Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 78 (м. март)

• 39 407
  • 1 215
  •   1
Отговори
# 1 020
В скира всъщност няма мазнини, нали?
Нещо като извара и кисело мляко ли е?

# 1 021
Едно зърнесто, лигаво 😀.

# 1 022
В скира всъщност няма мазнини, нали?
Нещо като извара и кисело мляко ли е?
Кисело мляко по-скоро. Но доста гъсто. Като цеденото в България на вид е.
Тайсче ти да не го бъркаш с котидж чийза. Той е със зърнеста структура.

# 1 023
Мак, така както го пишеш "бях на режим" не е много информативно... Режими много и най-различни, явно не си уцелила подходящ за теб или е имало и друг проблем освен храненето, който да допринася.

Елора, скирът е нещо средно между извара и кисело мляко, защото е хем подсирен, хем заквасен. Обаче се прави от супер обезмаслено мляко, май 0.1% да беше, то затова е и толкова тричаво. Радват му се по-запалените по нискомазнинни диети, защото то друг такъв млечен продукт с толкова ниски мазнини май няма.
За някой на ВМНВ хранене не виждам никакъв зор да яде точно това, освен ако разбира се не го харесва на вкус по някаква случайност.

# 1 024
То освен че е тричав, е и скъп този скир. За мен супер безвкусно нещо, обаче ако питате моят хубавец - мнооого е добър. И не че се пази от мазнини, ами има повече протеин в скира. А той яде само телешко и то рядко, че не обича много месо. Та ползва скира, за да си добави протеин.

# 1 025
Бях на Зоната. Сега ще чета пак по-детайлно за НВХ, защото когато увелича белтъчините, винаги ми се отразява зле на бъбреците. Нещо не правя като хората.

Мак, така както го пишеш "бях на режим" не е много информативно... Режими много и най-различни, явно не си уцелила подходящ за теб или е имало и друг проблем освен храненето, който да допринася.

Елора, скирът е нещо средно между извара и кисело мляко, защото е хем подсирен, хем заквасен. Обаче се прави от супер обезмаслено мляко, май 0.1% да беше, то затова е и толкова тричаво. Радват му се по-запалените по нискомазнинни диети, защото то друг такъв млечен продукт с толкова ниски мазнини май няма.
За някой на ВМНВ хранене не виждам никакъв зор да яде точно това, освен ако разбира се не го харесва на вкус по някаква случайност.

# 1 026
Мак, ми ти си написала какво не правиш като хората - НВХ. Затова страдат бъбреците. Добави ВМ и няма да имаш проблем.

# 1 027
Мак, а ендото никакви ли препоръки не даде за начин на хранене? За моя приятна изненада напоследък в темата идват нови съфорумци със супер адекватни насоки от лекарите си. Силно ти пожелавам бързо да овладееш това състояние, но първото и най- важно е да си на нашия режим.

# 1 028
Вероятно е добър специалист, но е от тези, които не се ангажират с пациента. Метна ми едни книжки по мейла за храни с нисък гликемичен индекс.

Мак, а ендото никакви ли препоръки не даде за начин на хранене? За моя приятна изненада напоследък в темата идват нови съфорумци със супер адекватни насоки от лекарите си. Силно ти пожелавам бързо да овладееш това състояние, но първото и най- важно е да си на нашия режим.

# 1 029
Ох, ГИ и отново без ГТ.
Книгите на първа страница Код затлъстяване и Код диабет обясняват и за тези показатели. Ако имаш време прочети поне едната.

# 1 030
Мак, ако му метнеш първа страница на нашата тема, ще защити академична степен 😀.

Сега сериозно. Чети, питай, няма да е лесно на първо време, но никак не е добре при теб положението. Добрата новина е, че си млада и че това състояние е обратимо. Настрой се и скачай. Няма друг начин

# 1 031
  • на острова на мечтите
Растителен желатин не е ли само агар агар? Иначе май повечето е свински желатин. Този, който си поръчах по интернет, не ми харесва. Един парцалест. И трудно разтворим. Ама ще го изразходя.
Натка, 🤣

# 1 032
Аз съм много зла в последните дни и затова само чета.
На Дани са и екстра резултатите. С холестеролите си е борбЪ, но не са ни от яденето на мазно.
Дарчи утре да докладва успешна акостация.

Пих едно Апче " сладки сънища" и отлитам. 😍
Дано ми подейства, преди да ме докладват за междусъседско насилие 🤣

Последна редакция: чт, 28 мар 2024, 00:12 от tays

# 1 033
Сиренето котидж е много богато на протеин, скирът също. Аз не мога да ги ям самостоятелно. Затова към котиджа слагам намачкано краве сирене, настърган пармезан , зехтин, черен пипер, може и чесън. Ям го като дип със зеленчуци, нарязани на ленти- целина, чушка, морков, краставица.
Към скира бих добавила кокосово масло, ленено семе и сладко от сварени берита.
Днес правих това: https://www.bonapeti.bg/recepti/parmidzhana/
Като направих 50:50 патладжан-тиквичка, които могат да се запекат на хартия, за да в НВХ вариант. Стана невероятно вкусно.
Тайс, ела да видиш мен… Яхнала съм метлата и от време на време я размятам като съвсем ме ядосат у дома… Чудех се дали не зачезна пак на някоя екскурзия. 😜

# 1 034
Днес за първи път се опитах да си премеря кръвната захар с глюкомер(нов)- accu check instant , нови тест ленти в срок на годност. 2 пъти пробвах, все Е4 ми изписва, грешка, че няма достатъчно кръв...
Чудя се къде е проблема.

Общи условия

Активация на акаунт