Калориен дефицит и фитнес

• 9 525
  • 52
  •   1
Отговори
# 15
При условие, че работя 12 часа на крак и след работа ходя 10км пеша, това каква активност се води? Не правя упражнения, не тичам, не ходя на фитнес.

# 16
 В началото е било кардио, в един момент когато вече си го правила постоянно в продължение на месеци/години, тялото привиква с това темпо и пулса ти не се забързва така.
Иначе се нарича -  low intensity steady state cardio (LISS)
 Винаги може да го промениш малко за да получиш и другите благинки от кардиото. Аз също съм с много активна работа и просто забързвам доста темпото за определен период от време.

# 17
Здравейте, удачно ли е тук да си задам въпроса, за калориен дефицит. Значи изтеглила съм си приложението с ябълката, там съм дала кг, които са 78 и ръст 158, желани кг съм написала 55, изчислявами го приложението, че на ден трябва да хапвам  до 1504 калории, не е ли много това, как ще стане отслабването с толкова много калории, някой отслабнал дали има тук с такива мерки.? Благодаря предварително! Хубав ден на всички 🤗🤗

# 18
1500 са нормални калории за умерен калориен дефицит, при твоите почти 1.60. Отслабването ще стане, като се придържаш към тях. Или около тях.  По-важни са обиколките, отколкото кантара, особено ако тренираш. Още по-важни са твоето търпение и постоянство.
Освен това, калорийният дефицит можеш да си го следиш и на седмична база. Ако avеrage в ексел е 1500 за 7 дни, там си. Разбира се, не днес 3000, а утре нула, но можеш да правиш леки вариации. Ако стигнеш плато и вече не помръдваш - нито обиколки, нито килограми, можеш да включиш интервало хранене, при същите калории.

# 19
  • Sofia
Здравейте, удачно ли е тук да си задам въпроса, за калориен дефицит. Значи изтеглила съм си приложението с ябълката, там съм дала кг, които са 78 и ръст 158, желани кг съм написала 55, изчислявами го приложението, че на ден трябва да хапвам  до 1504 калории, не е ли много това, как ще стане отслабването с толкова много калории, някой отслабнал дали има тук с такива мерки.? Благодаря предварително! Хубав ден на всички 🤗🤗
И аз съм с ябълката. В началото тръгнах от 76,800 кг. Висока съм 160 см, 56 години и зададох 55. Изчисли ми 1327 калории. Гледах да се ограничавам до тях. В момента съм 72 кг. Смених си теглото в ябълката и сега се ограничавам в 1285 калории. Не се движа много. От работа в колата в магазина в колата, работя седнала. Имам велоергометър в къщи, в началото го ползвах. Сега от как съм на диетата - не, че кучето изяде педалите. Трябва да купя педали Simple Smile, но имам намерението да го ползвам. На диетата съм от 4 седмици

# 20
  • Бургас
Втора седмица съм на КД. Не съм много наясно какво-що, има много да чета, уча и прилагам в ежедневната си храна.
За една седмица съм - 2 кг.
От днес включих джинджифил,чия, овесени ядки в храната си. Не съм им привърженик! Направих си един бъркоч за утре.
От днес започнах и упражнения за прибиране на корема, който ми е най-големия проблем.

Ще се радвам да се включат и още потребители, които са минали на КД и да обменяме информация.

# 21
Здравейте!
На КД съм от една седмица.Моля да ми кажете банана как се изчислява на приложението с ябълката.Трябва ли да го меря банана с кората или без нея.

# 22
  • Бургас
И аз се чудя на някои храни, ястия, как точно да задам продукта?

# 23
Не искам да съм лош пророк, но само на калорие дефицит, без тренировки (силови, не кардио) за поддържане на мускулната маса, ще свалите тегло, но ще е мазнини И мускул, ще си забавите метаболизма и като се върнете към нормално хранене (защото не може да сваляте калориите до без край), ще се вкарате първо в плато, после в йо-йо и ще върнете или всичко или с +

# 24
Банана го беля и така тегля.

# 25
Здравейте, какво става с тази тема, отказала ли се е авторката, не виждам да пише особено често. Аз си търсех отчетна тема като за мен, защото не съм на така популярните кето, Дюкан и прочие, нямам време да смятам чак и макроси, нито да готвя сложни рецепти, затова просто броя калории и лимитът ми е 1500-1600, като гледам да ги разпределям равномерно през деня, но ако се окаже, че съм ги доближила още на обяд, то вечерята е ябълка и толкова. Започнах на 3.02 от 117 кг, сега съм 111,7. Бавно смъквам, защото при все че се опитвам да правя някакви тренировки, като цяло имам заседнал начин на живот и не е лесно да се мотивирам за рязка промяна в начина на живот. А и навън е твърде студено за разходки, като се стопли, а и сваля още малко планирам да не променям кой знае какво в храненето, но да увелича движението. Запалила съм се да гледам и Живот на кантар за мотивация, но не мисля да се водя по техният режим, за да се стопят за 3 месеца е ясно, че ще е нещо екстремно, а аз не искам да увисвам толкова и съм ОК да отслабвам и с години, защото години наред съм сваляла и качвала с йо-йо ефект и хоп, навърших 40 и кантарът почти удари 120. До към 20на годишна не бях дебела, но диети спазвам от ранен пубертет и тотално съм си разбила метаболизма. Затова не искам да чувам повече за Емилова, диети с до 800 или дори 1000 калории и друг екстремен глад. А за спорта, просто съм си мързел, но ще се насиля лека-полека и това да променя.

# 26
  • София
Според мен много добре се справяш с калорийния дефицит! Той наистина работи и не е нужно да се прави нищо повече от това, което вече правиш - да си следиш калориите. Поздравления за волята и резултатите! Сигурна ли си, че това не са много свалени килограми за няма месец?
Когато килограмите намалеят, тогава ще е по-безопасно да се спортува. А и имам усещането, че ще ти хареса - не е нужно да е нещо чутовно, разходки, някое друго упражнение от ЮТюб са си съвсем посилни за повечето хора дейности. Успех и нататък с режима!

# 27
Harpalike, благодаря! Aми те първите свалени килограми, не са истинска свалена мазнина, а по-скоро вода и изхвърляне на някакви токсини от тялото, защото за първите 5 дни, свалих около 3 кг, а след това за 10 дни един, при същото хранене. Така че от тук нататък ми е ясно, че няма да продължа с това темпо, а някъде 0.7-1 кг на седмица, но съм ОК с това. За движението - доколкото изобщо правя нещо са точно гимнастики по клипчета в Ютюб, но все още не съм много редовна и ми липсва ентусиазъм за това. За разходките - като бях по-млада и по-слаба много обичах, дори по екопътеки и на планина, но съм силно зиморничава и в това време навън ми е трудно да се насиля да вървя пеш дори из квартала. Като се постопли още малко ще увелича движението.

# 28
В някой по-евтин квартален фитнес можеш само да вървиш на пътеката 30-40 минути. Или да въртиш на колелото. Първоначално - 2 пъти в седмицата, + ежедневните крачки. После си прецени искаш ли нещо допълнително.
И не се притеснявай от напредналите, били са начинаещи и те.

# 29
  • Mediterraneo
2 седмици и отгоре, откакто съм с ябълката. 2,5 кг за момента. Задала съм си до края на април минус 10 като цел, ама не ми е драма, не и на всяка цена. По приложението ми излизат почти 1800 калории дневно, без много ограничения лесно спирам на 1200-1300, някои дни минавам 1500( днес може и да ги мина, че си позволих сладолед). Вървя по 5 км на бърз ход почти ежедневно и правя някакви леки упражнения вкъщи, нищо драстично, че имам проблеми с кръста и гърба.

Общи условия

Активация на акаунт