Майски бебета 2024г. - Тема 9

• 33 013
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
И аз съм от тия дето карат коли, изкарват пари сами, къщата си построих сама. Обаче винаги вземам мъжа ми с мен. Носи ми спокойствие е баланс и искам да е с мен. Достатъчно съм била мъжко момиче, сега имам нуждата да ме поглези малко.

Между другото ако може мъжа ви да присъства на раждането, бихте ли го взели? Аз съм по-скоро не, но не мога да преценя.
При нас, не че той много се натискаше с първото, но и аз грам не исках. Първо, за мен това е нещо като катарзис ли, изпитание ли(със сигурност и той се вълнува и притеснява, ама не той се разчеква да го ражда това дете), не знам, не намирам подходяща дума. Та не искам да има други хора около мен освен крайно необходимите. Отделно - нали знаете, че фекалните ициденти са често срещани...на това пък грам не искам да бъде свидетел, ако има. Има време после за помощ и подкрепа и всичко Simple Smile

# 361
  • София
Честно казано би ми се искало мъжът ми да присъства на раждането. Но предвид, че ме гласят за секцио, няма да стане. Просто искам да е до мен, успокоява ме самото му присъствие. На прегледите е с мен, на феталните също. Много се вълнува и не дава косъм да ми падне от главата. Отделно, че работи като луд. Стегнахме стаята, сега ми прави кухнята. Да ми е жив и здрав. Simple Smile

А защо няма да стане предвид, че е секцио? Няма да го допуснат ли?

Да. В Токуда мисля, че не допускат бащите когато е секцио. Не съм съвсем сигурна, трябва да разпитам моята лекарка.

# 362
Хаха!!! Да наистина е Робин!!! Малък си е света!! Да не се познаваме и ние? Може и на лично да пишете 😃😃♥♥
С първото правих фотосесия и бременна и после на 2/3 месеца, после още няколко - на 6 месеца ( с бабите) , за кръщенето и на годинка с мазане на торта. Някои на вън бяха, някои в студио. Страхотен спомен са ми и не съжалявам грам и част от снимките са закачени в стаята на малкото и често той показва и обяснява къде е той в корема, после коя е баба и как се казва, къде е той като бебе 😅♥! А и винаги снимахме и кучето и ставаха много яки ♥😅! ( показвам таз фотогенична звезда, нас ще ни отрежа😅)
Правих ги като съм редувала две фотографки - photo studio nana и студио мир мар. Цените са си скъпички, но съм напълно доволна и от двете!!!
И сега мисля да направя вече с малкия и нас, другият месец и още не съм решила външна или в студио.

И идея за който има животно у тях- аз го “ползвах” и за месечните снимки които правех на малкото 😅♥! Вместо предмети или други неща, всеки месец един до друг и станаха много сладки и се виждаше как расте и става голямо голямо детето♥!
Това е Робин, нали? Познавам ви от инстаграм. ❤ Колко е малък света!

# 363
А момичета каква е причината да не давате на бабите да целуват бебето? Споделете, за да знам какво да казвам, ако и аз така преценя.

# 364
Като заговорихте за раждане, вие говорили ли сте вече с лекаря, който искате да ви изражда? Аз си имам един лекар, но май ще спира да работи към болницата и ще остане на частно. Искаше ми се да е той, свикнала съм с него и ще се чувствам по-спокойна докато “ме реже”, отколкото някой непознат.

# 365
А момичета каква е причината да не давате на бабите да целуват бебето? Споделете, за да знам какво да казвам, ако и аз така преценя.

Бебетата нямат още изграден имунитет след раждането. Без да ви плаша, но дори лек вирус, който не знаят, че носят, а камоли херпес, може да застраши сериозно бебето. Чела съм истории, точно за такива целувачи... и после последиците са били кофти. Целувки по лицето са тотален абсурд. Бабите трябва да са наясно, че не случайно едно време са измислили след 40 дни питки и т.н.

# 366
Като заговорихте за раждане, вие говорили ли сте вече с лекаря, който искате да ви изражда? Аз си имам един лекар, но май ще спира да работи към болницата и ще остане на частно. Искаше ми се да е той, свикнала съм с него и ще се чувствам по-спокойна докато “ме реже”, отколкото някой непознат.
Аз само съм си харесала лекар, но все още не съм говорила с него, имам час чак за 01.04 и се надявам да не ме отреже, защото ще съм в края на осми месец тогава и не ми се иска да трябва да мисля друг вариант. Sweat Smile

# 367
На мен пък ми е странно кой ще целува по лицето освен майката и бащата чуждо новородено бебе, този месец очакваме племенница и не си представям новородена да я целувам по лицето, краченце ръчичка е по възможно но лицето абсурдно ми звучи 🤔

# 368
О има със сигурност не познавам и не давам,дори на каката няма да й дам макс ръчичка 😁
При когото се следя ще ми прави секцио

# 369
На мен пък ми е странно кой ще целува по лицето освен майката и бащата чуждо новородено бебе, този месец очакваме племенница и не си представям новородена да я целувам по лицето, краченце ръчичка е по възможно но лицето абсурдно ми звучи 🤔

Проблемът е, че не трябва да бъдат целувани никъде от други хора освен майката и таткото, не само лицето

# 370
Аз много държа на присъствието на бащата по време на раждането - секцио ще е, няма да види нищо освен самото бебе. Той май не е много убеден,че иска да присъства, но нали "аз така съм искала"... А аз съм откачена - искам да присъства, за да е свидетел и за да има един адекватен човек на моя страна, ако нещо се обърка и трябва да се взима някакво решение - т.е. ще ми донесе някакво спокойствие, че не съм сама в този момент. Sweat Smile Отделно, че още не съм решила дали ще съм със спинална или пълна упойка - ако съм с пълна, със сигурност ще искам най-близкият ми човек да следи процеса (не е като да не са си заминавали родилки в БГ).

По тоя повод да ви попитам - тези от вас, които ще раждат със секцио, каква упойка планирате?

Спиналната била уж по-добре за майката и бебето, по-бързо ставало раздвижването след нея, за разлика от пълната. Познати лица, сред тях и медицинска сестра, ми казват, че ако имам избор е по-добре да избера пълна. Едната дама след спинална получава дискова херния. И вече не знам какво да правя Thinking

П.П: Алтернативните методи за спиране на кърма не са ли само за вече тръгнала кърма? Действат ли, ако изобщо не искаш да тръгва кърма?

# 371
Момичета, усещали ли сте нещо като пулс в корема си? Това ли е бебето да хълца?

PurpleMouse, аз съм имала веднъж операция с пълна и бих избрала спинална, ако ми се наложи секцио. Пълната всеки я понася по различен начин, но си е филм, може после и цял ден да не се свестиш. Идваш си в съзнание, но си неадекватен, някои се скъсват да повръщат. Пак казвам, при всеки различно, но със сигурност е по-щадящо спинална.

# 372
Аз бях будна и сега ще е така

# 373
Момичета, усещали ли сте нещо като пулс в корема си? Това ли е бебето да хълца?
Моят юнак ще става каратист - понякога е като картечница с някоя и друга серия ритници Sweat Smile

Цитат
PurpleMouse, аз съм имала веднъж операция с пълна и бих избрала спинална, ако ми се наложи секцио. Пълната всеки я понася по различен начин, но си е филм, може после и цял ден да не се свестиш. Идваш си в съзнание, но си неадекватен, някои се скъсват да повръщат. Пак казвам, при всеки различно, но със сигурност е по-щадящо спинална.

Това и аз съм го чувала за пълната - че нямаш гаранция как ще точно ще премине след събуждането. Чудя се дали има значение правилната дозировка от гледна точка на главоболие, повръщане и т.н.?

За спиналната - по-щадяща, но на моя позната са ѝ треснали хем спинална, хем пълна, защото при спиналната е усещала всичко (не болка, но движенията), панирала се е, вдигнала е адреналина и директно са я приспали. Та в крайна сметка вместо една, цели две упойки - не особено щадящо. И като се замисля, че в джакузи не стъпвам, защото ме побъркват вибрациите, не знам... Не знам какво да правя. Neutral Face

# 374
purplemouse, не знам все още много за упойките, но ще имам консултация с анестезиолога месец преди секциото - началото на април и ще разкажа какво ми е разказала като мине. Едно знам - сигурност искам да съм будна

Бях на очен преглед и лекарката каза, че препоръчва секцио при всички положения - изтъняла ретина. Увеличила съм и диоптера с  0.25, но каза, че е нормално по време на бремеността, след раждането е възможно да се върне към стария диоптер (моят е доста висок -4)

Иначе и аз държа таткото да е там по време на секциото, в това сме двама Simple Smile Той също го чака, ще можем да изберем и музика за по време на операцията. Въобще не си представям да не е с мен, не защото ме е страх, напротив, чакам с нетърпение деня, а защото просто ще е страхотно да го преживеем и да видим бебето заедно Simple Smile И да, съгласна съм, че винаги е добре най-близкият ти човек да е там и да знаеш, че ако имаш нужда, имаш на кого да разчиташ

Иначе аз няма да раждам при следящия ми лекар. Запознах се с лекаря, при когото ще раждам около 28 седмица, направихме преглед, видя бебчето и че всичко е наред, пусна допълнителни изследвания, разгледахме и тях и се разбрахме да се видим пак след третата морфология, междувременно да си ходя при следящата лекарка.

Общи условия

Активация на акаунт