Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 78 (м. март)

• 39 448
  • 1 215
  •   1
Отговори
# 990
За моя вкус си е доста хубава даже салатката.😉 А и след стандартна картофена салата вече щях да спя сигурно...😂

Последна редакция: ср, 27 мар 2024, 17:58 от dolce miele

# 991
Долче, щом ти е вкусно, какво по- хубаво от това. Изглежда много апетитно, но чак през телефона ми " ухае " 🤣.
Ушаците, ако са лидълски, са ужасно жилави, с големи хрущяли, и много постни. Миналата година на морето ядох разкошни, но вероятно хората от някъде си купуваха крехки уши. Тези са от дърти добичета. Аз веднъж само взех и разбрах , че ...нали знаеш лафа - варИ го, печИ го, все тая. Та ги сварих в кукъра чак, на нещо като супа. Поне се разделяше кожата от кокалестата част, та си ги начеснових, овкусих и излапах. Аз св. кожичка много обичам😍🥰🤩

# 992
Нели, в какъв смисъл не се чувстваш добре? Имаш чувството, че се разболяваш/настинала си, или визираш отпадналост, безсилие и т.н. първоначално симптоми на НВ хранене?
Ми боли ме глава,отпаднало ми е.Болят ме всички стави,мускули и кокали.Все едно ме тръшка грип.Но пък нямам хрема ,кашлица,температура...ужасно отпаднала съм.

# 993
Тайс, ти си се "повредила" с онова пюре.😝🤗 На Абйон са ушите, така че трябва да са като лидълските. Поне по описанието ти така мисля, същите са.🤔 А и се наложи да ги нарежа на по-малки парчета, че ивиците не бяха като за една моя хапка.😅
Нели, лапвай кристалче сол, посолявай добре храната си. Възможно е да е от загуба на електролити, а не от грип. Прочети за кето грип.

Последна редакция: ср, 27 мар 2024, 17:40 от dolce miele

# 994
Не се лишавам от сол,както ми препоръчаха дамите тук.

# 995
Ти май от раз оряза въглехидратите, има го това при адаптирането при някои. Не е приятно, но добрата новина е че е временно и преминава.
А за солта - не просто да не ядеш безсолно, а умишлено да приемаш повече от нормалното, затова и така ти го написахме директно да лапнеш кристалче сол и да видиш как ще си.

# 996
  • на острова на мечтите
Ето част от моите изследвания. Подчертала съм съмнителният резултат.

Скрит текст:

# 997
Не се лишавам от сол,както ми препоръчаха дамите тук.
Има грип..без ТТ, без сопол поне в началото. Аз, децата и племенниците го карахме . Дажи те и по 2 пъти. Лекувай се .
Не е като грип Долче. Там са съвсем различни симптоми .
Вече последни багажи и времето дойде. Сега пък ми е мъчно че няма да дъм си тук🙄.И вчера с колегите си взехме чао то един рев беше като на умирачка направо 😃
Не обичам така аз. Свикнала съм на забързан ритъм тука 2 дена ше издивея . Добпе че багаже имам да оправям 😃
Тайсче
Дани
Аз не ги разбирам другите да кажат 🙄

# 998
Данилу, КЗ 5,2- 5,3 е това. Мен повече ме впечатли долната граница на нормата- 3,3.🙂 Уж под 3,8 или 3,9 се води хипогликемия... Дара, все пак не съм поставяла диагноза.🙂 Но при някои хора симптомите на кето грип са точно описаните от Нели. То неслучайно са го кръстили "keto flu". Иначе може и обикновен грип да е. Кога пътувате?

Последна редакция: ср, 27 мар 2024, 17:54 от dolce miele

# 999
  • на острова на мечтите
Дара, ❤️ приятен път у снимки!
Долче, подчертаните е Glicemia 95. Аз да не сбъркам с превода☺️ не превеждам. Ама вие сте умнички.

# 1 000
Данилу, да, точно това гледах. Разделяш 95 на 18 и се получава 5,27.😉 Което се закръгля към 5,2 или 5,3. Просто мерните единици са различни в Италия и в България.

# 1 001
От храна се лишаваш Нели, от храна.
Иначе да, има кето грип, ама ти много не си на правилния режим.

Данилу, нищо не разбирам на тия изследвания.
Това са някакви други реф. стойности.

# 1 002
Нели, в какъв смисъл не се чувстваш добре? Имаш чувството, че се разболяваш/настинала си, или визираш отпадналост, безсилие и т.н. първоначално симптоми на НВ хранене?
Ми боли ме глава,отпаднало ми е.Болят ме всички стави,мускули и кокали.Все едно ме тръшка грип.Но пък нямам хрема ,кашлица,температура...ужасно отпаднала съм.
Да, възможно е да се чувстваш като болна известно време, възможно е също така главоболие, слабост в мускулите, сърцебиене и такива хубавини. Това е заради рязкото орязване на ВХ. Тялото ти се опитва да се адаптира и да превключи на режим горене на мазнини за енергия. Това може да отнеме от седмица-две, че дори и месец. Не се отказвай, соли си стабилно, ама наистина стабилно. Ако ти е лошо, може да добавиш и по чаша айрян със сол. Дисбалансът на електролити не е майтап работа.

# 1 003
Силните магнитни бури тези дни допринасят също за всеобщото неразположение.

# 1 004
Всеки път ям до наяждане.Сега ядох кюфтета и зелена салата,както и скир.Не ми хареса особено,но утре ще си го доям.

Общи условия

Активация на акаунт