Калориен дефицит и фитнес

• 10 048
  • 52
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте ,искам да се допитам до по-запознатите с КД. Имам изтеглена ябълката,като калкулатор, допълнила съм мерки/теглилки и имам изчислените калории. До тук добрееее😃 после идва объркването обаче. Чета,чета за повече информация и затъвам все повече...трябва ли да намалявам тези калории или просто трябва да се придържам към тях.

# 46
  • Mediterraneo
За да си в дефицит, трябва да си под изчислените калории. Моите са 1600, не приемам повече от 1300-1400, независимо какво изгарям. И с всяка промяна в теглото, преизчислявам калориите.

# 47
Ето това не ми е ясно...не намирам логика🙄
Задавам цел 0.750кг сваляне на седмица и то ми изчислява 1640ккал. Защо трябва да съм под това? Не съм задала ,,поддръжка,, на теглото, респективно ако задам сваляне с 1кг на седмица калкулатора ги дава (примерно) 1300 -това би трябвало да са съответните ккал за да свалям кило на седмица....а бе да ги намалявам на своя глава още.

# 48
Така кажи. Ти щом си задала да ти сметне и с дефицита за да сваляш, какво има да му се чудиш тогава и да му смяташ още?

# 49
Защото чета по групите ,как всички смятат едни сметки😆 и съвсем му загубих края. На няколко места чета,че калкулатора дава 1550(примерно) пък от там вадят едни цифри по някаква формула и оставали 1000 ккал😯което си е безумно меко казано.И така аз тотално се омотах в микроси,макроси....абе ще гледам да се вмествам в 1600 ккал за първо време пък после ще ги намествам нещата в движение.

# 50
Ами ти си му задала да ти сметне и с дефицита предвиден, доколкото разбирам.
Някои си смятат колко им трябват по принцип и вече от там намаляват за да свалят, а ако правилно разбирам при теб вече е направено това.
Аз лично като видя 1000 за цял ден и то редовно и ми прималява  само докато го чета Joy Гледала съм от любопитство из разни калкулатори, а и приложението на кантара ми смята там - излиза че ми трябват едни поне към 1500 само задето съм жива, отделно вече и като мърдам и върша разни неща...

# 51
Има поне две групи във фейса, които следвам(едната май с рецепти), където никой не препоръчва 1000 кал- там има и доста треньори, които дават съвети. Зависи и какво време сте задали на калкулатора за сваляне.

# 52
Аз съм със същото приложение,дневния прием ми е сметнат,спазвам го задала съм килограм на седмица,и долу горе толкова свалям.Има дни които надхвърлям и такива които съм по малко.Почти три месеца съм с почти -10 кг.

Общи условия

Активация на акаунт