Звездни Компромати - Март'24

• 311 333
  • 2 609
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Зукърбърг поне прилича на жив човек тука, че понякога е мега странен, с един изцъклен поглед. Знам, че не е много на място, но колко бедни индийчета могат да се нахранят с тези 5 млн паунда. Само егото на богаташите няма нахранване.

# 106
Зукърбърг сложил официалната тениска. Grinning

# 107
И Бил Гейтс е сред поръчение гости на тази милиардерска сватба (билионери няма на български). Тамошните обичаи на сватби и сумите, които раздават, особено на фона на глада и мизерията на останалите, никога няма да ги разберем ние. Но на тях им е добре така и си им харесва.

# 108
  • Glasgow
Иванка Тръмп и тя там семейно.
Младоженецът милия, индийската версия на Хриси

# 109
Хриси ми изглежда направо красавец пред този хубавец. 😄

# 110
  • София
Е, покажете го де. И булката, ако може.

# 111
  • Glasgow
Имаше го в линка на Лилиа.
Скрит текст:

# 112
  • на пистата
Той е милиардера,нали?Не вярвам да е булката 😁

Последна редакция: сб, 02 мар 2024, 22:24 от NaM

# 113
  • Rock & Roll feeling ...
А бащата на индийския Хриси е най-богатия човек в Индия и на 5то място в света, според "Форбс" - Мукеш Амбани.

# 114
  • Sofia
“Индийският Хриси” 😂🤣👍

# 115
  • Пловдив
Чудно ми е като е толкова богат не може ли да си наеме екип с който да заслабне малко.

# 116
  • Glasgow
Имало е и по добри периоди момчето, бил е отслабнал, но по локдауна ги връща.
Скрит текст:

# 117
  • Rock & Roll feeling ...
През 2018г е женил дъщеря си.
Сватбата е била на стойност 100мл. долара, пяла е Бионсе ( обича разнообразието човека Grinning ) , а  в знак на благодарност за гостоприемството на жителите на Мумбай семейство Амбани дарява на града храна, достатъчна за 5100 души.

В чест на жена си е построил културен център - The Nita Mukesh Ambani.

И малко за живота на семейството:
Скрит текст:
Мукеш Амбани живее със семейството си в Мумбай и обожава боливудските филми. Той, жена му и трите му деца обитават 14-етажна сграда, построена за фамилията за 1 млрд. долара и обслужвана от 600 души персонал.

Баща му работи дълги години като секретар в британско пристанище и успява да спести малко капитал, за да започне собствен бизнес. Търгува с подправки и вълна, а по-късно, през 1966 г., основава Reliance Industries и започва да произвежда текстил и други тъкани. След 11 години фабриката става толкова голяма, че излиза на борсата, а в края на 70-те години започва да произвежда полиестер - синтетичен материал, който се получава при рафиниране на петролни продукти.
В началото на 80-те Мукеш, най-големият син в семейството, се присъединява към баща си в семейната компания. По това време той е завършил университет, има диплома по химия и учи магистратура в Станфорд, но не завършва - връща се в родината. Енергичният млад мъж убеждава баща си да инвестира в обещаващия телекомуникационен пазар и да построи собствена петролна рафинерия.

През 2002 г. Амбани старши умира, без да остави завещание. Тогава на сцената се появява по-малкият брат на Мукеш - Анил. Той също е в семейния бизнес. Докато бащата е жив, братята работят заедно, но след смъртта му започват да воюват. Двамата винаги са били много различни.

Братята престават да общуват, въпреки че през цялото време живеят под един покрив, в 14-етажната сграда “Морски бриз”. Те имат специален персонал, който следи двамата да не се срещнат случайно, например в някой от деветте асансьора, басейна, киносалона, спа-центъра, стаята с изкуствен сняг, трите етажа висящи градини или в 6-етажния паркинг.

През 2014 г. Мукеш е обсебен от идеята да направи добър интернет в Индия, достъпен за всички. Той инвестира 33 милиона долара в нова компания, Reliance Jio, и стартира безплатна 4G мрежа. Година по-късно представя на света собствения си смартфон LYF. Устройството само за няколко месеца става най-продаваното в Индия. През 2017 г. безпрецедентната щедрост на милиардера пресъхва и интернетът става платен, но това не отблъсква абонатите.
През 2005 г. майка им ги убеждава да разделят компанията. Мукеш взема нефтодобива, нефтопреработката и текстилното производство, Анил - телекомуникациите и електроенергетиката.

Икономиката на Индия се променя и Амбани не иска да остане завинаги мрачен петролен олигарх. “Данните са новият нефт”, казва той и мечтае Jio да ръководи дигитализацията на всички сфери на живота в Индия. Освен това има цел - да стане най-богатият човек в света.

# 118
Благодаря за темата!
Доста от нещата за младите милиардери не ги знаех.
Мария ми е всичко друго, но не и симпатична, или миловидна.
Няма да забравя срещата си с нея преди време (още беше с първия си съпруг)- аз минавах покрай бутик, от който тя излизаше и буквално се сблъскахме; висят едни пирги, екстеншъните едва се крепят… още по- нечистоплътно усещане имам за нея от тогава.

# 119
Работих с Reliance Jio и доколкото си спомням имаше скандал преди пандемията:
https://m.economictimes.com/news/company/corporate-trends/threat … show/68123317.cms
Не съм проследила, но сигурно са оттървали кожата 😅

Общи условия

Активация на акаунт