Кокичета красят земята, втората черта изпълва с радост сърцата ! ~бебеправене 601~

• 32 939
  • 942
  •   1
Отговори
# 270
  • Замък сред облаците
AA, как мога да го вдигна? Хормони, добавки?

Първо виж текущото ниво. Щом ТСХ е паднало, значи фТ4 ще да се е вдигнало по принцип, но все пак с колко е важно. Вит Д играе голяма роля за щитовидната.  Ако не се е вдигнало достатъчно се взима хормон.

Обаче си смени ендокриноложката. С фТ4 12 (хипофункция) и ТСХ под 2 жлезата не функционира нормално и хипофизата очевидно не реагира (между 4 и 10 е ТСХ с такава хипофункция, а ако е дълготрайна ТСХ може и да стигне до 100 - ако хипофизата реагира нормално). А да пратиш жена в хипофункция да забременява е крайно неадекватно. Но някои ендокринолози са замръзнали в 20 век, гледат ТСХ и това е. А е доказано, че не е единичен верен измерител и съвременните практики следят различните хормони.
ТСХ е хормон на хипофизата. ФТ4 е хормон на щитовидната, който се конвертира в фТ3 (конверсията също е важна да е правилната като съотношение, иначе сочи проблем в метаболирането). Бебето през първото тримесечие от бременността няма собствена щитовидна и ползва фТ4 и фТ3 от майката. Ако не достига хормон съществува риск от сериозни неврологични (умствени) увреждания. Ако в последното тримесечие ит бременността майката е в хипофункция съществува риск от спиране на развитието/наддаването на бебето - преждевременно раждане, недоносеност.

Хипофункцията повишава риска от прееклампсия, анемия, изкървяване при раждане, отлепване на плацентата.

# 271
Благодаря ти! Както винаги си изчерпателна и обясняваш всичко! ☺️
Ще се огледам за нов ендокринолог, а да не казвам, че ми светна една червена лампа когато се разбра, че имам Хашимото и не ми предписа нищо. Единствено каза че щом ТСХ не е нагоре нямало проблем.

# 272
  • Замък сред облаците
Edit: Отчитам се с потенциално имплантационно зацапване на 9 ден след О (не е засечена на 100%). Ще видим след няколко дни. Но с последните 2 имах точно така.

Хашимото не е достатъчна причина да се предпише нещо Simple Smile малко над половин живот го имам. Близо 10г нищо не бях пила между откриването му (защото съответно бях с хипофункция и около 3г отне регулирането на жлезата, заради ролята на пубертета) и докато решихме да правим бебе. Тогава бях с хашитоксикоза (индуцирана от рушенето на жлезата хиперфункция), която реших за 3-4 месеца и ендокринолигът ми даде зелена светлина. А точно една година по-рано ми бяха оптимални резултатите и ми беше криво, че не сме искали тогава. Нищо де, вкарахме я в норма, и двете ми първи бременности не съм пила хормон. Миналата година с двете неуспешни пък ТСХ беше съответно 5,9 и 3 при фТ4 16 и 14. Та, нещата са динамични и няма страшно. Те половите хормони не са постоянни, та щитовидната ли Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 19:46 от АА

# 273
  • На изток от Ада
AA,бе кога,  тм нали щеше да пие 2м лекарства ?

# 274
АА, стискам ти палци да не те е подвело и в началото на следващата седмица да се похвалиш с положителен тест! Flowers Four Leaf Clover

# 275
  • Замък сред облаците
AA,бе кога,  тм нали щеше да пие 2м лекарства ?

Аз писах назад, че се разгорещихме спонтанно, но всъщност тренира ударно почти 3 месеца и толкова е на хранителен режим вече, само витамините са от месец. Думите на не помня коя съфорумка (да ме прощава), че първия месец вече са се обновили поне 30% сперматозоиди, втория 60-70% и тн бяха доста окуражаващи. Отделно аз 4-ти месец пия тироксин и 7-ми витамини.

# 276
Като заговорихме за щитовидната се замислих че миналия месец ги пусках , уж хормони и антитела са в норма , но май не съвсем. Към момента пия д3, к2, омега 3 и фолиева. Моля за коментари на какво да обърна внимание

# 277
АА, стиснати палци и от мен да е наистина имплантационно! Според мен пускай кръвен направо тези дни заради терапията, че аз последния месец имах доста истинска изпарителна черта на престо и вече не им вярвам.
П.П. Много полезни ми бяха нещата, които написа за ЩЖ 🙂

# 278
  • На изток от Ада
Ясно Аа. Аз нямах нет и транзит четях ....
Ми успех!
Моят не тренира и тези хачита за кръвно и сърце! Поне остава на старата раб и поне ап да оппави и ще вислим за опити...

Аз още се чудя на имунолоичният пакет в селена ж мислех да го правя сега ..

Последна редакция: чт, 07 мар 2024, 20:23 от nasito8988

# 279
AA, дано е бъдещо малко човече! Heart

# 280
АА, стискам палци Hug

Аз никога не съм имала такова имплантационно кървене и даже не знам как изглежда точно.  Мисля че или го имаш на всяка бременност или не, или пък греша?

# 281
  • На изток от Ада
Имплатациоонно само веднъж имах . И един  около О.

# 282
Golden stone ,не е задължително. С първата бременност имах имплантационно зацапване, а с втората нямах.

АА , успех! Flowers Four Leaf Clover

# 283
Страхотни новини, АА Simple Smile дано наистина да  е имплатационно зацапване и да си  имаш подаръче за утрешния празник Simple Smile трябва вече някой да повлече крак Wink

# 284
  • Замък сред облаците
С първите 2 забременявания нямах, следващите 2 имах. Аз лично за мен си го обяснявам с шийката. Винаги съм имала адски болезнен цикъл, явно свързан с много стегната шийка. Абсолютно същите болки имах на раждането. След това е песен цикълът, никакви подобни болки. А 15г карах на аулин…. Та, явно се е поотпуснал каналът и зацапването минава лекичко като го има. Защото при всяка имплантация има разрехавяване на мястото където иска да се вкопае оплодената Я, там се свързва с капиляри и има локално маточно прокървяване в 100% от случаите на имплантация. Въпросът е тази кръв излиза ли или не. При някои жени си остава и се резорбира, за да нямат имплантационно зацапване.

Съмър, вит Д колко взимаш? Ниско е, другото е тип топ.

Общи условия

Активация на акаунт