Вече всяка СЕПТЕМВРИйска мама си видя бебока на екрана!!!

• 11 644
  • 300
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Добре дошла на Силвия! Не се давай на черните мисли, всичко ще е О.К. Hug  bouquet

За усещането на бебо - на мен също ме погъделичква от време на време корема, но си мисля, че е твърде рано да усещам бебчо, сигурно коремът ми се понамества. Laughing

За срещата ни - аз съм за   Peace, но само да не е работен ден, събота или неделя, ако може да се организираме.

Анири, и аз бях на подобна диета доста време (само протеини и по малко зеленчуци) и свалих доста (от първата бременност) и исках още да сваля, но се появиха двете чертички. Но сега за съжаление не мога да я продължа стриктно, защото и аз съм предимно на хляб, кисело мляко и маслини. Чакам да отмине гаденето и пак ще гледам по старому, че не искам пак да ставам огромна като първия път. Confused

Хубав ден на всички!!!  bouquet

# 91
Здравейте!  И аз ще ставам мама септември на 26 ми е термина. Вече имаме сърчице. На 24 год. и ми е първо бебе.Много съм щастлива. Успех на всички.
Ей момичета пишете много се вълнувам и всичко ми е интересно. Някои има ли инфо. за д-р Тончева в Окръжна болниа. Не мога да си намеря доктор, който даме следи. Помогнете. Дайте съвет. За д-р Тончева ме насочиха ама няма нищо повече като инфо.

Последна редакция: пт, 09 фев 2007, 10:01 от kote_veri

# 92
Ей супер всеки ден се появява нова мама - направо е страхотно  Party Party Party
добре дошла kote_veri   Hug
И аз май като вас карам на кисело мляко и тестени работи, но само това ми понася. Моят лекар ми каза да ям по 100 гр. месо на ден, но аз само като погледна месо и ми се повдига  Sick
Много много усмихнат ден на всички!
Днес е петък УРАААА идват два почивни дни ще се спи  Party Party Party

# 93
Здравейте на всички.Да се похваля и аз вчера си видях сърчицето. Laughing Laughing Laughing
А да ви питам аз нещо.Аз съм 7г.с. и 4дни,но вчера като бяхме на ехограф и се видя тупкаща точица, но аз нищо друго не видях.Лекарят каза че всичко е наред ,но мене ме човърка,дали тряваше да се види главичка или нещо друго. newsm78 С първото ми дете разбрах че съм бременна в 4м. и за това нямам представа толкова рано сега дали нещо трябва да се види.?При вас как е, вие видяхте ли нещо.Благодаря ви. Hug

# 94
  • морето и сините вълни :)
Добро утро тумбаланки

Аз се чуствам като парцал.Мъжо ми вчера се прибра и каза че е настинал нещо.Студено му било.Аз вкъщи по къс ръкав а той с тенсика,поло и дебел пуловер. #Crazy #Crazy
И викам ей сега те убих,ще ме заразиш.
Той ми вика няма бе то само съм настинал от днес.
Отидохме да му купиом лекарства-разтрих го и си легна .През ноща се събужда в 1 часа и вика
"МИЛо тресе ме много,адски ми е студено"
Изпаднах в транс ви казвам-почвам аз,мажа с ракия,хапчета ,мапчета.И 2 часа се поти.Преобличах като луда до 3 и половина.Направо ужжжас.Не мигна почти цяла нощ Confused Confused
И той горкия днес на работа-и как ще изкара незнам.С температура 38 градуса е,и това е само грип.

Аз взех да се притеснявам вече за моето здраве-как да се опазя.Сигурно и мен ще ме хване,пак.
ОХХХХ направо незнам.Мисля да ходя вкъщи с маска-може да ви звучи смешно  ама аз ще откача направо #2gunfire #2gunfire
Оплаках ви се набързо Mr. Green Mr. Green

Добре дошла на КОТЕ ВЕРИ-леко бременееене.
Скъпа как да ти кажем за този доктор като Не си написала за кой град става на въпрос.От къде си ???? Hug Hug
цунки от мен на всички

Берина-толкова рано може да се види само жълтъчето както му викат докитата,и съвсееееем малко плода.Аз го видях на 3Д вагинален ехограв.

# 95
  • София
Здравейте момичета!
Честит петък на работещите  Simple Smile
Благодаря ви много за съветите  Hug  прави сте, няма да се надявам, но нищо няма да ми стане, ако опитам. В крайна сметка бебока е най-важен, така че каквото дойде. Ще отида във вторник в 10 часа да си поговорим... смятам да им кажа, че съм беременна, какъв е смисъла да ги лъжа, така или иначе ще разберат и ще стане по-кофти.
Добре дошли, нови мами! Хубава бременност и само положителни емоции   bouquet
Честито на виделите сърчице, аз като се сетя за нашия преглед и изтръпвам от радост. Да са ни живи и здрави бебчетата.
Ани Бани, внимавай докато лекуваш твойто слънце да не прихванеш и ти. Пази се! Защо не си вземеш осцилококцимум за всеки случай.
Анири, пробвала ли си да ядеш пресни зеленчуци. И на мен ми се гади от другите неща, но освен айран и хляб, с удоволствие хапвам пресни салатки и ми е добре.
Бенич, твоя малчо как приема факта, че ще става батко? Аз съм малко притеснена, малката е много ревнива  newsm78
Беринка, спокойно, на толкова време е нормално да се види само сърчице, радвай му се и не се притеснявай!
Тази сутрин правих изследвания, взимаха ми кръв и от вената и от пръста, ЕКГ и на всичкото отгоре останаха още две изследвания  Sad Много мразя да ми вземат кръв  #Cussing out
Желая ви прекрасен ден и да си останете все така активни  Heart Eyes

# 96
Първо благодаря много на всички бремелинки за топлото посрещане Laughing! И аз съм много радостна, че днес е петък и идват почивни дни. Момичета идва ми да заспя права, просто с това спане ще полудея. Преди бях даже много ранобудна, а сега.................. всъщност вие знаете Mr. Green. Поне от няколко дни съм овладяла горе-долу гаденето, което при мен изобщо не е само сутрешно, а по всяко време на деня, когато му скимне и оп.......... гадория, ама карай, само и само бебо да е добре съм съгласна да го търпя това гадене. Целувам ви всички и мами и бебета Hug Hug Hug

# 97
Момичета да ви попитам нещо : искам да излиза повече инфо в профила ми, ама нещо не мога да се справя, гледам на вас ви излиза от кой град сте, картинки, снимки, аз нещо не мога ...... Ако на някой му остане малко време , моля да драсне 2-3 реда как да се справя. Предварително благодаря Hug

# 98
  • Кърджали, България
Лелеее, колко активни сте станалииии  Hug
Ха, здравейте и от мен днес!
Първо, докато съм се присетила - някой знае ли нещо за Тиара!? Не се е вясвала от доста време май  newsm78
После, да кажа ДОБРЕ ДОШЛИ на новите попълнения - kote veri, Veniti, dudulanka, miss pretencia, sladka mama, bravy   bouquet  bouquet! И да знаете, термините ни може да са през септември, но бебоците може да решат да се появят и през август, и през октомври, но това не значи, че мястото на тези, които са "на границата" не е тук - напротив, ще си имаме августовски и октомврийски септемврийчета, освен другите  ylinfant Така че, приветстваме тук всички Hug
Ани-Бани, изобщо не се притеснявай от маската, аз ходих така една седмица вкъщи заради варицелата на малкия. Мъжът ми ме наричаше "моята мед. сестра" Heart Eyes И вземай мерки отсега - лимони, чесън и т.н.
Палечке, ние вече казахме на бъдещия батко, нямаше как да крием, че нали беше заразен за мен, пък и много грубо ми се радва (на мама якото юначе Heart Eyes), та трябваше да го поукротим. Той толкова се зарадва, че веднага се похвалил в градината и всички квартални магазинчета  Mr. Green И му е много интересно да му разказвам как и той е бил в корема ми, гледахме заедно филмчетата от сайта на Дискавъри, обещахме му ново легло (ще правим двуетажно) и МРЗ-плеър да слуша музика, когато бебето започне много да плаче  newsm45 А ревност неминуемо ще има, но с много търпение и внимание ще я превъзмогнем, сигурна съм thumbsup А колкото до новата работа, моят съвет също е да им кажеш за бебето, пък те както решат. Защото първия път и аз бях точно в твоето положение, току-що бях разбрала, че съм бременна, а работата изобщо не беше за изпускане и съответно премълчах за състоянието си  Embarassed Взеха ме веднага, но 20 дни по-късно пометнах  Cry, сякаш за наказание за лъжата ми... Ама и аз каква съм, да не вземеш да се стреснеш сега, аз си кървях от самото начало, тъй че естествено, че не е това причината... Големи глупости надрънках.... Twisted Evil Embarassed
И сега, имам подарък за вас и най-вече за тези, които не могат да четат източниците на английски. Вчера доста се рових из сайта, който пуснах и открих много интересни и полезни статии, затова реших да се позанимая и да преведа по-важните от тях, за да могат всички да ги прочетат. Ще ги пускам в отделни постове. Надявам се да ви е интересно  Gift
To be continued...

# 99
  • Кърджали, България
Дудуланка, отиваш на профила си, там вдясно от менюто "Промени профила" избираш "Профил" и ти се отваря цяла страница, където можеш картинка да сложиш и да попълниш данните, които искаш да се виждат  Hug

Ето първата статия, малко посъкратена:

Непреодолимо желание и отвращение към храна

Какво го причинява: Отново хормоните играят роля тук, особено в ранната бременност, когато тялото ви е натъпкано с тях – и все още свиква с тях. Но може да има и доза истина в твърдението,че изпитвате непреодолимо желание към това, от което тялото ви се нуждае и се отвращавате от това, което не е добро за вас. Тази теория работи относно напитки като кафето и алкохола, които изведнъж биват отказвани от редовно употребяващите ги преди това. Но не обяснява защо изведнъж извръщате нос от здравословни храни, които преди това сте обичали, като салата и овесени ядки например. Една от теориите е, че хората са вече толкова далеч от оригиналната си хранителна верига, че тялото не може вече да интерпретира правилно собствените си вътрешни сигнали. 
Какво трябва да знаете: Не може вечно да се борите с този симптом, затова просто се опитайте да откликвате на непреодолимите си желания и отвращения. Имайте предвид, че повечето изчезват или намаляват до четвъртия месец – ако вашите не отшумят, това може да е признак на емоционална нужда, на която трябва да обърнете внимание.

Какво можете да направите: Опитайте се да не се побърквате по непреодолими желания, които не са хранителни за вас – дори, когато ги задоволявате. Например, вземете си малко шоколадче, вместо по-голямо или чаша нискомаслено мляко вместо чиния с бисквитки. Когато желанието стане непоносимо, отправете се към планината (или друго разсейващо място). Разходете се или идете на фитнес. Дори четенето на книга или разговор с приятел може да отвлече ума ви от примамващата ви поничка с глазура. От време на време се предавайте (но не за алкохола). Ако отвращенията ограничават приема ви на храна, потърсете заместители за здравословните храни, които стомахът ви не понася в момента.

# 100
  • Кърджали, България
 Gift№2:

Повишена чувствителност към миризми

Какво я причинява: Както и при повечето странности на бременността, когато става дума за повишената ви чувствителност към миризми, отново можете да обвините хормоните. В този случай естрогенът е този, който може да направи и най-слабата миризма, изпречила се на пътя ви, страшна атака за ноздрите ви.

Според учените, при някои жени повишената чувствителност към миризми води до сутрешно неразположение. При едно проучване дори било установено, че жени, родени без чувствителност към миризми (състояние, наречено аносмия) не страдат от сутрешно неразположение по време на бременността.

# 101
  • София,
Здравейте мамита!!

Как сте днес в това прекрасно време...... Сигурна съм че добре!!!

Нови мамита  -  включени сте в списъчето - вече сме почти 70!!!!

thumbеlina  казахме на малкия и трябва да ти кажа, че е много щъстлив! Знае че трябва да е внимателен и само ми гали коремчето!!!!
Даже и име е измислил и не дава и дума да се каже за друго!!! Той също се е похвалил в детската градина - така че вече скрито покрито няма! Със сигурност ще има ревност, но дано да минем леко!!!!

И аз си мисля, че е много рано да се усеща бебочето!!!!

Иннче, много ти благодаря за статията (и всички които ще пуснеш) - страхотна си!
Ани Бани - слагай маска, мойто цялото мъжко домучедие беше болно и с маската успях да се предпазя, без никакви превантивни мерки!!!!

Дудаланка - Инна се е справила чудесно, ако пак не стане - пиши!!!

Девойчета, това е от мен за сега!!! Лек и приятен ден!!!

# 102
  • София
Inna, благодаря ти слънчице, изобщо не си ме притеснила, напротив. Просто за пореден път се убедих, че ще направя каквото трябва, но с непрекъснатата мисъл, че бебчо е преди всичко.
Ние също говорим често на Ани, че в мен има бебе и т.н. Тя казва, че иска да има сестричка, но пък изобщо не се старае да ми пази корема, даже напротив, имам чувството, че още от сега ревнува. Това за МП3 много ми хареса, мисля и аз да го приложа  Grinning Бенич, Инна, браво на вашите мъници, че са толкова горди батковци. Да са ви живи, здрави и все така добрички!
И аз се чудя какво стана с Тиарра, мацкомацко и другите отсъстващи момичета?! Дано все пак да са добре  Praynig
Сега за всички, бремелинки, на които им се спи, откраднах един линк от октомврийките  Laughing
http://www.week.hit.bg/   Joy

# 103
  • София,
Ей момичета,

искам да видите това http://realhelp.hit.bg/iwg/InterviewWithGodBG1.html - на мен страшно много ми хареса, а как ми въздейства няма да ви казвам!!! СЛУШАЙТЕ и ЧЕТЕТЕ

После кажете дали ви е харесало!!!

ЦЕЛУВКИ

# 104
  • Кърджали, България
 Gift №3 - Констипация (Запек)

От какво се причинява запекът: Отново хормоните ви предизвикват хаос, понеже карат мускулите в червата ви да си почиват от работата, въпреки че, в интерес на истината, си има причина за това: да позволят на храната да остане по-дълго, така че повече хранителни вещества да могат да се абсорбират за вас и бебето. Освен това, растящата ви матка оказва повишен натиск върху червата ви, ограничавайки пространството им и пречейки им да работят в нормален режим.

Какво трябва да знаете: Това също ще мине, но не трябва да се обричате на девет месеца мъки. Има много тактики за облекчаване на проблема и съответно избягване на ужасния страничен ефект на запека – хемороидите.

Какво може да направите:

Концентрирайте се върху фибрите, най-добрият ви съдружник в борбата със запека: пресни плодове и зеленчуци (сурови или леко сготвени – за предпочитане с корите), пълнозърнести храни и хляб, бобови растения (грах и зелен фасул) и сушени плодове. В същото време, изхвърлете от менюто си преработени храни, които могат да доведат до “задръстване”, като белия ориз и белия хляб.
Щадете се. Не се нахвърляйте веднага на диета, богата на фиби, ако не сте свикнали с нея или ще си платите в получаване на газове и подуване. Вместо това, карайте по-бавно – добавяйте фибри към всяко хранене (броколи на пара и кафяв ориз в пилето), но не прекалявайте (броколи на пара, кафяв ориз, салата, препълнена купичка фасул – и сушени сини сливи за десерт). Дайте възможност на тялото си да свикне с новите ви приятели.
Не преяждайте. Голямото количество храна може да претовари храносмилателния ви тракт, което да доведе до “задръствания по пътя”. Опитайте се да поемате храната на шест малки приема на ден, отколкото три големи – това също ще облекчи отделянето на газове и подуването.
Пийте течности. Водата и плодовите и зеленчуковите сокове помагат на храната да се движи в тялото ви и омекотява изпражненията ви. Някои жени се кълнат в горещата вода с лимон. Ако се чувствате наистина зле, извадете тежката артилерия и изпийте чаша сок от сушени сини сливи (ошав?  newsm78).
Предвидете внимателно времето за тоалетна, за да сте наблизо и да не хуквате натам презглава, когато получите “повикване”  Wink. Например, ако тръгвате на работа в 8 ч. Сутринта, изяжте си фибрите или изпийте ошава до 7 ч. Ако смятате да излизате вечерта, по-добре изчакайте да се приберете вкъщи и тогава опустошете прасковите.
Внимавайте за добавките и лекарствата, които приемате, тъй като някои от тях може да изострят проблема. Желязото е добре известен виновник за запека, потърсете с лекаря си алтернативи (напр. Добавки с бавно отделящо се желязо - това пък какво ли значи  Thinking (б.пр.)), докато положението се подобри.
Не стойте просто – направете нещо! Редовните упражнения регулират движенията на червата. Дори и 10-минутна разходка може да ви помогне – затова се събуждайте със запас от ядки и стафиди и енергична разходка.
Още няма резултат? Попитайте лекаря си за добавяне на мощни фибри към хранителния ви режим, като например пшенични трици или psyllium. Следвайте внимателно инструкциите на пакетчето за приготвяне и започнете бавно – само щипка като начало. (Нали не искате екплозии!)
Започнете да си набавяте бактерии. (Не се притеснявайте, това добри бактерии.) Рrobiotic acidophilus, намираща се в киселите млека, които съдържат активни култури, стимулира чревните бактерии да смилат по-добре храната, подпомагайки храносмилателния тракт при движенията.
Не приемайте лаксативи. Те може и да помогнат краткосрочно, но може да ви накарат да се чувствате много некомфортно. (Освен това, когато се използват постоянно, могат да бъдат вредни.) Също отбягвайте билковите лекове, които може и да не са безопасни по време на бременност. Консултирайте се в вашия лекар, преди да вземете каквото и да е лекарство за запек.

** Емотиконките са моя добавка  Wink

Сега отивам за преведа за настинките и грипа, че май ще бъде полезно за много от вас...

ПП. Това, което е пуснала Бенич, е страхотно, от доста време ми е във Фейвъритс   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт