Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 13

• 39 002
  • 851
  •   1
Отговори
# 720
Да.
Старите сделки не излизат обаче.
нещо не намирам регистъра в АВ, може ли линка

# 721
А, регистър няма. Не знам дали е и допустимо да има..вке пак достъп до джмовата книга по ЗУЕС знаеш кой само има..не е публична и тя.
В АВ си проверяваш по всеки ап.отделно ...излизат собктвениците към днешна дата, стига сделката да е след 1991/2000..там зависи в коя СВ кога е почнал да се води електронния регистър.

# 722
Към Агенция по вписванията, Имотен регистър, напълно публичен, със свободен достъп, регистрация с ПИК от НАП или КЕП.
Излизат собствениците на имоти, които са придобити след 1991 г.

# 723
Към Агенция по вписванията, Имотен регистър, напълно публичен, със свободен достъп, регистрация с ПИК от НАП или КЕП.
като че ли остарявам - сега накъде
чудя се защо НАП не ми приема ПИК номера -то бил на НОИ номера

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 22:49 от musicdoubl3

# 724

Регистри, отваря се списък, вторият е имотен

# 725

да де това е снимка от там

# 726

да де това е снимка от там
Изв. се, нвдоскиф.
Сега - заявления, заявления с отдалечен достъп за имот. Трябва да знаете кадастралния номер на имота. С адрес само ще е по-сложно.
Отварят се елементите на заявлението, попълват, продавате, плаща се мисля 1 лв с кредитна карта. Справката идва веднага и я отваряте от моите заявления

# 727
Сега - заявления, заявления с отдалечен достъп за имот. Трябва да знаете кадастралния номер на имота. С адрес само ще е по-сложно.
Отварят се елементите на заявлението, попълват, продавате, плаща се мисля 1 лв с кредитна карта. Справката идва веднага и я отваряте от моите заявления
само че и аз съм недоскив и ПИК номера ми се оказа на НОЙ а не на НАП

# 728
Идентификатора го вземи от кадастралната карта. Тя е със свобъден достъп. По адрес ти излиза сградата, и вече СОС -овете към нея.
https://kais.cadastre.bg/bg/Map
Скролваш надолу

# 729
искам да питам
дали за този проблем мога да информирам, гражданска защита
просто ще е забавно да оградят с ленти някакъв периметър и да напишат внимание падащи предмети Mask
това е на ниво 6-ти етаж

# 730
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Голяма забава. Sad

Това е опасно и живото-застрашаващо.
Обърнете се към домоуправителя.
Ако не вземе мерки - общината.

Нещото отгоре не ми изглежда много стабилно и съгласувано.

Имайте предвид, че всяко предписание има срок и глоби ако не бъде изпълнено.
И за глобите и за изпълнението трябват пари.

# 731
Голяма забава. Sad

Това е опасно и живото-застрашаващо.
Обърнете се към домоуправителя.
Ако не вземе мерки - общината.

Нещото отгоре не ми изглежда много стабилно и съгласувано.

Имайте предвид, че всяко предписание има срок и глоби ако не бъде изпълнено.
И за глобите и за изпълнението трябват пари.
обърнах се - домоуправител - реакция нула
община - това не е неотложен ремонт а било "необходим ремонт" по член 48 от ЗУЕС и там общината не предприемала мерки
тогава дай поне някаква идея, какво да правя - 3 листа с простотии ми изписаха, един куп членове от закона цитират и накрая пише
така изложените данни става дума не за неотложен а за необходим
-----------------------------------------
поне аз възнамерявам да пиша до омбудсмана, но сега покрай това служебно управление, молбата ми може да се затрие - и затова търся идеи - магазина отдоло е собстеност на домоуправителя и затова си мисля за нещо подобно

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 22:57 от musicdoubl3

# 732
Ако Общината не желае да съдейства и на Омбудсмана да пишете, на него ще обещаят и нищо няма да свършат. От година и половина искам Община Стара Загора да свърши друг тип дейност от нейната компетенция и понеже обещават, а не го правят, писах на Омбудсмана. На него върнаха отговор, че ще се задействат. Мина половин година и нищо не са свършили. Аз исках с Областния управител да се срещна, но вече четвърти месец не са ме извикали на среща. По принцип уж веднъж в месеца има срещи с граждани, но уви аз още чакам. Аз съм решила на някоя телевизия да пиша. Всъщност вече писах на БТВ, но те нищо не ми отговориха и ще минавам към следващата.

# 733
и аз си мислих първо да е към някоя регионална медия
от тях не очаквам съдействие , но поне ако проявят интерес ще потормозят домоуправителя
най вероятно решението е написано с цел да кажат / не ни занимавайте и евентуално да си измият ръцете ако се стигне до съд
направо са оспорили всяка моя дума в отговора
аз се мотивирам на база от допълнителните разпоредби
§ 1 т.9 те ме убеждават че е т.8

Последна редакция: сб, 14 сеп 2024, 11:43 от musicdoubl3

# 734
Чл.195, ал.4 от ЗУТ да им заостриш вниманието? Искай да дойде комисия от общината да огледа опасното съоръжение и да процедират по реда на чл.195 от ЗУТ, според мен.

ПС..в нормата не пише кмета "може".., а 'издава заповед"..тоест не действа при оперативна самостоятелност, а при обвързана компетентност. Преведено - не избира дали да действа, а е длъжен по ЗУТ да действа...
За ал.4 говоря:

Виж си в лекс.бг целият 195ти член..

Общи условия

Активация на акаунт