Чакаме първите ритничета от СЕПТЕМВРИЙСКИТЕ мъничета <3

• 31 771
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
Има неща който няма да вземам като леглото next to me , количката също няма да вземам . И още някой други неща от  който съм останала доволна .
За дрехи ще чакам 7-8 месец . 💗

# 556
Ограничавате ли се от някакви храни? Вчера бяхме на заведение и така ми се доядоха калмари и тарама, че прегреших малко... Търсих информация може ли, не може ли навсякъде различни неща пише... За суши знам, че не трябва да се яде, а други забранени храни известни ли са ви? Thinking

# 557
Сурова риба, меки сирена, сурови колбаси, рохки яйца. Това не ям аз. Също зелена салата на заведение, ако не съм я измила аз не пипам.
Иначе суши може, но ако е с пиле или обработена риба.
Калмари не ям също, не знам дали може или не може, ама не ям. Grin Тарамата доколкото знам не е термично обработена, не знам..

# 558
Ох Абе и аз си мислех, за тарамата, че май не е много редно ама... лакомията е голямо нещо Joy. Пък и съдейки после по веселбата в корема ми, менюто беше одобрено. Все си мисля, че прекаленото втеляване не е добре, все пак не ядеш всеки ден такива неща. Sweat Smile

Stm99, ще споделиш ли какво легло next to me ползваш и си доволна? Simple Smile

За покупките: В събота взехме едно комплектче от ХМ с боди, ританки и шапчица много сладко. Heart Eyes

Последна редакция: вт, 09 апр 2024, 12:06 от Kitana666

# 559
Аз също не ям изброените от Марти неща, с тази разлика че меко сирене хапвам ако е пастьоризирано и прясно отворено. Много обичам тарама, но ще я пропусна - също не мисля че се обработва по достатъчно добър начин за консумация сега. Калмари, миди, скариди, ако са си термично обработени няма проблем да се консумират и дори са полезни.

# 560
Въпроса не е дали ядеш всеки ден, то и хапка е достатъчна, ако рибата/месото е заразено. Специално онзи ден гледах клипче, как откриха паразити в пушена сьомга.
Та няколко месеца ще издържа. От сега съм си поръчала на ММ какво суши комбо да ме чака вкъщи след изписването. Grin

# 561
Момичета, ползвате ли колани за бременни? Въпроса ми е и за тези за кола, и за тези които подкрепят коремчето в ежедневието.
За кола със сигурност ще си взема понеже не ме кефи нито да се возя без, нито да ми минава точно върху бебето колана.
За подкрепа на корема също обмислям да си взема колан, но не знам дали нещо специфично е добре да търся в него.
Приемам препоръки всякакви Simple Smile

# 562
Аз генерално не съм любител на рибите и морските неща, та вчера беше някакво крайно изключение за мен Grinning
Калмарите специално четох, че даже са от препоръчителните в една статия на Сигридов. Из форума видях, че има мами дето си хапвали тарама, явно проблема е ако примерно е домашно приготвена и с неясен произход. Thinking

# 563
Аз го карам предимно на риба и морски неща и салати😄
Сушито ми липсва но има време.
 За столче за кола и next to me , maxi cosi . Ще вземем същото столче и за бебе номер 2 .

# 564
По същата логика с тарамата не ям вече домашното сирене, което една баба прави на село. Супер вкусно е, знаеш че няма консерванти и до там... Една позната си докара листериоза от домашен сладолет с мляко от съседна ферма. Листериозата разви сериозна инфекция, която предизвика преждевременно раждане в  края на седми месец. За щастие и тя и бебето са добре, но предпочитам да си вадя поуки от такива истории, не да ги смятам за изключението.

# 565
За съжаление при суровите меса и риба не е проблема дали са домашни или не. Паразити там може да има, независимо от хигиената на ресторанта.
При млечните не е така, генерално, ако не са домашни, би трябвало да са ок. Аз не ям домашно сирене сега, поради тази причина. За калмарите не знам, на мен ми става лошо от всичко морско, та не съм яла.
Джелато, колан най - вероятно ще взема, че като натежи корема, ще трябва подкрепа.

Междудругото, доколкото помня Еделвайс имаше история с нейна позната/приятелка, която се заради с нещо по време на бременност. Може да разкаже, ако иска. Помня, че ми е разказвала. Та, то по - добре да си ларж, ама не е точно така за някои неща.

# 566
Явно ще трябва да го караме с повишено внимание.. и без изгъзици в храната. Замислих се за живеещите в региони, където се ядат основно морски храни, те как го карат. Thinking

Да сменя малко вълната, както написах и във фейсбук, за тези които  следят училището за родители Ма-ма на Елена Василева, днес има хубава лекция на тема видовете раждания, а мисля че утрешната тема е как да родим за 10 минути. Ако някой го интересува може да ги гледа. Relaxed

Последна редакция: вт, 09 апр 2024, 12:32 от Kitana666

# 567
Аз разделих по месеци дрехите от баткото до 1год., поне тези, които съхранявах при нас, трябва да взема тези, които са от свекървата. Та след подреждането, бебето май си има всичко Grinning Та май ще взимам основно неща, които ми харесват, не нещо конкретно.
Кошара и количка ще взема може би юли месец или когато има добри намаления. Друго не ми трябва.
Избягвам нещата, които Марти каза да ям с изключение на марулята, нея си я ям.
Калмари, миди и подобни ям,но за сега не, вече лятото на подходящи места да не е замразено. Суши ям, но с калмари,които са сготвени.
Люто исках да питам ядете ли? Че няколко месеца преди да забременее с мм започнах да хапване Люти чушки редовно и сега ми се иска, но гледам да се ограничавам, да е рядко и по 1,2 макс.
Марти не си спомням за какво говориш Grinning припомни ми или може и да не е моя историята Grinning
Аз като ви слушам как не ви се ядат някакви неща и ми е странно, на мен всичко ми се яде и все ми се яде. 😀

# 568
Може пък и да не си ти, да се бъркам.
Имаше нещо в онзи общия чат разказвано, за бебе родено с токсоплазмоза (май това беше) и натам историята беше трагична. Както и да е де, не е от значение всъщност, просто се присетих като заговорихме за храна.
Люто не ям по принцип, ако си ядеш и обичаш, мисля, че не е проблем.

# 569
Аз люто попринцип мразя . Но щом ти обичаш хапвай си.
Аз попринцип съм много претенция за храна😄 Сега само месо нещо не понасям иначе нямам проблем за сега с други неща.
Слава богу не повръщам както с малката ,че беше кошмар от ден 1 до последният 😄

Общи условия

Активация на акаунт