Кокичета красят земята, втората черта изпълва с радост сърцата ! ~бебеправене 601~

• 32 678
  • 942
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Сноу, ние го нагласихме въздържанието да е до 11-12 ден, за да не изпуснем О.

# 151
Сноу , на колко години бяхте с мъжа ти ?

# 152
Днес ми е 25ти ден от цикъла и от сутринта няколко пъти ми зацапа. Имам и типичните болки като преди цикъл. Дано утре или в четвъртък ми дойде. Малко остана до старта.

# 153
  • На изток от Ада
Ама двойки под 35г значи за кой за жената или за мъжа? Може ци тъп въпрос... Аз съм ва 35г мм на 31г , аз го бпоя за 6м вече

# 154
За жената 35 години, при мъжа няма чааааааак такова значение.

# 155
Аз го знам, че ако жената е над 35. Но ако са го променили и вече гледат двойката, значи ако поне единия е на 35 след 6 месеца опити е добре да посетиш репродуктивен.

# 156
Ако е така лошо, мм е на 42 почти 🤣

# 157
  • На изток от Ада
Да и аз тона знам ама да питам...
Ей днес изведнъж измалалях аха ще падна, пролетна умора ли , едно кофти ми стана на корема..
 Хем нищо почти не правя..

# 158
И ММ е над 40 , а аз на 30 … замислих се 😞

# 159
Сноу , на колко години бяхте с мъжа ти ?

Аз съм на 33, а ММ на 36. Иначе не се бях замисляла дали това за 35 важи и за мъжа. Мисля, че при тях по-късно започва да намаля качеството. Но пак казвам, това според мен е средно число, както се прави при всяка статистика. Видяли са, че средно от 35 рязко спада фертилитета, но това не смятам означава, че чукнеш ли 35 и моментално се случва. Може да е година, две, дори повече по-късно. Имам и приятелка, която на 30 беше като пред менупауза.

# 160
Сноу, ние също сме с неизяснен, но аз първите изследвания изобщо, пуснах след година неуспешни опити, ЦС направих няколко месеца след тях и док ми каза, че съм много млада (на 28) и минимум още 6месеца да си дадем, даже и година, ако имам търпението. Изобщо не ме е бутал към инсе тогава, каза ми, че понякога просто става по-бавно. Казах му, че ме притеснява възрастта на ММ (38-39 год), но той ми каза, че при положение, че СГ е добра, нямам повод за притеснение. С това и ме спечели въпросният доктор, че ме успокои (въпреки, че година след ЦС още няма резултат) и че не се опита директно да ми вземе парите за процедури. Винаги можеш да потърсиш второ мнение, аз също имах съмнения, че нещо се изпуска, потърсих второ мнение, но не ми казаха нищо по-различно и смятам да си остана при моя доктор 🙂

# 161
  • На изток от Ада
Според мен зависи мъжа в каква форма е ,начин на живот... иначе ясно мъжете могат цял живот.  Ами има и млади мъже с мъжки  фактор.  Имах позната на 25 г и двамата , той с мф и правиха инвитро..

# 162
shantal все едно чувам своята история. И аз съм в момента няколко месеца преди 38, мъжът ми става на 39 тази година. И ние сме с едно детенце. Нашата лекарка направо ни каза, да действаме бързо към инвитро или инсеминация с думите, че няма да ставам по-млада. Не че не е права, но се почувствах направо ужасно и исках много да я сменим, но мъжът ми настоя, че все пак не е хубаво през месец да се сменя лекаря...

# 163
Аз и се форсирам толкова, защото вече съм на 33, а нямаме нито едно, а като цяло сме си говорили с ММ, че искаме поне 2. Така де, той искал 4 😅 трябваше преди 10 години да се срещнем. И си виках поне едното да е преди 35. Но може да стане, може и не. То аз може много неща да искам, но те не стават спрямо нечии конкретни желания. Може и затова да са ни казали половин година, не знам.

# 164
  • Замък сред облаците
Понякога може казаното да не ни харесва, но не значи че няма истина в него.
Онази вечер си говорих с приятелка, тя принципно от години по-скоро клони, че не иска деца, но сподели че реално е в колебание от дълго време. Ставаме на 35 тази година - аз с ММ, тя с половинката си (състуденти сме). Те останаха предпоследната бездетна двойка в обкръжението ни (другата двойка пък ще се бракуват наесен и тогава почват опити, там има план) и с оглед на всичко в прав текст й заявих, че ако реши да има деца чак след няколко години може да стане рязко много трудно. По-добре да замрази няколко яйцеклетки сега понеже има финансовата възможност, отколкото после да се бие по главата, ако решат да имат деца. Не й беше хрумвала тази опция и определено прояви интерес.
Споменавала съм я мацката, че хич не ме слуша че 12 фТ4 е зле, ама нали било в референтните 🤷♀ Този път определено по й хареса това, което чу, че май аз единствена от компанията ни й казах, че решението си е нейно и няма правилно и грешно.

Общи условия

Активация на акаунт