Плам пламти! Котел бълбукай! Адска смес мехури пукай! Мартенска вещерска и спортна

• 96 207
  • 2 147
  •   1
Отговори
# 990
  • Варна
Мойто малкото продължава да е на 90%. Нещо не му е съвсем добре, вял и безразличен е. Яде и пие вода в нормални количества - но може би пък сега дозата му е голяма. Що не могат да говорят кучетата!?! То говори де, но на негов си език.
Дано уцелим правилно нещата. То туй чудо се дава течно в милиграми и вдигнахме от 1,5 на 2,0 - вероятно е голям скок. Уф.

Тили ме замисли за чугунена тенджера. Бях чувала, че е супер, пък нямам. Сигурна съм, че материалите на съдовете са от огромно значение. По-долу по тая тема ще рязправям куриоз номер 1 от сватбата, за който му се чете.

Донси, моля те, кажи че ти е по-добре окото. Много стряскащо ми прозвуча как си го наранила, пък го разказваш мимоходом.

Бър, гуууш. Всички имаме право на такива моменти и никой не може да ни го отнеме! Даже са задължителни, иначе от стиксане на зъби и премълчаване се полудява! Още един гуш!

Бръди, и на теб гуш, почивай си, моля те!

Пускам в скрит текст да не досаждам с чаршафи, куриоз 1, също и бонус куриоз 2.
Скрит текст:
Куриоз 1
Няколко дни преди сватбата децата истерясваха, че нещо не сварват със задачките си. "Давайте да помагаме," викам, "каквото може - всичко ще направим." Ама снахата вече организирала помощниците и за мен оставало - две погачи да направя. Една за ритуала "разчупване" (над главите си я чупят и по по-голямото парче разбираме кой ще командва); една за гостите по масите - там е една от много, имало поръчани на различни хора.
Омесих аз тесто с 2 кг брашно, в следобеда на срядата, и тестото втасва на две партиди. Първата я нарочих за специалната питка. Имаше даже орнаменика от традиционен български сватбен хляб, за сродяване, за умножаване на рода, таквиз работи. Стана прелест. Метнах я да се пече, всичко супер. Втаса и втората част от тесто междувременно.
Чак тогава осъзнах, че втора тава за погачи аз нямам! Постът на Тили ме подсети, как мойта алуминиева тава за погачи е номер едно и в нея всичко се поучава супер. Да, ама е една.
С готово втасало тесто, взимам аз следващата по размер тава. Ами тя широка и плитка. Ех... Та да знаете, втората погача стана една тава с милинки! Ревеше ми се! А иначе всички ме знаят като майстор на погачите!
Към днешна дата ми е смешно, а в онази сряда - исках да потъна в земята. Но обещаното - обещано. Занесох я. Била много вкусна Simple Smile

Куриоз 2
Вечерта във въпросната сряда (нали знем, че сватбата беше в четвъртък), звъни сватята ми. И ми реве по телефона. "Ами ти знаеш ли, че така нагласиха програмата, че ме оставят сама в къщата преди вземането на булката! Не мога, не мога сама да се справя, ще трябва да редя маси, чаши, сладки, мезета, и съм съвсем самичка! Можеш ли да дойдеш по-рано? Колкото може по-рано? И носи валидол."
Да обясня, това значи, да съм отвътре "от страната на булката" до 10:30 и след това да изляза отвън и да се прехвърля "от страната на младоженеца".

"Ама, разбира се, сватя, идвам, имам валидол." Аз съм отзивчив човек. Приех, че ще сменям ролята - от булката, от младоженеца, все наши, налЕ.
Обаче....

По програма трябваше да изритам мъж и дете да заминават за кръстник около 8:00 и аз да изляза за вземане на булка към 10:00. Ехее, два часа, за обличане, грим прическа.
Ами, като сватята ме нареди така? Аз взех, че обещах 8:30 да съм при нея?!?
И така - спазва Дорчо обещанието. Тръгнаха моите момчета за кръстник. Аз имах крупните 15 минути за гореспоменатите манипулации (облекло, грим, прическа). 15 минути!!! И излетях.

Ама пък, после ме питаха къде съм ходила на фризьор. Справих се, ей!

# 991
Дорч, благодаря за споделеното! Сигурна съм, и че милинките са били топ, а свекървата я видяхме 😍
Така да ме развълнува посред нощите.

# 992
Дорчи, с удоволствие те прочетох Simple Smile
Горкият куч, дано намерите точна доза.

Рижкото на свеки и той не е добре. Водиха го по лекари, изследвания, системи, уж го позакрепиха, но годинките вече му тежат и хайванчето е сянка на предишното си аз Sad Къса ти се сърцето като ги гледаш такива, страдащи и безпомощни.

# 993
Дорч, това твоето (и питките, и визията, която беше  докарала за 15 минути), е висш пилотаж! Браво!
Кръгла алуминиева тава съм пренасяла в куфар. Незаменима ми е!

Последна редакция: чт, 14 мар 2024, 00:21 от TuЛи

# 994
  • София
Утро!

Човек като преспи е по-друго. Готова съм за боя. Щерката се тръшна и тя болна, аман! Пари на пипане, диша учестено. Чакам да се събуди, да премери температура и да дам наставления. Сто процента е грипът на Гаджо. Ние с МН карахме нещо с висока температура преди месец, а дано имаме имунитет. За сега сме ок. Не че не овлачихме групово някакви сополи преди седмица от племенниците, то градинският сопол е въздесъщ!

Ей сега мерихме температура с МН, той приличните 36, аз присъщите ми 35,4. "Жена, ти си поумряла" ми вика. Да, бе, аз съм си така от години. И щитовидните са ми ок.

Ще вървя на работа, трябва да отмятам и там разни задачки-закачки, които ме побъркват.

Дорчи, бая маратон си отметнала покрай сватбата! Сигурна съм, че и питката, и милинките, а и прическа, грим и всьо са били супер!

Куч как е днес?

Бърдче, ти как си? Щади се.

# 995
  • София
Дорче, как е косматото детенце?

# 996
Добро утро!
   Дорч, опасна си!Свекърва фурия! Как е Дарко?
   Бър, звучиш ми бойно, действай!
  Бърдо, а ти?
   Аз пия кафе, слушам дъжда и си мечтая за слънце и 20 градуса .
    Имаме куче, остаря. Не искам повече домашни любимци след нея.
    Гледа ме с едни големи тъжни очи.....
   Младши се прибира дннес и е поканил сестра си.Та довечера сичкото деца у нас.

# 997
Добро утро. Нито едно облаче на небето, разкош!
Отивам да будя каката, да пишка в чашка и се запътвам към микробиологията...
Хубав ден на всички. Бър, щерката да мине леко през това.

# 998
  • тук и там
Добро утро. И при нас времето е хубаво-синьо небе, свежо, птички чуруликат и т.н-та по тукашното време ще гледам..
Бързо оздравяване на болните и хубав ден на всички!

# 999
Добро утро.
Детето се оплаква от сърбеж в интимната област, но не ще и да чуе за доктор Confused Полудявам с нея и с притесненията ѝ от всичко и всички. Ще се опитам да говоря с нея довечера и да я убедя.

# 1 000
Добро!
Сводката за деня е слънчево,  с бързо настъпваща падаща мъгла.

# 1 001
Днес предлагам да се водим по Хортензиево и Кайсиево време!

# 1 002
Виж как хубаво звучи, цветно- плодово Grinning
Дорчи, Дарко още ли е замаян?

# 1 003
  • France
ДобрЮтро.
Има ли новини от свекъра на Мисти?

Аз пак спах със Славито. Не знам какво ще го правя това дете?

# 1 004
Хубава, слънчева пролет е и тук. Птичките цвърчат и фърчат, котките не мърдат от прозорците и полудяват от кеф.

Общи условия

Активация на акаунт