Вече всяка СЕПТЕМВРИйска мама си видя бебока на екрана!!!

• 11 640
  • 300
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте на всички мами,
Пропуснах да отбележа за протокола, че ще имам първо бебе baby_neutral(дори не мога да свикна с мисълта още) и съм Везни.
От сутринта съм ви зачела и благополучно сега мога да се вмъкна и аз. Мисля си напоследък - какви ли дрехи ще нося, когато порасна! При вас как е? Thinking

# 76
  • София
Ей, много пишете, не мога да ви насмогна. Hug

Бързам да се похваля, че вчера чухме сърчицето. Heart Eyes И вече на снимката от ехографа се вижда бебо - малко бобче (миналата седмица успях да видя само плодния сак). Всичко е О.К. с бебо, болките ми са от разтягането на матката и стреса (малко се бях притеснила, защото се усилиха и но шпа-то не ми помагаше). Сега пия и магнезий и от него още повече ми се спиииииии.

За ЖК - моят лекар ме записа още миналата седмица, картон, кг, всичко. Каза, че ще ме вика на всеки 2 седмици. Много е добър! Не знам защо практиката и в БГ и за Швеция знам със сигурност е до края на 3тия месец да не се следи бременността, не е ли тогава най-важно? newsm78 Първия път си я водих в Шейново и там е така - 12-та седмица май беше те викат да ти направят картон, като отидеш ти дават час за изследвания след месец. Там се запознах с моя лекар, но затова пък сега ще ходя при него в поликлиниката, където е следобед (въпреки че Шейново ми е на 2 мин. от офиса) - хем ще ми излезе по-евтино, хем ще ходя на преглед много по-често.

# 77
Moмичета да се похваля преди малко докато се къпах бебчо се разшава.

# 78
И ще ми простите невежеството, но какви са първите изследвания? Аз с тази моя работа дори още нямам картон, а и заради грипа не записваха. Сега изведнъж ме шашнахте с тези изследвания.

# 79
абе момичета излязох си от регистрацията  като нивгиш и сега немога да си вляза.

Постоянно ми дава грешка  да си проверя някакви cookies.

направо откачам.Какво да правя?????????????????
Ама да ме питаш и аз за какво си излязох от регистрацията  newsm78.Голяма съм блейка значи......

ПОМОЩЩЩЩЩ

ANI-BANI СЪМ

# 80
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
Добре дошли и на Veniti и dudulanka при нас! Днес е страшно плодотворен ден откъм нови мами-септемврийки - много се радвам за което!!! Laughing А ако съм пропуснала да поздравя някоя нова кандидат-мама, се извинявам, но не е нарочно! Да си знаете, че всички са добре дошли при нас! Simple Smile

tanq_83_, доколкото знам на този етап бебчовците доста шават, но ние не можем да ги усещаме все още?!?

thumbеlina, ако новите ти проекто-работодатели разберат, че си бременна и става въпрос за работа на пълен работен ден, сигурно няма да те сюрпризират приятно. Sad Пък не знам дали разполагаш с достатъчно време, за да скриеш от тях бременността... И все пак никога не се знае. Нищо не ти пречи да се пробваш, но си имай едно наум и ако не те одобрят, не се разочаровай - бебчето е по-важно от всяко едно бизнес предложение!!! Simple Smile

Karen, сигурно задържаш вода - щом почти не се храниш, а си усещаш опънати дрехите... Тези дни се бях присетила за теб - казваше някъде в темите ни, че се стремиш да ядеш нискокалорична храна - месце и салатки - и си мечтая и аз да мога да мина на подобно хранене, като вляза във втория триместър, например, понеже на този етап, както споменах нейде по-нагоре, друго освен айран и хляб не мога да си представя да хапна / пийна. Но пък поне като карам на този режим, не ми се гади. Дано и на фигурата да не ми се отрази, засега учудващо, но положението е ок.

ani-bani, сигурно ти се е задръстил компютърът. Отиди горе в интернет експлорера на Tools - Internet Options - Delete Cookies i Delete Files - натисни и двете бутончета и ще ти се прочисти. Можеш да провериш и в долното поле (пак там - Tools - Internet Options) по колко дни ти пази History-то и ако са много, пък не го използваш активно, си го настрой на няколко дни - 1-2-3 - това също задръства компютъра. Дано да ти е от помощ това!

# 81
Ani_bani, отиди в Tools, оттам в Options, след това Privacy, оттам - Show cookies и Delete cookies. Аз не съм с Explorer, а с Mozilla, но мисля, че като ги изтриеш тези Cookies, ще можеш да се оправиш. Какво точно ти пише?
Може и по някаква причина да са забранени cookies на компютъра ти. Виж дали имаш тикче на allow cookies from sites и ако не е така, сложи едно. Би трябвало да стане.
Успех!

# 82
Здравейте момичета Hug При тази активност днес не мога да не се разпиша!!!
Аз през последните няколко дни не сьм много в кондиция,че ми е ниско крьвното и ходя като замаяна,ама това да ми е проблема.Полежавам повечко,пия си айряна с сол и се надявам скоро да вляза в час #Crazy
Пьрво да благодаря на Бенич и Верич за усилията newsm51 Страхотна темичка сте спретнали,дано да ни донесе много кьсмет и само хубави новини Hug
Ани-бани и аз преди 2-3 седмици бях при Давидков,и трябва да сьм пак кьм 20.02. За сега сьм доволна,а и следващия пьт се надявам да ме гледа на новия си ехограф.
При мен сьщо още е под вьпрос кой ще ме води на ЖК.В единия вариант при добрите специалисти можеш да разчиташ на компетентно мнение,ама трябва да се заредиш с много тьрпение и здрави нерви за да си дочакаш часа (вече се сбльсках с това) А в другия вариант ,влизаш веднага,ама всичко е само да отбият номера.Че затова още се чудя newsm78
Кокошчице ,как е сега при д-р Цветкова?Има ли голям наплив?Преди години сьм ходила при нея и сьм с много добри впечатления,ама се чакаше доста.
Феминине и аз досега сьм била 5-6 пьти на ехо и според доктора нямало проблеми,ама дано по нататьк не ми се налага толкова често.
Снежана благодаря ти за отговора,права си че сьм на долната вьзрастова граница и затова за сега сьм спряла да го мисля.Пьрво да видя резултатите от другите тестове и тогава ще решавам.
Момичета и аз да ви се оплача по вьпроса за тумбачетата.Макар ,че не сьм качила нито килце тумбака ми (особено като се наям) изглежда като на много бременна #CrazyПри предните си бременности ми проличаваше кьм 4-5 месец,ама сега това какво е незнам newsm78 Сигурно е от егн-то Joy
И накрая да поздравя новите мами ,които се включват кьм компанийката ни welcome
Целувки на всички lovekiss

# 83
  • морето и сините вълни :)
Брей момичета ще ви разцелувам яко.Много ви благодаря и на двете.БЛагодарение на вас се оправих

Вече съм ОК Hug Hug

Аз мисля че нещо в сайта трябва да оправям а то било на Експлорара.Брей голяма съм шматка Blush

Момичета Благодаря ви за пожеланията за Моя рожденник-той още не се е прибрал Чак към 9 часа.Но му приготвям вкусничка вечеряяяяяяяяяяяяя

И да ви кажа и аз днес като се облякох и коремът ми вече е като в 3-ти месец че и повече.Ей тва се казва бремелинка . Joy Joy
цунки от мен душици

# 84
Здравейте всички мами. Чета ви с голямо удовалствие и реших накрая и аз да се включа. На 29-години съм, първа бременост - в 9-та г.с съм. След пет години чакане бебо ни изненада и сега се побърквам от притеснения и черни мисли, но като ви чета се успокоявам. Благодаря, че ви има.

# 85
  • София
Еееее, silvia_77, добре дошла при нас   bouquet Много слънчеви емоции ти пожелавам и лека бременност! Същото и на всички нови мами    Hug

Ама дами, аз наистина не мога да ви насмогвам на писането, много сте бързи  Laughing
Днес шефа ми каза, че съм станала много зла  Laughing , явно нещо са ми се разбушували хормоните и се опитвам да побъркам всички. Имам ужасно коремче - много странно - на мен ми е първа бременност, а си го имам и то прилично голямо, добре че панталоните ми са повечето с ниска талия иначе не зная какво щях да правя  Grinning

Ух, още нещо имаше да напиша, ама забравих  Sad
Нищо, целувки на всички от мен и до скоро  Hug

# 86
  • София,
Ей мамита,

като гледам с какъв темп се множим, ми се струва че в скоро време ще трябва да си взема отпуск, за да седя тук и да добавям новите мамита....  Rolling Eyes , да не говоря за темпото с което пълним страничките    ooooh! (май щеставам модератор)  Laughing........ 

Ей ама много ми е готино...  Hug  Hug  Hug

Исках да кажа на thumbеlina ... Ей сладурче, мяткай се на новата работа!!! Една моя приятелка отиде да работи в Райфайзен Банк в 5 - ти месец - взеха я и още как..

И добре дошли на новите мамита    bouquet - много много ми се спи , пък и онова малкото само ме вика да ходя при него, така че, утре сутринта първата ми работа е да ви включа в списъчето!!!!

Лека нощ от мен и приятни сънища - до утре!!!

# 87
  • морето и сините вълни :)
Moмичета да се похваля преди малко докато се къпах бебчо се разшава.

Е как така се разшава.Невъзможно е да си усетила бебчо.Ако ти е втора бременност  по принцип по рано се усещат бебетата.НО чак толкова рано е Абсурдно невъзможно
Било  е коремът ти.
Моя къркори от време на време и аз оставам свпечатлението че усещам нещо-ама си викам аз луда ли съм??? newsm78Май започвам вече да си внушавъм newsm78

Нали ме знаете каква съм кукундрела-сама си говоря на ум Mr. Green Mr. Green
Хамава работа Joy Joy Joy
Моя мъж както си дойде почти не яде  и болен горкия .Легна си ,разтривах го с ракия.Направо ужааааас #Crazy #CrazyСега остава пак да ме лепне нещо
Бенич-Мила рядко са хората който ще вземат бременна жена,каквото и да си говори,както и да го сучем си е така.Просто всеки работодател като чуе за бременност и откача.Така че я по добре да си натискаш дупето на мястото тумбалана.
Ако човекът е разбиращ и има малко човечност в него към бременни жени -може и да те вземе.Опитай все пак HugОт опит глава не боли

лека нощ и от мен .цунки по тумбенките

Последна редакция: чт, 08 фев 2007, 21:23 от ani-bani

# 88
 аз също доста се чудех по въпроса дали са безопасни ехографите...доста четох насам натам, на повечето места казват че са безвредни, някой хора ги отбягват, в една книга прочетох най-обективния отговор - ултразвук се използва за такива цели от 15-20 години, т.е. въздействието от него е все още недостатъчно изследвано, не са забелязани някакви непосредствени проблеме от използването му, но малко ли са нещата, за които науката още нищо не знае...така че всеки си решава сам...същото се отнася и за компютрите, вярно че екраните им не са толкова зле, колкото бяха преди 10 г, ама никой не може да ти каже врдят ли не ли, аз много се бях шашнала, защото стаята в която работя има 10 компа, аз лично работя с 2 монитора и в началото все гледах да се скатавам, ама няма как сега да спра да работя...така че сега единственото нещо, което правя е да не си слагам лаптопа на корема в къщи, както обикновено, ами някакси на една страна действам, хич не е удобно...

# 89
Здравейте мами Grinning За ехографа - ще ви пусна цитат от сайта на една много известна американска държавна органицазия -Food and Drug Agency:

While ultrasound has been around for many years, expectant women and their families need to know that the long-term effects of repeated ultrasound exposures on the fetus are not fully known. In light of all that remains unknown, having a prenatal ultrasound for non-medical reasons is not a good idea.

Превеждам:

Въпреки че ултразвукът се използва от много години, бременните жени и техните семейства трябва да знаят, че дългосрочните ефекти от повтарящо се излагане на плода на ултразвук не са напълно известни. Като се има предвид всичко което остава неизвестно, пренаталният ултразвук по немедицински причини не е добра идея.
http://www.fda.gov/fdac/features/2004/104_images.html

Имайте предвид че в Канада при нормално развиваща се бременност са предвидени 3 видеозона за цялата бременност, в определени седмици. Смята се че това е достатъчно за да се диагностицират възможни малформации и т. н. В Щатите доколкото знам също застрахователните компании предвиждат фиксиран брой гледания с ултразвук (не мисля че много се различава от този в Канада), но там пък има разни фирми, които предлагат облъчване с ултразвук за да се правят снимки на бебетата. В България пък гинеколозите имат интерес да преглеждат пазиентките си с видеозон колкото може по-често и да им взимат парите. Как иначе да си обясня че при условие че толкова авторитетен източник предупреждава че дългосрочните  ефекти от видеозона не са известни и че не трябва да се прекалява, български гинеколози успокояват пациентките си че няма никакъв риск #2gunfire Затова ви съветвам да подхождате предпазливо.
Аз пък сега се терзая от един въпрос newsm78 Вече прочетох че първите 3 месеца при гъбички не трябва да се лекуваш с нищо, ама преди да го прочета вече ми се случи да гъбясам и направих това, което правя и друг път - правих си 2-3 дни промивки с разтвор на сода бикарбонат  #Crazy И сега какви ли не мисли ми минават през главата. Дали бебето няма да получи някакви малформации заради това? Имам записан час за преглед чак на 26-и, дотогава ще се пръсна. Да ходя като за спешен случай за да питам за това ми е неудобно.

Общи условия

Активация на акаунт