Кокичета красят земята, втората черта изпълва с радост сърцата ! ~бебеправене 601~

• 32 672
  • 942
  •   1
Отговори
# 120
  • На изток от Ада
Жаки ти имаш един ембрион дай шанс на док и вече  мисли за др док. Нещо Калчев няма ли да помогне?
И аз изгубих вяра в доктори.

# 121
Жаки ти имаш един ембрион дай шанс на док и вече  мисли за др док. Нещо Калчев няма ли да помогне?

Няма какво да помогне Калчев, нали правих хистеро

# 122
Аз пък много вярвам на докторите, но трябва да е правилния. Дано не се разочаровам де. Мен нещо доста ме човърка, но не знам дали е за тази тема. По мои наблюдения, докторите не обичат да търсят задълбочено причини за даден проблем. Повечето правят базови изследвания и после започват инсеминации, инвитро и така докато или стане или не. Защо не търсят по задълбочено причините за неуспех.. Аз съм човек на логиката и това винаги ми е било странно. Не при всички е така, просто с такова впечатление съм от доста мои познати.

Едит: Жаки какво сте правили до сега?

# 123
  • На изток от Ада
Няма какво да помогне Калчев, нали правих хистеро
и аз ппавих в Надежда,  и после никой неще контролна биопсия
 . Аз пак не разбирам , но скоро видях днивка но лаборатория с референтни стойности на Чгх 0-1....

# 124
Jaki, как ти беше прогестеронът преди трансфера, лигавицата ок ли беше? Пробвай още 1 трансфер, преди да се отказваш от доктора. Успех!

# 125
Golden stone подкрепям мнението ти. В нашия случай всички изследвания, които сме направили са излезли добри и без наличие на проблем - СГ, цветна снимка, хормони, ЩЖ и тн и тн., опитите ни са от малко над половин година. Ходихме и на второ мнение при специалист за репродуктивни проблеми, който ни каза "опитвайте още половин година и ако не стане има опция за инсеминация или инвитро". Това, което не ми допадна е, че не се търси по-задълбочено, директно се препоръчва асистирана репродукция (това е според личния ми опит). Както и Алисън спомена, наясно съм, че дори при напълно здрави двойки може да отнеме около година, но все пак нетърпението на всички ни е огромно.

# 126
Jaki, как ти беше прогестеронът преди трансфера, лигавицата ок ли беше? Пробвай още 1 трансфер, преди да се отказваш от доктора. Успех!

Прогестерона 25 ng/ml . Лигавица добре. Аз няма да се отказвам от него, защото попринцип го харесвам много, просто ще видя сега ще говорим да търсим проблема.
Пускала съм хормони, витамини, нямам ИР, цветна снимка, две хистероскопии, днк фрагментации при мъжа ок. Полово предавани инфекции, микробиологична биопсия, имунологична и импланнационен прозорец в Надежда, като там излезе че трансфера трябва да ми е на 6 ден, но сега пак то направихме на 5 ден. Ще питам Станулов дали ги признава тези неща

# 127
  • Замък сред облаците
Работата на репродуктивния специалист у нас е да прави асистирана репродукция - от това си вади хляба. Не разбирам какво е учудващото…
Иначе всичко друго може и акушер-гинеколог да направи. Пациентът също има задължения да се интересува от здравето си и е в правото си да отиде да си иска конкретни изследвания. А задълбочено не търсят отначало, защото рядко са сложни случаите и има редица банални причини. Отделно че всяка намеса в тялото може да навреди освен да помогне. Затова дават полека.

Нито медицината, нито лекарите са всесилни и има редица фактори, върху които никой не може да влияе.
Здравата двойка между 20 и 30г възраст има под 30% репродуктивен шанс всеки месец. С напредването на годините този шанс пада и на 40г вече има около 5% шанс за естествен успех.

# 128
  • На изток от Ада
Жаки, а имунолоогични кръвни ? Знаеш че деистваг около 6м . На нас каза че имунологична биопсия важи 3м това по спомен.  А ние до PBMC мн се мотахме(3м от биопсията ) и ми казаха 1м да чакам за опитите.

# 129
Е нямаше как по-добре да се напише, браво АА!
Жаки а защо две хистероскопии? А тромбофилия имаш ли, терапия някаква? Кариотип?

# 130
Е нямаше как по-добре да се напише, браво АА!
Жаки а защо две хистероскопии? А тромбофилия имаш ли, терапия някаква? Кариотип?

Да, на клексан съм, даже от него явно
Ми беше зацапването сега на 7 ден. Имам асе и pai. Две защото едната ми беше 2020 за премахване на полип, и сега пак имах полип 2023 края правих другата

# 131
  • Замък сред облаците
Жаки, клексан не прави зацапване. Трябва да имаш редкия ефект тромбоцитопения, че да се стигне до там. Моля ви се, научете се как действат медикаментите преди да хвърляте такива псевдообяснения тук. И в предната тема го писах. Зацапването е възможно да е било опит за имплантация, но тогава не отговаря на прозореца в Надежда. Макар че скоро никой в темата ни тук не е имал успех в Надежда май. Още помня Жаки как се обиди от критичен пост за болницата, ама на - явно не е била и твоето място.
Все пак се надявам Одри и 2402 да имат още веднъж успех там.

Иначе за горния ми пост, надявам се не звучи като критика, просто освен права имаме и задължения за здравето си. Иначе масово се неглижираме, не правим профилактики, опираме до лекар при поява на проблем. Независимо личен лекар, гинеколог или друг специалист. Здравната ни култура е ниска като общество. Казвам го като факти само.

Нещо искам да добавя за медицината и специалистите. Където обсъждаме добавки и процедури. Много от тях тепърва се изследват или до момента имат ограничени изследвания във връзка с фертилитета. Тоест не на такова ниво, че да се утвърдят като медицински принципи. Имаме достъп до инфо за тях благодарение  на интернет и социалните мрежи. Лекарите от друга страна работят по утвърдени протоколи и стандарти, излизайки извън тях рискуват пък после някой да ги съди за неглижиране примерно. Затова са и праволинейни…

# 132
Излезе ни и СГ, как ви се струва? По заключението предполагам, че ще трябва да запишем час при специалист.

# 133
АА, знаеш че много уважавам мнението ти, просто не всички имат здравната ти култура и ходим при лекари с надеждата да ни кажат какво да проверим. Не говоря конкретно за мен, много мои познати са така.След 2 години опити, пускат се полови, спермограма и ЦС (всичко е наред) и се започва с инвитрото.  Няма успех 1 трансфер,  после още един, но не се търси причина. Това ми е странно, а и когато жената не чете във форума, а се доверява на лекаря става една загуба на време, нерви, пари.. Просто се ядосвам, че за някои е бизнес.
При нас беше друг случая, но ако аз не рових толкова,  на мен ми се казваше, че всичко ми е наред и да отида на почивка и ще стане.. Несериозно ми е или просто случаите около мен са такива.

Едит: Не всички са така, винаги има и готини лекари. При мен и Калчев и Конова започнаха с логическо търсене на проблема и никой не е говорил за инвитро. По скоро за случаи на познати говоря и техния опит.

# 134
Жаки, клексан не прави зацапване. Трябва да имаш редкия ефект тромбоцитопения, че да се стигне до там. Моля ви се, научете се как действат медикаментите преди да хвърляте такива псевдообяснения тук. И в предната тема го писах. Зацапването е възможно да е било опит за имплантация, но тогава не отговаря на прозореца в Надежда. Макар че скоро никой в темата ни тук не е имал успех в Надежда май. Още помня Жаки как се обиди от критичен пост за болницата, ама на - явно не е била и твоето място.
Все пак се надявам Одри и 2402 да имат още веднъж успех там.

Иначе за горния ми пост, надявам се не звучи като критика, просто освен права имаме и задължения за здравето си. Иначе масово се неглижираме, не правим профилактики, опираме до лекар при поява на проблем. Независимо личен лекар, гинеколог или друг специалист. Здравната ни култура е ниска като общество. Казвам го като факти само.

Нещо искам да добавя за медицината и специалистите. Където обсъждаме добавки и процедури. Много от тях тепърва се изследват или до момента имат ограничени изследвания във връзка с фертилитета. Тоест не на такова ниво, че да се утвърдят като медицински принципи. Имаме достъп до инфо за тях благодарение  на интернет и социалните мрежи. Лекарите от друга страна работят по утвърдени протоколи и стандарти, излизайки извън тях рискуват пък после някой да ги съди за неглижиране примерно. Затова са и праволинейни…

Знам, че не прави зацапване, но нямам обеснение от какво може да е друго? Не е цикъл, защото бях на високи дози прогестерон.

Общи условия

Активация на акаунт