Майски бебета 2024г. - Тема 9

• 30 928
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
Аз сега бях малко на пазар.Взех само едно  ромпърче на слончета и чарапки.Не съм вземала още чувалче,по-нататък.Има намалени зимни чувалчета в Хиполенд.

# 541
Може би ако е от евтините и меки матраци, би се деформирал. Ако е по-качествен, не виждам как. Но така или иначе тези по-меките не се препоръчват за постоянна употреба.
Племенниците ми са породени и са използвали един и същ матрак. От самото спане нищо му нямаше, по-скоро след като започнаха да скачат на него и да си играят, започна да се износва.
Затова си взехме нов на  iSleep преди няколко дни, които дори в момента е на промоция във Вис Виталис.

Аз мисля за начало също да взема едно чувалче 1 tog. За лятото не знам изобщо дали ще има нужда от друго по-тънко. Но може би от гледна точка на безопасен сън, бих взела и едно 0.5 tog по-нататък. А относно прането, от това което разбирам, най-важното е вечер да спи в чувалче, иначе през деня може и да се завива с пелена или просто по пижамка, ако е много топло.

# 542
Аз също ще взимам чувалче за сън, може би едно 1 tog и едно 0.5. Май месец може да си е студено, а може и да е дошло лятото, кой знае.

Моите приключения с бебешките дрехи продължават Sweat Smile
Гледам какво имам вече, защото ще поръчвам още. Едно боди размер 44 (за новородени) и друго на друга марка размер 56 (0-3 М) са абсолютно еднакви... Явно ще взимам на посоки и каквото ѝ стане, стане.

Сега въпросът е трябват ли ми примерно панталонки и блузки като за начало или само бодита и ромпъри с идеята да е по-удобно преобличането? И мога ли да ползвам дрехи, които се обличат през глава или не е добра идея в началото?

# 543
Marisol, да знаеш, че на H&M ако взимаш са малко уголемени. Аз съм взела 50 от тях и затова и не ги върнах, иначе щях да ги върна и да взема 56.

Освен бодита с къс и дълъг ръкав съм взела ромпъри и ританки. Блузи не, освен една жилетка, като мисля да взема поне още 1-2, че да има все пак и нещо връхно.

# 544
  • София
За толкова малко бебе е ад да сложих блузка, защото все се набира до подмишниците. Затова бодита и ританки или гащеризончета. Вече на кой както му е удобно относно закопчаването. Има гащеризончета с копчета само по единия крак или и по двата, или с цип. Ципа е най-лесен, но аз предпочитам тия с копчета и по двете крачета, защото не се налага да събличаш цялото бебе заради единия памперс, а само до кръста да оголиш.

За бодитата има такива с прехлупване отпред и такива дето са без копчета и се слагат през глава. Съвсем в началото тия през глава са по-голяма мъка за обличане. Но като стане време да се слага бебето и по корем всъщност ми бяха по-удобни, защото докато преобличам бебето, слагам го по корем, то вдига глава, и аз в този момент му нахлузвам бодито. Само не помня след 30-ти или след 40-тия ден можеше да се слага бебето по корем.

# 545
Аз съм взела бодита къс и дълъг ръкав, ританки и ромпъри ... жилетки и блузи не съм. Бодитата са ми с прехлупване, бяха най-удобни за обличане. Взела съм и чорапки, ръкавички и шапки ..... Имам и 2 комплекта с чаршафи, към тях има одеала, ама какъв tog са нямам никаква идея, имам 1 комплект и за количката, към него одеалото е същата дебелина.
С баткото спален чувал направих опит да ползвам, нещо не ми беше удобен, та за сега не съм вземала .....

# 546
Аз много се чудя дали въобще да купувам чувалче. Не съм решила още.
Има ли някоя наблюдения за термометъра за подмишница на Филипс Авент?

# 547
И аз се чудя .... А и комплект за изписване не съм взела.... и чанта за количката също ....

# 548
Здравейте, аз съм от юнската група, но там сме малко неактивни и ще следя и вас. Термина ми е на 7.06. чакаме момиченце 💗💗.
Имаме си вече едно на 1г6м, ще я правим кака 1😁
Много пъти ви чета и сте ми полезни, та се реших да се включа и аз.

# 549
И аз съм взела само бодита, ританки и пижамки/ромпъри. Бодита имам и от тези, които се обличат през глава, но с копчета на раменете, и от прехлупващите се.  

За изписването просто харесах едно комплектче боди с гащеризон и отделно взех шапка и чорапи. Още се чудя само дали да поръчам и порт бебе или да използвам някакво одеяло/пелена от тези, които вече съм купила.

# 550
Аз не харесвам бодита без копчета има едни нямат никакви освен отдолу за памперс ами ужас така се разтягат и рамото на детето голо....гледам да има отпред или на рамото копчета.
Хм помня едни бодита бяха й точни но ги носи много време защото явно се разтегнаха.
Чувалче каката не е имала и сега няма да купя.Матраката от каката.
Изобщо нз как ще спи с този чувал това дете веднъж  сложихме каката  в зимен пухен гащеризон цял...орева всичко😁

# 551
Аз мисля следващите покупки да са за баня-ще взема душ-гелче,мляко за след баня,кремче за подсичане,хавлиика,ваничка и термометър за вода.Незнам друго какво,засега не се сещам,давайте идеи какво още трябва.С дрешките ще поизчакам още.Комплектче за изписване и аз реших да си съчетая нещо от дрешките и едно одеалце да взема,пелена.Много са ми скъпи тези комплекти,основно заради пелената като гледам.А сещам се,че трябва и спирт и тампончета за пъпчето после.

# 552
Клечки за уши с ограничител
И аз по натам ще направя пазар от аптека,дм примерно с подобни неща

# 553
И аз тези козметики съм ги оставила за накрая. Разгледах в бебе борсата в града , много добре заредена е и направо от там накуп ще взема всичко за баня и козметика. Харесала съм в НМ дрешки 50размер (то нали е от 50 нагоре) мисля, че ща са окей, но не съм поръчвала още. Сега се чудя какви пелени за повиване и одеяла да взема, че то избор голям. Може би каквото хвана.
Взех хигиенно комплект че (ножица, пила и др.), но дали ще ми трябва електрическа пила? Опитните да кажат.

# 554
Аз силно не препоръчвам да се взимат дрехи 50 размер. Или ще са малки, или ще отеснеят за 1-2 седмица. Синът ми се роди 45 см, а бях взимала само 56 размер. Ами подвивах малко ръкавите и си ги износи. Родените близо до термин деца са около 50см.

Общи условия

Активация на акаунт