Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 78 (м. март)

• 39 457
  • 1 215
  •   1
Отговори
# 975
Само целина на пюре и аз не мисля че би ми харесала. Ама пък аз не съм фен на пюрета така че хич не ми е Grinning Храната предпочитам да си я дъвча, иначе не ме нахранва.
Като пиша лек аромат, сравнявам с аромата на свежи листа целина, в салата примерно Grinning Те си миришат, повече от магданоза или може би защото него много по-често го ям и не го отразявам толкова. В сравнение с това, сготвена глава е с по-лек аромат.

# 976
Сложих и копър снощи (нямам магданоз или зелен лук, а исках нещо зелено да има). Мирише си на картофена салата. Единствено явно на целината и' трябва повечко оцет, понеже който опита днес, каза да добавя още оцет, а не "това не е картоф".😄
Бульонът от целината обаче си мирише доста на целината (на мен това ми харесва), сякаш той е поел по-голямата част от аромата.🙂
Целината на пюре бих харесала може би, ако има доста аромати към пюрето- сирене, сметана някаква и от този сорт. Твърде рядко ям и аз пюрета, та и на мен не ми е проблем.
Тайс, 🤗 Ти си се хвърлила в дълбокото май директно с пюре от целина.😃

Последна редакция: ср, 27 мар 2024, 13:34 от dolce miele

# 977
Е ти знаеш ли на колко места пишат за това пюре че било също като картофеното... Бая фантазия трябва и пак не знам как ще се "излъже" човек. Не казвам че са лоши тия пюрета за който харесва такава гарнитура - от целина, от карфиол, от незнамсикакво. Ама чак да са като картофено... От жълта ряпа като че ли се доближава мааалко повече, но пък тя у нас е екзотика и без това.

# 978
  • София
Карфиоленото пюре е също като картофено. С добавка краве масло, мляко или сметана.
Да си фотна и аз произведението - пълнени чушки с карфиолен ориз и гъби вместо месо.

# 979
Пюрето от корен от магданоз вероятно би се доближавало доста до картофеното пюре. Поне за мен "картофките" от корен от магданоз са по-близки до вкуса на картоф, ако сравнявам примерно с алабаш. Ама...той и коренът от магданоз си е екзотика, ако го има изобщо, то е за кратко...😃
Не съм пробвала пюре от целина аз, не знам дали няма и някаква разлика в сортовете (по отношение на аромат, консистенция). Моята глава целина беше и с бонус: две дълги тъмночервени червейчета се бяха скрили в корените...😅
Артемис, как върви твоята "диета", на какво си тази седмица?🙂

# 980
  • София
Карам си вече втора седмица на зеленчуци, маслини, риба, скариди. Е, прекалих вчера с ядки, ама се надявам да е инцидентно. Simple Smile
Имам сардини, пекох сьомгова пъстърва и ципура. Без протеин не оставам.
Понякога кафето с бадемово мляко.

# 981
Е, щом хапваш риба, добре си си.🙂
Аз за днес и утре съм планирала класики😅- кюфтета и свински уши, от салатата, отделно салата от краставици с малко домат и зелена чушка. За утре сардини със салатата тип картофена и пак краставици/домат. Може и утре да добавя от свинските уши.
Между другото, много добре си представям пюрето от целина с добавка и на синьо сирене и орехи. Видях в един италиански магазин до нас най-българска сол- Царска сол- с морска сол, орехи, копър, чесън. Струва ми се, че ще добре на вкус (май е идеална подправка за таратор, ама и на друго ще отива). Имаше и още два вида Царска сол- с ленено семе и със сусам, и двата вида май бяха с чили и чесън.

Последна редакция: ср, 27 мар 2024, 14:35 от dolce miele

# 982
Купени кюфтета от тарелка може ли да се ядат?

# 983
Не са идеален вариант, но при липса на време и възможности сигурно всички се е случвало да ядем и такова нещо.

# 984
Днес ще ям готови кюфтета от тарелка, иначе идеалният вариант е човек сам да си ги приготви вкъщи. Още по-идеално е и каймата сама да си я смели от месо.

# 985
Хубаво.Изобщо не се чувствам добре и нямам сили да готвя.Днес ще е кюфтета със салата за всички.

# 986
Нели, в какъв смисъл не се чувстваш добре? Имаш чувството, че се разболяваш/настинала си, или визираш отпадналост, безсилие и т.н. първоначално симптоми на НВ хранене?

# 987
Ръсни си малко повече сол за всеки случай. Или 1-2 кристалчета под езика. Може и да те вдигнат малко, ако е от това.

# 988
Аз ядох.🙂

Да ви кажа, за мен салатата с целина беше почти като картофена салата. Не съм и' добавяла друго освен копъра /визирам горчица, заквасена сметана, майонеза и подобни/. Като сложиш достатъчно масло, оцет, лук и овкусяване, и целината се превръща в картоф, особено за човек на режим.😃 Пак бих си направила такава салата. Специално душих пак- нямаше никаква миризма на целина. Другата салата е от малко домат, краставица и зелена чушка (имаше още, но само това се събра в чинията). От тези кюфтета обаче няма да взимам повече, че докато фурната работеше, бяха ок, а като я изключих...спихнаха.🤪🤔
Свинските уши са извън кадър. Със смесени чувства съм...Не са съвсем зле, но хрущялите се усещаха доста, кожата не беше хрупкава- въпреки че четох, че уж ставала хрупкава...Някой път може да се жертвам да си ги сготвя вкъщи, за да видя дали ще са същите. Няма да е много скоро де. Ще се изядат тези иначе лека-полека.
Бульонът от целина за мен е супер, топличък, ммм. Само сол има в него. Но той си мирише на целина доста /за мен не е проблем/.🥰

Последна редакция: ср, 27 мар 2024, 17:38 от dolce miele

# 989
На вид да, ама на вкус едва ли Grinning
Не е хубава. Потвърждавам. По нещо не докарват вкуса на пустия му картоф 😃
Единствено в мусака маскиран може да мине за такъв.
Много сте писали. Не сварвам да чета . Тъкмо реша да се разпиша и нещо изниква и така 69 нови поста 😁

Общи условия

Активация на акаунт