите са така и е голяма тъпотия, щито има септична яма,и от там тръба, която да отвежда до общата канализация, но тази тръба съответно е по-малък рамер и като не могат да се втечнят онези работи - често стават  ей такива неприятности.
Дано поне от Енергото дойдат да си оправят дупката прд къщи, че иначе и лайнарката не можем да извикаме , няма място и няма да може да паркира .
За францизите не знам как е, май зависи от региона-има много приятни и готини ,но Парижани са супер надути и високомерни по принцип.Малко като в "Емили ин Парис"(пускам си го да разпусна и да се похиля , когато ММ го няма). Силно преувеличени са там качествата и мирогледа на франзуците , по-скоро Парижани, но има и доста прилики като отношение към останалите .Имала съм учителка парижанка, само след  месец се бяха отказали половината от курса, само заради нея и отношението и към чужденците-и аз включително, до края сигурно са се отказли почто всички. Предполагам че са я махнали, не върви някак да си учител в  частна школа по  френски,и да караш курсистите си  да се чувстват като директно дошли от джунлата и пълни селяндури.
Боли ме корема,след три месеца пауза , взе че ми дойде пак. Та още не мога да вляза официално в менопауза-навестява ме на три-четири месеца..Rolling Eyes
Днес ще сме на гости на обяд, та поне за готвене няма да мисля.

Хубав ден  на всички!

# 116

Спала съм вече.
Не, че не прегръщам Бърд, ама да не пропусна и Кло- то заради споделеното. 🤗
Била съм в много близка ситуация.

# 117
  • France
Панде, тя беше възмутена, защото не беше получила мейла. За разлика от учителката по акордеон на нея ù нямаме личния и ММ беше пратил до секретариата на консерваторията, които не я бяха информирали и тя беше бясна, че не отивам при нея да си говорим, а оставям детето и си тръгвам. Когато най-после я уверих, че мейл е имало и ù "влязох в положението" просто сложи "вината" в друга кутийка и се успокои. Не, че е викала и нещо подобно но си личеше, че е ядосана. А аз отстъпвам назад лекичко, че не знаех до колко мога да се сдържа. Трагикомедия Joy

Забравих да се похваля какво копринено рокле си купих за 30е от десток магазина до консерваторията. Обикновено избягвам да влизам там, че да не прегрешавам, но вчера имах нужда от спешно успокояване на нервите Joy

# 118
Добро утро!
За сводката - облачно, сиво, хладновато! С две думи време предразполагащо стоенето на топло и практикуване на активен мързел. Тоест има полза и от лошото време.😆

# 119
  • София
Съжалявам, но аз няма да вляза в общия тон да плюя "франсетата". За мен навсякъде има хора и Хора. Учителката на Монстито е гъз на квадрат, но такива съм срещала и в България.  От френските ми познати добри/несимпатични са си 50/50, точно както и от българските ми. Има страхотни сърдечни и прекрасни хора, има и темерути и сноби.
Аз не се чувствам добре в Германия, въпреки че обожавам зеленината и подредеността. Но не обвинявам видите немци, че са ограничени и темерути. Просто не е моята култура.

Фил, аз нямаше да се сдържа като теб и щях бая да ѝ се поозъбя. Аман от тъпанари! Но аз вече остарях и задръжки нямам. Едно от предимствата на възрастта.

Пловдивчанки, утре ще наминавам по вашия вилает. Как да се обличам? Топло, леко, като лук на катове?

Общи условия

Активация на акаунт