Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 78 (м. март)

• 39 432
  • 1 215
  •   1
Отговори
# 135
Нани, за съжаление изопринозина не е приложим при мен. Преди години с него си докарах такъв пристъп на подагра, че ми дадоха 2 седмици болнични. Моите деца имаха варицела и понеже не я бях карал тяхната лекарка ми препоръча да вземам изопринозин , че да я изкарам по-леко ако се заразя. Та хем крака ми отече от палеца до задника, хем и шарката ме размаза после. От тогава чета листовките като за изпит.

# 136
Теста с урината бях правила като бременна на шега - бабини предайаьабия за пол (чакайте да ида да прочета, дали са се оказали прави 🤭)

😁😁😁😁не е вярен този подход, бременноте да не се връзват! При мен категорично са сгрешили 😜😜

А иначе бях чела по старите теми за Нв-ВМХ , че с такъв тест показва, дали урината е киселинна (реално при мен тогава е шупвала здраво).. А днес грам не помръдна и горещо се надявам да съм свалила ph на урината 🤔

Nani, значи съм на прав път с по-дългите фастове (само дето пак зъзна 🤨🤨🤨), сауната ще ми се размине, но се замислям за масаж 🙄

Гущер, така е 🤭след колана иде ред на ново бельо . Бързо оздравяване, ако си понастинал. Вземай мерки ударно още при първи симптом, че да не става сложно (моите из къщи им се разминава с Инфлуцид, Тонзилотрен..имам и една тиктура с разни там билки - капя във вода и пият.. Дано откриеш твоята успешна формула)

Последна редакция: пт, 08 мар 2024, 10:23 от fotokod

# 137
Когато усетя, че нещата отиват на разболяване, веднага вземам Изопринозин. Парира моментално при мен влошаването на състоянието.
Аз също имам проблем със задържане на вода, но по-дългите фастове (поне 36 часа) и сауна помагат.
Дани, пицата е жестока. Както не бях яла вчера, направо ми прилоша.

Това не е някакво много вредно нещо, нали?
Аз често пък не усещам, че съм на път да се разболея.

# 138
Не е хубаво да се прекалява понеже е имуностимулатор. Беше ми изписан заради рухнала имунна система. Тази зима не пих нито веднъж антибиотик. Обикновено всяка зима боледувам и поне 3 пъти за сезона съм на антибиотици.

# 139
Честит празник и от мен на всички момичета, много ми хареса пожеланието на Гущерчо, и аз същото ви пожелавам- все по-малки дрехи и гащи Heart

Невер, доколкото съм те чела, ти не се движиш много и се храниш веднъж на ден. По колко крачки правиш дневно- опитай с бързо ходене поне по  половин час. Аз така лекувам заоблянията.

Гущерчо, внимавай какво пиеш, защото  с тебе сме на глюкофаж. Чела съм, че може парацетамол и аспирин, с нурофена може да стане гадно. Провери си , като решиш да гългаш нещо.
То и аз вече седмица имам някакво запушване на носа, тече вода, бе зле стана в един момент,  но само в носа се върти. Че и работа имам като за последно, и това всеки ден, затова не пиша.
То няма и какво, де. Чета ви с кеф и ви се радвам.
Аз мръднах едно кило надолу, но напоследък първото ми хранене е около 17, 30, после вечерята е някаква оскъдна, заради глюкофажа. Без него май спокойно и аз мога да правя 24 часа фаст. Не знам, ще го карам леко, нали съм дъртоза.

# 140
Аз още вкъщи си предписах бисептол, че няма за кога да се разболявам и влача сополи. Въпросът ми беше за нещо за смучене. Но след малко ще ида до аптека да питам.

# 141
В аптеката има Стрепсилс без захар, ако питаш за болка в гърлото.

# 142
Честит празник и от мен! Simple Smile
Бързо оздравяване желая, да минете с по 2 сопола и това да ви е.

Гущер, повечето неща от сорта на Фервекс и Колдрекс и незнамсикакво ги има и под форма на таблетки, също не е лош вариант ако искаш да избегнеш подслаждането в сашетата. Има и сашета за диабетици, ама... не искаш да знаеш с какви гадости ги подслаждат пък тях, поне аз само гадни съм виждала. Там са масово аспартам, захарин, цикламат или смес от повече от едно от тези. Ако много няма накъде, ще изпия нормално такова със захар ама не и тях. За смучене сигурно също ще има по нещо без захар евентуално, ама пак искай да прочетеш на него какво има вътре и си преценявай. Може би някакъв спрей по-добре-
Имуностимулаторите не са лоши, но са и малко нож с две остриета защото сума народ има автоимунни проблеми и не знае... Но и като цяло и там много хубаво не е на хубаво де.
Ремантадин видях да се препоръчва, но това си е препарат противовирусен, специфично при грип тип А, а не нещо дето за всеки сопол да се взема.
Иначе аз  понеже съм с хроничен синузит откакто се помня, капки и прочие така или иначе не ми помагат и съм ги отписала като вариант. На етерични масла наблягам за отпушване - мента, евкалипт и чаено дърво в арома лампа като съм си вкъщи. Или пък тези малките инхалаторчета с мента и камфор дето си ги носи човек лесно в джоба. Кармолис също. И Геломиртол добре ми действа. Последните две могат да подразнят стомаха при някои, аз нали съм добро прасе и нямам ядове, само е смешно как си пия кафето и хълцам на евкалипт, ако съм взела Геломиртол Joy
За гърлото обикновено наблягам на топли течности, гаргара със сода в топла вода и от сорта. Рядко ще посегна към смучещи хапчета, но аз и откакто нямам сливици, проблемите с гърлото са ми редки и не са драстични. Гранофурин помага там доста също, май се намира и на спрей из аптеките с малко търсене.

Хубавото е че човек като си вкара показателите в норми и си попълни дефицитите, особено на витамин Д, боледува много по-рядко и особено тези по-баналните вируси и по-леко.

За урината - при липса на лакмус най-лесно е да се каже дали е киселинна като се сложи малко сода бикарбонат - дори и лека киселинност да има, ще шупне. Естествено, там не може да се каже колко, но пак е някакъв ориентир.

# 143
Гущер, лимон и орех накълцани + мед (малко), после хапваш по лъжичка - мн помага при гърлобол. Може да си хрупаш джинджър 🤔аз като мн се ядосам на гълото, ям люто до сълзи - карам наред лук, чесън, люта чушка.. но това не в мн “социално” решение.. Гаргара с клеева тинктура, както и леко разредена-капеш в носа..

С две ръце подкрепям natka за вит Д.. Не съм го мерила, но от както вкъщи го пием от вр на вр, мн по-леко караме или направо ни подминават леките вируси

# 144
Невер, доколкото съм те чела, ти не се движиш много и се храниш веднъж на ден. По колко крачки правиш дневно- опитай с бързо ходене поне по  половин час. Аз така лекувам заоблянията.
Правилно си прочела. Срам ме е да кажа по колко крачки правя на ден - смятай...Flushed
Правя упражнения вкъщи, но не ходя много, да не кажа хич. По цял ден съм на работа, на стол.
Сега като се затопли времето съм се зарекла да съм по-активна.

# 145
От групата на Денис открих страхотно имуностимулиращо от бирена мая - Епикор. Спаси ни от всички гадости до сега. Само да усетим някакви болежки веднага го започваме. На втория ден всичко ми минава и го спирам. Максимума за прием е пет дни, защото иначе се претоварвала имунната система според Денис. Лекарите около мен не са го и чували дори, но май го има в Марсианци и т.н.
От много години по съвет на УНГ лекар лекуваме болки в гърлото с гаргара от една супена лъжица йодасептадон + 6 супени лъжици вода. За детето дозата е в чаени лъжици. При тежко случаи се прави сутрин и вечер гаргарата, като един час след нея не се яде и пие нищо. Пак максимума гаргари е пет дни, но обикновено на третия ден ми няма нищо.

# 146
  • В центъра на моретата
Честит празник, момичета!
Епикор го взех, но определено не е панацея (за съжаление). В момента сме болни с дъщерята, ами от една седмица го вземаме - не бих казала, че усетих някаква полза. Явно при нас не влияе...
За изопринозина, педиатърката беше казала, че не е добро лекарство и само в случай на разболяване, придружено в температура около и над 38 градуса - тогава. От тогава рядко го вземам - ако може без него - по-добре.
В момента сме с хрема и кашлица, като си минахме и през дразнещо гърло и температура в началото. За хремата - само вода със сол и сода ползвам за промивки и торбички със сол на синусите. Лошото е, че стана сега само задна хрема и се стича (супер отврат). Смятам малко лимон да капя в носа довечера, което си е нечовешка, ама какво да се прави.
За гърлото - пресен джинджифил за дъвкане, гаргара със сода, инхалации, прополис.
Много рядко прибягвам до таблетки за смучене - има такива без захар, но са с малитол (стрепсилс, нео ангин), трахизан - със сорбитол.
За кашлицата - основно инхалации със сода, има един сироп с бира, но има и мед, отвара с лук, билков чай за кашлица (бъз, мащерка, живовляк и др.). Абе...като цяло - гледам да са гърмящи бабини смеси.
danilu, може ли рецепта за пицата? Изглежда невероятно!

Dara20, не знам от какви температури идваш, но във Варна си е 4-5 градуса сутрин и 8 градуса по обяд. Както и да го погледнеш - не е топло. Няма такъв студ, комбиниран с нашия морски ветрец и влага. И така се усеща  не 8 а 5 градуса. Вече я мразя тази зима:rage:

# 147
🤔бирената мая не е ли сама по себе си натурален източник за  б комлекс витамини?

Едно време.. ама много едно време 🫣бяха изписали бирена мая на приятелка за изчистване на кожата

Пак едно време 🤭като изписваха антибиотик, често даваха и б комплекс 🙃

Иначе от темата на Денис и аз си харесвам от вр на вр по нещичко от нейните препоръки (иначе от тукашната тема мисля беше за ко-ензимния вит б 🙃после по аптеките обикалях да го взема и където нямаше, не можаха да ми “пробутат” алтернатива 🤭🤭ко- та ко- си иска фото -ко-д 🤭

# 148
Правех изследвания.

Какво мислите за В 12?
За Д е ясно. Ама е по-добре. Няколко месеца вече пия от 5000 и ето на 36 е. Бива ли? Joy
Притесняват ме триглицеридите. Много са ниски, какво мислите.
И друго.
Горе пише лека хипохромия. Пак ли желязото е това.
Думнах едно апче.
От гликирания съм приятно изнеданана. Очаквах да е по-висок.
Заради желязото би трябвало пък и на моменти палавница с храната.
Поне там държа фронта.

# 149
Елора, триглицеридите са ти супер! Отличничка направо.
Хипохромията ти най-вероятно е заради ниското желязо. По-бледи са ти еритроцитите.
B12 е добре, ама Д голяма клизма. 36 с 5000 единици?

Общи условия

Активация на акаунт