Кокичета красят земята, втората черта изпълва с радост сърцата ! ~бебеправене 601~

• 32 680
  • 942
  •   1
Отговори
# 135
  • Замък сред облаците
Жаки, ако си споделила с доктора за зацапването сигурно затова подозира имплантация. Нали, има резон което казаха момичетата за над 5чхг, но дали пък не? Принципно има нужда от някакво малко време кръвта да мине през цервикса, евентуално опит за И на 6 ден, на 7 зацапване? Хвърлям теории де, на база споделеното. Иначе аспирин ако си пила от него се зацапва, знам че някои доктори комбинират двата медикамента при инвитро.

Голдънче, преди 2020г като почнах да чета темата и аз не бях много информирана. 10г не съм ходила на профилактични прегледи, посещавах при гинеколози, стоматолози, ендо само за проблеми… Хич не съм света вода ненапита. Но с четенето, споделеният опит на останалите идва осъзнаването за отговорността ни. Не че я няма записана и по закон, ама кой го е чел (в т.ч. и аз).
Пак казвам - не е критика, просто търсете си и си искайте. Случвало се е лекари да ми кажат - ама защо ти е това изследване, то се плаща 🙄 Еми, докато дори лекарят ти гледа първо в джоба за какво говорим. Нали, едно е да те информират че се заплаща лично и да те оставят да вземеш решение да го правиш или не. Или другата крайност като Сигридов - за здрасти изследвания за няколко хиляди. Поне преди беше за няколкостотин ама като чета отзивите вече е набъбнала цифрата.
Затова уважавам лекарите, с които може да се води диалог, да се пита и да те оставят да си вземеш решението, когато зависи от теб, не от тях.
Също не познават телата ни, медицинската ни история (освен ако не сме им дългогодишни пациенти) - тук е нашата роля да сме проактивни. И ако отсреща няма диалог - ами, сигнал е че не е точният лекар.

# 136
Донякъде съм съгласна с АА, но не напълно. Интересувам се много от здравето си, ходя на профилактични прегледи от 19-20-годишна, от години чета купчина статии и какво ли не именно заради достъпът ни до интернет и всевъзможна информация. Но не смятам, че трябва да знам всичко и да съм на нивото на специалист лекар. Ако беше така, навярно и това щях да работя. Да, абсолютно на 100% твърдя, че трябва да се интересуваме и е абсурдно хората, които не го правят, но просто не смятам, че всички трябва да знаем и разбираме супер много, защото това е работата на лекарите. Те трябва да бъдат тези, които да ни насочват какви прегледи и тестове да пускаме, да задълбават и т.н. Преди няколко теми четох как АГ не е човекът за това и трябва на репродуктивен, а сега как пък той те насочва към асистирана, защото с това си вади хляба. Да, факт, така е. Но реалността е, че така става една дупка между двете. По-миналият месец като отидох за първи път на репродуктивен ми каза как след 3-4 месеца, ако не става и ЦС ми е добре + още някакво изследване, значи говорим за неизяснен стерилитет. Абсурдно ми е просто и повечето са така, като не казвам, че няма и добри.

# 137
  • Замък сред облаците
Има дупка, факт. Аз това се замислих по-рано ама не исках да става дълго, и без това чаршафи пиша. Но а
като лекар инвестираш Х години в специализация и няма да идеш за “жълти стотинки” да пускаш изследвания като можеш да си вадиш хляба със скъпото и да си осигуриш семейството. Повечето разумни хора няма да работим за чест и слава само, нали? Голяма част от нещата всъщност могат да се покрият от ендокринолози и хематолози, само че ние сме свикнали да търсим един лекар дето да е за всичко. А в предната тема писах, не могат да са панацея по всички направления.

# 138
сноу ама неизясненият стерилитет е напълно реално нещо? Защо ти е абсурдно? Не винаги като дълбаеш и ще откриеш проблем. Понякога наистина няма причина. Просто не става веднага. Много лоша услуга си правиш като се “самонавиваш” че видиш ли усещаш, че имаш някакъв проблем, но докторите не ти обръщат внимание, в толкова ранна фаза на бебеправенето. Доколкото разбирам нямате година опити, тепърва следиш ову при лекар и дори още нямаш правена ЦС. Това е съвсем добронамерено, стреса и напрежението са големи врагове на здравето като цяло

# 139
  • Замък сред облаците
Плс някой да коментира СГ на Среднощно слънце, че ще се изгуби в дискусията. Едит: нещо се заблудих, не бил малък обем. Нямам въпроси Simple Smile

# 140
Обема е даже много добър, по-скоро подвижността не е особено добре. Като сравнявам с на ММ(вече 3ма доктора казват, че е подходящ за донор, затова взимам него предвид) Тук има повече обем, но по-малко на брой сперматозоиди и са по-малко подвижни. Не знам обаче дали това би попречило на естествено забременяване в детайли.

# 141
То си е написано на заключението - ниска подвижност, но доколкото виждам добър обем на спермограмата. Среднощно слънце мъжът ти пие ли добавки? Трябва да му вземеш нещо за подобряване на подвижността. Аз се въздържам да комантирам, защото ММ само вода от пералнята не е пил, но не сме видели чудеса. Общо взето Селен, витамин Е, L  карнитин, q10, цинк и някаква форма на трибулус, но отделно да се взимат. При Мм комбинираните продукти оказват негативен ефект на спермограмата.

# 142
Като цяло спермограмата на фона на големия брой, не е никак лоша. Проблемът е при бързо движещите се, както са описали в заключението. Все пак за ваше спокойствие най-добре да направите консултация с андролог. Ние сме доволни от д-р Кацаров, но съм чела тук и други препоръки. Успех!

# 143
  • Замък сред облаците
Редактирах се, грешна цифра съм видяла 🤗

П.п. Май е време да посетя очен 😁

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 17:22 от АА

# 144
Докато сте ми отговорили звъннаха от Неовитро и са му казали, че като цяло спермограмата е добра и не би пречила на естествено забременяване. Имало сперматозоиди, които се въртят в кръг, от там и заключението за малка подвижност. Може и да е развален телефон, че предавам какво ми каза ММ. И докторът е отбелязал, че обемът е доста голям. Препоръчал е л-аргинин, л-карнитин, NAC и CoQ10. Благодаря за коментарите! Simple Smile

# 145
сноу ама неизясненият стерилитет е напълно реално нещо? Защо ти е абсурдно? Не винаги като дълбаеш и ще откриеш проблем. Понякога наистина няма причина. Просто не става веднага. Много лоша услуга си правиш като се “самонавиваш” че видиш ли усещаш, че имаш някакъв проблем, но докторите не ти обръщат внимание, в толкова ранна фаза на бебеправенето. Доколкото разбирам нямате година опити, тепърва следиш ову при лекар и дори още нямаш правена ЦС. Това е съвсем добронамерено, стреса и напрежението са големи врагове на здравето като цяло

Алисън, аз дълбая сама, защото не виждам да е голяма практика лекарите да го правят. Както говорихме и по-горе с АА за този гап. А абсурдното дойде от това, че реп. каза как, ако до 2-3 месеца не става и ЦС е добре, както и О няма проблеми, говорим за неизяснен стерилитет и почваме асистирана. Не смятам, че това моментално е решението за година опити (толкова ще стане с нейните препоръки за опити + тези изследвания). Съгласна, че има такова нещо като неизяснен стерилитет, но просто ми се вижда, че масата тук доста по-бързо и удобно се опитват да ти поставят тази диагноза и да те бутнат за инвитро.

Да, вероятно прибързвам с някои изследвания и ровенето за проблеми и със сигурност е лоша услуга. Опитвам се да работя по това. Но и логиката ми е била, че наистина може да има нещо елементарно, което за няколко месеца да се оправи, а не изрично да чакам да удари камбаната след 1 година и тепърва да почвам едно по едно всичко.  Да не говорим, че първият лекар, при когото бях, ми каза не 1 година, а половин. Отново обаче ми се видя повече като намек по-бързо да стана подходяща за инвитро.

# 146
  • София
Сноу, стандартно АГ казват 1 година при двойки под 35г и половин ако са над 35г. Но това, че ти е казал 1 година не значи непременно инвитро.
Аз отидох в Неовитро на 37г и 8м, не ми казаха от вратата за инвитрото, а смятам, че може би трябваше. Но пък те подхождат по-предпазливо спрямо инвитро процедурите. Уточнявам, че в началото бях с Гогова, и пускахме документи за фонд като излизаше по майчинство и докато чакаме одобрение Сенкова също не натискаше за инвитро.
Аз днес бях на поредната Боуен терапия, заспах Grinning Даже съм сигурна, че и подхърквах лекичко Grinning Другата седмица е последната от серията за забременяване. После ще видим на къде.

# 147
Да, едва ли всички веднага те хващат за инвитро. Може би аз съм нацелила 2 последователни такива, които веднага почнаха към това да насочват. Както и това с границата за годините според мен е средно. Може да си на 36-37 и с показатели за жена на 32 примерно. Както и на 30 и да си все едно поне 5 г. повече. Затова и също предпочетох да не чакам твърдо 1 година.

Мен също почна да ми говори досра за тази процедура, но предвид ЦС се отказахме да е този месец. Странно ми стана като ми каза, че въздържанието да не се прави секс било най-вече за мъжа 😅 демек на мен ми правят процедури, а и той да се стиска.

# 148
Извинявам се за тъпия въпрос , но какво е ЦС? 😊

# 149
В контекста на последната дискусия е "цветна снимка". Иначе може да означава и "цервикална слуз".

Общи условия

Активация на акаунт