Кокичета красят земята, втората черта изпълва с радост сърцата ! ~бебеправене 601~

• 32 937
  • 942
  •   1
Отговори
# 255
  • На изток от Ада
Как се казва този пакет за тромбофилия и може ли в бодимед, аз там само ходя. Искам да видя, колко струва.
хубаво е в гинетична лаборатория,  това помня. В геника го има.

# 256
Горещо препоръчвам проф. Лисичков в Хематологията в Дървеница за първична консултация - обяснява подробно, разпитва за фамилна и лична медицинска история и отделя между 40 и 60мин на пациент. Ще ти даде адекватно мнение какво ти е нужно. За проследяване вече може обикновен хематолог.

Благодаря много, но София ми е далечко и засега ще го оставя за План Б. Jullliana относно пакетите, тук получих силни препоръки за Геника, но аз имах да пускам и други изследвания, а и цената им беше доста завишена с по-малко показатели. Пуснах в Кандиларов ( надявам се, че няма да ми изяде главата Smiley )  и пакетът беше 160лв.

# 257
В Геника е завишена, тъй като има и коментар от генетик, вместо да се търси прочит във форума. Допълнително, и това е мое мнение, но в Геника мисля, че е доста по-четим резултатът.
Слагам моя резултат в копие, за да видиш какво имам предвид:
Скрит текст:

# 258
  • Замък сред облаците
Аз също препоръчвам в Геника, ето пакетите (не съм включила най-пълния от 900лв):

https://www.genica.bg/test/vrodeni-trombofilii-osnoven-panel

https://www.genica.bg/test/trombofilii-razshiren-panel-1-krvossi … ane-i-fibrinoliza

https://www.genica.bg/test/trombofilii-razshiren-panel-2-krvossirvane-i-vitamini

https://www.genica.bg/test/trombofilii-razshiren-panel-3-krvossi … a-antikoagulaciya

https://www.genica.bg/test/trombofilii-razshiren-panel-4-krvossi … noliza-i-vitamini

За мен разширен 4 има най-много смисъл. Аз съм изследвала него, ако бях с основния панел нямаше да разбера за проблема с усвояване на Б групата. Имам познати от Пловдив, пък които имат загубени бременности, уж изследваха тромбофилия (не зная кои фактори), мацката беше на терапия и бам, последния път в 5 месец - тотален дефект на невралната тръба несъвместим с живота и после ще трябва да е на ударни дози витамини, ако тешат отново за бебе… Сещате се това какъв удар е, понеже не е изследвано всичко възможно…

Бъстед, аз се следих при Галя Кондева, доволна съм, а тя дава консултации и в Хийли онлайн. Може да провериш ако не намериш препоръка удобна за теб.

Файона е казала каквото има, няма да повтарям. 😅

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 23:57 от АА

# 259
Човек се учи от грешките си, надявам се поне резултатите да са акуратни, ако разчитането е трудно. ACE и Фактор ХIII ще ги пусна там.  Благодаря отново момичета!

# 260
Момичета имам въпрос.
Пуснах изследване на ТСХ, излезе 1.250   mU/l, мислите ли, че е ниско?

Имам Хашимото, ТАТ и МАТ са ми малко над горна граница.

С ТСХ пуснах и АМХ, явно витамин Д си оказва влияние, защото преди да започна да приемам вит. Д, АМХ беше доста нисък 1.250 при реф. граници от 1.200 до 9.000, а сега леко вдигнах витамин Д и веднага се е отразило ( имам все още дефицит ) сега АМХ е 1.830. Пуснах изследването в същата лаборатория като първия път.

# 261
  • Замък сред облаците
ТСХ е топ, обаче колко е фТ4?

# 262
Не ми го назначи за изследване моята ендокриноложка. Странно 😄
Искаше да провери само ТСХ.
Последният път е било 12.07 pmol/l - FT4, а TSH е било 1.87

# 263
Благодаря за отговорите, ще пусна в Геника Пловдив, може би основния пакет. Какви цени само, уау!

# 264
Емилия , браво , доста се е вдигнал АМХ . Колко ти е бил вит Д и в момента колко излезна ?
Аз да ви се похваля , че най-накрая успях да хвана пик на LH 😆 Спазих всички условия и го засяках в 16 часа . Днес ми е 10-ти ден от цикъла (28 дневен ) Предполагам О ще е утре или вдругиден .

# 265
Витамин Д е бил 19.2 ng/ml, а сега е 23.7 ng/ml.

# 266
  • Замък сред облаците
Не ми го назначи за изследване моята ендокриноложка. Странно 😄
Искаше да провери само ТСХ.
Последният път е било 12.07 pmol/l - FT4, а TSH е било 1.87

Докато не вдигнеш  и задържиш фТ4 над 15  за поне 3 месеца имай предвид че яйцеклетките може да не са с добро качество. Между 17-20pmol оптимално се гони. Това е 1,3-1,5 в другата единица.

# 267
AA, как мога да го вдигна? Хормони, добавки?

# 268
  • На изток от Ада
Sunshine, браво за тестовете

# 269
Аз минах днес през АГ. Всичко, което каза Сенкова се припокри, дори той ми предложи да направим тук проходимостта на тръбите, макар че каза, че щом веднъж съм имала бременност макар и неуспешна не мисли, че проблема е в тях, но ще ги проверим. Взе ми цитонамазка и ми каза на ден 1 от Ц, който очаквам другата седмица (макар че тайно се моля да не дойде ..... ) да му звънна и да започнем да следим О с посещения при него...
Каза, че левия ми яйчник бил малко уголемен.... това дали би било проблем? Той нищо не каза....

Общи условия

Активация на акаунт