Вече всяка СЕПТЕМВРИйска мама си видя бебока на екрана!!!

• 11 642
  • 300
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Инна, благодаря много   bouquet

Дано както тук пише, тази гадост да отмине към 12- 14 седмица, въпреки че аз съм чела друга версия. Гаденето отминавало в периода, когато майката усети шаването на бебето. Имам някакви спомени с първата бременност, че стана точно така. Но това всъщност ме ужасява, защото до тогава има още поне 1 месец.

silvia_77, радвам се, че всичко е наред вече. Не се притеснявай за изотаването и при мен е така и аз бях с удължен цикъл, а докторът ме увери, че няма проблем.

# 211
здравейте момичета не съм писала от много отдавна, но си бях в Силистра и ходих на доктор в Тутракан, Ани Бани д-р Бойчев ми е любимия доктор просто ми вдъхна много кураж и му имам страхотно доверие, та на прегледа вече ясно и отчетливо си чухме сърчицето на малечко и го видях колко е мъничък и сладък, та оказва се че термина ми се  е поизместил но е нормално, та беборчо трябва да се появи на 14.09. това са новинитв за сега
Привет на новите мамички и много приятни мигове с нас до края

# 212
  • София
Здравейте момичета.
Инна, ти си злато  Hug
В момента ми е криво и ще съм кратка, по-късно ще се включа по-обстойно. Както се очакваше, не се получи с работата-мечта. Много ме харесаха и бяха силно ентусиазирани, говореха ми така сякаш, че вече съм започнала при тях... до момента, в който разбраха, че съм бременна. Бяха много мили все пак, аз съм благодарна, че ми отделиха час и половина и бяха напълно откровени. Сега ми е тъжно, защото работата наистина много ми харесва, но бебчо си заслужава жертвата. Сега се концентрирам изцяло върху него и спирам да мисля за каквото и да било друго.

# 213
Добър ден мами Grinning
Като ви чета с това гадене, направо се чудя дали съм бременна Simple Smile Аз да ви кажа нищо не усещам като гадене и имам апетит за двама в буквалния смисъл. Вече ме опъват дънките, които си взех с един номер по-големи. А си имам и коремче вече - мъничко е, ама си е мойто Laughing Аз чак в понеделник ще ходя на преглед и тогава ще се записвам и на ЖК, ама имам чувството, че това време не тече! Направо ужас!

Ани Бани, чакаме да се включиш с добри новини.
Силвия, радвам се, че всичко е наред с теб.
За тестените неща - аз ако сутринта не изям една хууубава мазна баничка, направо подивявам.
Моичета, как сте със жаждата? Аз пия сигурно по три литра течности на ден и това ми се отблагодарява с мноого чести посещения до WC-то. Нощем, поне два пъти ставам.
А спи ли ви се? Аз като чета Ани Бани си викам тая жена евала, каква енергия има, какво чудо! Аз като сготвя една манджа и после спя 3 часа. Едвам издържам на работа, честно!

Да ви се похваля - вчера обявих новината на шефката си и за моя изненада мнооого се зарадва, даже каза, че ще ми облекчи малко натовареното ежедневие и ще поеме част от задълженията ми. Направо нямам думи! smile3521
И за болничните нямало да ми прави проблем! YESS newsm10. Ще мога да си почина малко!

Уф, много писах. Хайде, аз отивам малко по работа.
Чета ви с истинско удоволствие и се радвам, че ви има newsm68

# 214
Inna до сега четох статииката ти[smilie=smile3501.gif] . Успокой ме. Аз в началото не можех да ям почти нищо, да не говорим че течности почти не поемах и се бях притеснила, че карам само на еднообразна храна ( обикновенно филиика с чубрица ) .
Гледам обаче пише повече калции да се приема това не знам как ще го направя. Сирене, кашкавал хич не ми понасят май само прясно мляко мога по малко да пиивам...
Мамита айде някоя да ми каже как да си направя мляко с ориз такова сладко. Много ми се е дояло а не знам как да си го наготвя. Тук няква готварска книга гледах ама няма  smile3529 пък в нета за някви нишестета ми говорят, а аз нямам спомени да се слага.
thumbеlina то е нормално да се '' стреснат '' като разберат за бебо поне аз така си мисля. То е по добре май сега ще можеш да си почиваш и да си мислиш само за бебчето...
silvia_77 радвам се че си вече добре от сега нататък безпроблемно бременеене и само положителни мисли.
Сега да заминавам че ще готвя руло стефани за мъжо ( на мен и каймата не ми понася нещо ) . Целувки и моля някой да ми каже пусти ориз как да си направя че ще умра само за него си мисля сега  food002...

# 215

Мамита айде някоя да ми каже как да си направя мляко с ориз такова сладко. Много ми се е дояло а не знам как да си го наготвя.
  Wink С радост ще се опитам да помогна  Simple Smile
Продукти : 1 л прясно мляко, 2 кафени чашки ориз, 1 чаена чаша захар, 1 пакетче ванилия, малко канела (по желание).
Оризът се почиства и измива, заливасе с 1 чаена чаша вода и се вари до полунабъбване. Залива се с млякото и се вари до разваряване. Подслажда се със захарта и след повторно завиране се отстранява от огъня. Ароматизира се с ванилията и се изсипва в купички, шоли или десертни чинии. Поръсва се (по желание) с канела и се поднася, докато е топъл, или след като изстине.

По- въпроса за повръщането- оххх радвам се ,че мен не ме  е нападнало,че като ви слушам лошо ми става, само ми се гади от време на време. ooooh!
После ще се включа пак Чао за сега

# 216
  • Кърджали, България
Silvia_77, радвам се, че вече си добре, сега да влизаш по-често да пишеш  Hug
kali, мила, както и да го смяташ, още поне месец ще е така, уж при 2-ра бременност било по-леко, ама при мен е обратното, сигурно и годинките вече си оказват влияние, както се шегува мъжът ми  Wink
cherry_spa, чудесни новини ни поднасяш!
thumbelina, Don't worry! Така или иначе, напрежението и емоциите на новата работа можеше да ти дойдат в повече; със сигурност ще ти се отвори и друга възможност в по-подходящ момент  Hug!
Mishoka, браво на шефката ти! Де да можеше и моята да е толкова сговорчива... Истината е, че няма кой да поеме работата ми и ще се наложи да поработвам доста и от вкъщи.
bebe_to, имам някакви спомени, че оризът се вареше в подсладеното мляко (в съотношение 1:2 май беше  newsm78) до готовност без капак на тенджерката, че кипи  Wink и се бърка честичко да не загори; ама нека все пак някоя друга мама да даде по-точен съвет, че за последен път съм правила мляко с ориз преди 3 години сигурно  Rolling Eyes Между другото, аз също нещо не понасям месо, налитам на по-леки и постни манджи.
ПП. Докато публикувам, Титинка ме е изпреварила...   chef

# 217
  • София
bebe_to, моля те следващия път като ще питаш за някое ядене да сигнализираш с големи червени букви на бременните с по-слаби сърца да не четат:crazy:. Добре, че правих мляко с ориз вчера и имам още в хладилника. Аз го правя по рецептата на titinka, само че към млякото добавям и малко брашно, добре разбито предварително в млякото. Така ми става по-гъсто и го харесвам повече.

# 218
  • морето и сините вълни :)
Хола,Хоал и от мен-аз голяма разходка направих -обиколих Варна ви казвам Mr. Green Mr. Green
Отивам на лекар-и резултатът  е чудесен и много съм доволна.
Всичко е наред с малкия дрисльо или дрисла.Махаше ми с ръчичка от екрана.Слагаше си ръчичката  пред лицето-криеше се  Hug Hug HugНнаред е слава богу Praynig Hug HugТолкова се зарадвах че камък ми падна от сърцето направо.Отговаряме си на 10-та седмица.Големи сме цели 3 см.И тежим цели 36 грама. Mr. Green Mr. GreenАма че сме тежки аааааа,какво ще кажете Blush

Даже имами запис от ехографа.И снимков матерял.Боже като навлезе тази техника 3Д и 4Д всичко се вижда да му се невиди.Много интересно ми беше да си го гледкам Mr. GreenБедъра му мерихме,видях му даже и мозъчето WinkДвете му полукълба.Мног беше интересно.Заслужава си да отидеп на 3Д и 4Д ехограф.Ама и паричките си ги бива.
Докорът ми каза че аз съм планово секцио от сега Mr. GreenНаправо ме опрай набързо той.
Ама то е заради преднта загуба и сега защото имам кисти на яйчниците.И искат да ме изчистят от кистите и да извадят бебока по рано.За което аз лично ще съм доволна
Питах го дали пречи че съм пила парацетамол за температурата-той ми каза че няма никакъв проблем.ЕЕЕЕ направо ви казвам падна ми още един камък от сърцето Blush Heart Eyes
Мацкиии мерси за палците Peace
Тумбелинка-съжалявам мила за работата.но аз мислех че така ще стане.Всички работодатели гледат да са добре.И не им се ще да се затрудняват с бременни жени.Аз затова негодувам постоянно срещу тях.Аман от КАЛПАЦИ #Crazy
Абе на вас какво ви става с това гадене.На мен нищо ми няма братче-само едни малко подути и мноого болящи цици.Туй то имам аз-аа и един МЯХ отпред за фаца Mr. Green Mr. Green Mr. GreenКойто е съществено важен.Добрече нямам проблеми с повръщането Hug HugИнъче си хапвам стабилничко-да не казвам като за световно. Whistling
Абе майната му че ще се дебелеее ще се дебел;еее ко да прайм ся няма да умираме я Shocked
cherry_spa 0муцка къде се изгуби бе.Надявам се почестичко да пишеш
Аз инъче вчера вечерта изведнъж вдигнах температура-пих парацетамол и смъкнах я .Днес пак съм без температура.Хремата ми поспря.Абе подобрявам се уж Peace Hug
Моооо са улях ми са струва днес.Ами като гледам да бъда изчерпателна тъй става

ЦУНКИ И ГУНКИ НА ВСИЧКИ  bouquet  bouquet Hug
П.С-Брейййй аз изписах една камара реда за тоз ориз и накрая Титинка ме изпреварила.
Ами така докато си излея тирадата то минаха 2 дена направо.Сега отивам да паля печки и пак наново.......да чистя след ураганът  bouquet  bouquet

# 219
Оххххххх,
от 4-5 дни не ми се беше гадило и си похапвах и супички,но ето днеска се похвалих на една приятелка и като се прибрах се наядох и ето че сега ми е толкова лошо Sad
Направо с това гадене се чувствам ужасно Tired
Иначе и аз карам на тестени храни повечето време и съм качила 5кг даже малко отгоре Embarassed,но не се притеснявам колкото кача -кача.С първата бременност качих 11-и ги свалих за два месеца след раждането без да си налагам диети -от самосебе си даже станах по слаба отколкото бях newsm78.
А сега и 30 да кача не ми пречи важно е детенце да е живо и здравичко,пък килограмите да вървят на.............. Laughing

# 220
Здравейте милички и от мен. wavey wavey wavey
Ани бани чакаме хубави новини. newsm44
Инка благодаря ти за информацията, беше ми полезна честно казано. smile3521
Мишока и аз да ти кажа нямам гадене,нито повръщане.Само ми е страшно отпаднало и постоянно ми се спи. smile3507
Силвия браво, че всичко е наред при теб. newsm44
Чери честито сърчице мила.newsm30
Друго какво,аз също не мога да ям много много месо, само суджук и луканка мога- защо ли? newsm12 Иначе тестеничко хапвам в промишлени количества и  течности ако има едно лесно ще лапна един маркуч за по бързо. Scream
За сега толкова, че отивам на родителска среща ,да видя какви ги е надробило пак моето момче. smile3506

# 221
  • морето и сините вълни :)
ама аз се похвалих вече БЕРИНА
Не виждате ли какъв роман съм дръпнала
отивам да слаагм масата че мъжо ми ще цъфне а аз днеска никва не съм я свършила,миткосвах цял ден по улиците.И у свеки се заврях да ям даже.....лакомницата  намери къде да се пльосне да яде  bouquet

# 222
Пък аз какво да ви кажа голяма съм шматка. направих си списък понеже много неща имах да пазарувам и да не отърва нещо и като се прибирам в нас и гледам няма ми го ориза ама си викам сега ще сготвя първо и тогава пак ще ходя. И като се почна едно готвене та до сега, пък вече не ми се излиза и реших да чакам Авел и като дойде да го пратя на магазин newsm47.
kali замислих се аз дали да споменавам това ядене, ама си викам ще рискувам Laughing...
Много съм ви благодарна за рецептата сега като дойде мъжо и се залавям да си наготвя ще си направя доволно количество, че да си имам за няколко дена.
Да ви питам аз сайта прави ли ви проблеми на вас. Аз днес на 2-3 пъти се опитвах да надникна тук и все не ме пускаше.
Тез   girluu Turn-l sohappy премятания само на 3д ехограф се виждат така ли? Какво значи скъпо колко струва предполагам няма да е повече от 30 лв. Ще ходя и аз тез дни на лекар чакам си още да ми дойдат изследванията от Пловдив и заминавам, че вече нямам търпение да го видя бебо  ylinfant.
Хайде че пак се отплеснах нещо. Целувки на всички пък по късничко пак atwork...

# 223
Здравейте момичета. Имам спешен въпрос към вас. Бременна съм в 7 г.с но сега почна да ми кърви. При вас случвало ли се е нещо подобно. Сега прескочих до най близката поликлиника и ми казаха че плода не се развива и отговаря на 4 г.с а имам снимка от 5 г.с и си пише размера на ембриона 6 мм а сега ми казаха 4 мм и затова организма го изхвърля. Как ви се струва всичко това? Обръщам се към вас защото ще полудея тази вечер Sad

# 224
Мелиса, обади се на гинеколог. Не ми се вижда нормално. То и техника различна и бременността ранна, но все пак. При мен в 8-ма г.с бебо беше 1,8 см.

Браво за хубавите новини на Ани Бани. Искам да видя снимката, моля те....... Може би в общия албум?!

И аз не повръщам, но пък така ми се спи. И имам един корем...... Откопчала съм дънките и така перкам в къщи. Трябва да помисля за купуване на нещо ново, че скоро ще имам проблем ако продължавам така. Имате ли идея за хубави магазини за бременни в София? Иначе на кг съм си горе-долу същата. С 1 кг разлика от началото на бременноста.

За баничка не съм си помисляла до сега. Въобще купешките закуски не ме блазнят, но пък сутрин препичам завиден брой филийки и ги мажа с какво ли не. Предната бременност много кифли ми се ядяха, сега май не е така със сладките неща.

Много работа отхвърлих днес, та не ми остана време през деня за форума, но понякога май така се получава, че не може да се влиза. Не знам от претоварване, от що ли.

До сега като гледам май само икономистите се отчетохме, професионално. Хайде Вие другите казвайте с какво се занимавате!

Общи условия

Активация на акаунт