Калориен дефицит и фитнес

• 9 525
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
При мен върви бавно и славно, 110.7 държа от 4 дена и кантара не помръдва, при все че съм в същия дефицит. Но рано или късно ще се види разлика, важното е че не съм се отказала, както преди.

# 31
Дефицитът трябва да се коригира, защото тялото сваля метаболизма, за да компенсира и неминуемо се стига до плато. Ако не се преизчисли, няма да има продължение на процеса, а се стига до хомеостаза.

# 32
  • Mediterraneo
На мен приложението ми коригира калориите, когато въведа спад в теглото. Оттам аз си давам още 200-300 калории, които не консумирам.

# 33
Дефицитът трябва да се коригира, защото тялото сваля метаболизма, за да компенсира и неминуемо се стига до плато. Ако не се преизчисли, няма да има продължение на процеса, а се стига до хомеостаза.

По принцип може би си прав, но моят дефицит според приложенията изначално бе към хиляда калории. Тоест те ми предлагаха да ям 1900-2000 калории дневно, за да отслабвам с уж кг на седмица, но аз от дете съм чувала как "една жена гори 2000 калории дневно" и чисто психологически не можех да се пречупя да ям толкова, отделно че последните няколко дни преди да мина на диета се следях какво ям и ми излизаше че е около 2500-2800 калории, при които аз качвах кг, а уж би трябвало да задържам, така че според мен метаболизмът ми е си бе забавен преди да почна диета. Така че изначално намалих до 1500-1600. Сега не мога да ги коригирам още надолу, защото още надолу за мен си означава глад и ако се стигне до там ще се пречупя и ще прекратя диетата. Правила съм го многократно в живота досега.

Както и да е, преди няколко дни имах нещо като чийт дей, макар и неволен. Текущо тежа 109.4 кг. Продължавам напред и не смятам да правя големи промени докато резултатите са надолу, целта ми е бавно, но трайно отслабване.

# 34
Пробвай друго. Но по-дългосрочно. Едно от двете неща: или да изтеглиш вечерята рано, с пауза в храненето до закуска, или да изтеглиш закуската, съответно и обяда, по-късно. Пак 1600 калории, същия брой хранения, но с прозорец около 14 часа, в който не се храниш. Запазваш ходенето пеш.
Пробвай и леко да промениш структурата на самата храна, като леко повишиш месо, риба, яйца (протеин), за сметка на картофи, ориз, хляб. Но без да ги изключваш. Пак ги наместваш в 1600 калории.

# 35
  • Mediterraneo
Фастинг на мен ми помага много, имам дълъг прозорец без храна, обикновено от 20 вечерта до 14 на обяд, не закусвам, не обичам, никога не съм закусвала.
#BGMлоялнапрограма

# 36
Добър ден, някой пробвал ли е да отслабне с Fit even!?

# 37
  • Ланкър, планините Овнерог
И аз идвам тук. Налага се, че за 6м съм качила 6кг, а за 1г са 10 общо. Ако не взема мерки, ще станат мнооого. На 46г съм, 165см, 68кг. В менопауза съм от година и тя си казва, че не мога да ям като преди без да личи. От началото на седмицата броя калории, не знам още има ли ефект, мразя кантара, искам по дрехите да видя разлика. Не съм спортна натура, срам ме е да ида във фитнеса. То там освен на пътеката и велоергометъра, не знам друго мога ли, че и здравословни проблеми имам, заради които не мога да вдигам тежко. Откакто се постопли, правя поне по повечко крачки (10000+), та не е съвсем да не движа. Драма ми е, че хич нямам фантазия за готвенето.

# 38
Съветвам те горещо да започнеш да ходиш на фитнес и не на пътеката и велоергометъра, ами силови тренировки. Наеми си треньор за няколко месеца да ти покаже това онова. Така и ще преодолееш неудобството в началото. Аз така направих и съм страшно доволна от решението си. Идва ми да се набия, че отлагах и загубих толкова много време в нерешителност.

За вдигането на тежко, то не се започва с тежкото. Започва се с тежест и упражнения, които са ти във възможностите. Дори и без тежести се започва, само със собствено тегло. Освен това има упражнения, които подпомагат заякването на проблемните зони и от там вече възможност за прогресивно увеличаване на сложността и тежестта.
Аз имам проблемни колене, особено едното. С такива упражнения които треньорът ми показа, успях да преодолея проблема и вече използвам двойно по-големи тежести от тези които ме контузиха без проблеми.

# 39
  • Ланкър, планините Овнерог
Имам стент от бъбрека към пикочен мехур, който вече веднъж ми го смениха заради изкривяване. Няма да рискувам втори път да се случи. Не е заради ставни проблеми или просто неможене. Тежко и въобще напрежение /усукване в областта на корем, малък таз не е ок. Бях започнала упражнения, но след такива с въртене и усукване в кръста имах болка в бъбрека.

# 40
Е ти си знаеш, но също да знаеш, че с годините се губи мускулна маса, а тя е от изключителна важност за дълголетието.
Сигурна съм че има десетки упражнения подходящи за твоят случай, твоя задача е да ги откриеш и практикуваш, ако искаш да водиш пълноценен и дълъг живот дори с текущите проблеми. Успех!

# 41
  • Mediterraneo
Гите, гледай си здравето! Ти се познаваш най- добре, знаеш си проблемите, и без фитнес се отслабва. Аз само с вървене по 3-5 км на ден и калориен дефицит, съвсем спокойно свалих 4 кг за 2 седмици. Сега съм в цикъл и задържам, а и спрях да вървя поради ангажименти, изморявам се на работа и просто нямам сила да изляза и да вървя. Правя си някакви упражнения вкъщи, на постелката.

# 42
Здравейте от началото на месец февруари съм на диета първоначално бях на диетата на Ваня Червенкова , след това реших да пробвам да съм в калориен дефицит. До тук съм свалила 7кг като се има предвид че съм жена на 30г 165см в момента съм 109кг 😐 …
Започнах да ходя и на фитнес ,общо взето мотивирана съм да отслабна.
Имам много въпроси с този калориен дефицит меря всичко и стигам до 900 най-много ,днес съм на 600kcal
Имам чувство че ако ям толкова до 1200-1300 няма да отслабвам не че сега отслабвам зациклила съм тези дни …
С фитнеса също не зная дали да ходя всеки ден дали през ден кои упражнение са подходящи да не вземе да се стегна вместо дя свалям килограми.
Днес говорих с фитнес инструктора във фитнеса където ходя,за съжеление няма свободни часове скоро,обеща ми да ми помага с каквото може и да ме насочва.
Дайте ми съвети

Моят основен съвет е, когато човек е на калориен дефицит, да спазва определените му калории. Има много калкуратори в нета, както и апликации, които супер точно го изчисляват.

Храненето с огромен дефицит (говорят за 1000 и повече калории) не прави нищо друго, освен да прецаква метаболизма в дългосрочен план и да се свалят освен мазнини и много вода, съединителна тъкан и мускулна маса. Да, в началото се сваля доста и човек е въодушевен, но после идва момента на така нареченото "плато" и нещата не мърдат. Освен това, храненето с много малко калории води до по-лесно прекъсване на режима, пристъпи на глад и в крайна сметка – до нежелания йо-йо ефект.

Била съм много време на калориен дефицит и успях да отслабна 35 кг. Първите 10 кг. паднаха за точно 3 месеца, като за този период съм се хранила с около 1600-700 калории. Естествено, колкото по-лек ставаш, толкова повече намаляват и позволените калории, така че нещата трябва постепенно да се адаптират, а тялото – постоянно да се „залъгва“, за да не свиква. Задължително през два дена от седмицата си позволявах да ям малко повече.

Ако съм изгаряла повече калории чрез някаква физическа активност, съм си позволявала да ям и повече храна. Като цяло този метод действа, и то много успешно, но нещата се случват плавно и умерено. Дали да ходите всеки ден на фитнес, трябва да усетите лично вие. Когато спортувам, имам нужда от поне 1-2 дни почивка, за да се възстановят мускулите ми.

# 43
  • Бургас
Аз се ядосвам на себе си, че не успявам да правя упражнения за прибиране на корема. Иначе съм в нормите си за КД. И съм доволна.

# 44
Здравейте отново аз бях авторката в интерес на истината миналата година бях силно мотивирана и успях да сваля над 16кг уви не издържах и качих 10кг и въпреки всичко се успокоявам че не качих всички 16😂 но пак съм мотивирана и отново започвам така ме успех на всички планът ми е да започна няколко дни  без фитнес само на калориен дефицит и после отивам поне 2пъти в седмицата на фитнес ще видим този път докъде ще стигна …

Общи условия

Активация на акаунт