Кокичета красят земята, втората черта изпълва с радост сърцата ! ~бебеправене 601~

• 32 671
  • 942
  •   1
Отговори
# 165
Привет, аз минавам да честитя на всички с положителни новини от миналата тема!
При мен нещата от 2 месеца вървят надолу - все бях болна, миналия месец имах закъснение, незнайно от какво, дойде ми в деня след преглед от гинеколог - без ЗФ, без кисти, нищо. Просто си дойде.

Скрит текст:
Преди две седмици отново се разболях, на втория ден започнаха силни болки в корема, докато си запиша час за гастроентеролог, стигнах до Пирогов. И след прегледа миналия понеделник и днешните резултати, се оказах с мноооого повишен калпротектин. Разчетох се аз и се оказа, че възпаление на тънки и дебели черва и подобна стойност може да дойде от, познайте - прием на НСПВС. Сиреч, е напълно възможно NAC да е направил поразията. Ясно е, че добавки на своя глава не е ок да се пият, затова само искам да посъветвам да не си предписвате сами добавки, защото сте чули/препоръчали са ви ги/някой е решил, че чудодейно след тях се е случило чудото. Аз спирам всякакви такива неща и оставам единствено на иногинола, който ми препоръча гинеколожката ми и евентуално омега-3, ако гастроентеролога утре позволи, след като види резултатите и даде заключение. Радвам се, че попаднах на читав такъв и лечението оправи болката и неразположението, надявам се всичко бързо да се оправи и да си върна предишния имунитет, който толкова ми липсва - без излишни стимулации, а с повече тренировки и преходи.

Приятно ми е да чета всичко полезно в темата и ви пожелавам хубави новини през този месец!

# 166
Ами тук добре си й го казала. Не е речено, че трябва да имат деца, но ако поискат след време, може наистина да е много трудно или изобщо да не могат. А тя щом от известно време се колебае, е доста вероятно да поиска. Тъжно е това с годините, но е реалността и няма как да върнем времето назад. Аз до преди 5-6 години не знаех това за 35-те, но и да съм знаела, все тая. Тогава бях съсредоточена да си намеря мъжа, ама той се беше замотал някъде. Но едно време мислех, че до 30 ще бъда омъжена и с 2 деца. И сега се хващам, че на моменти се паникьосвам от тия години, което е излишно и единствено вреди повече.

# 167
За неизяснения стерилитет- ние бяхме с такъв. След три неуспешни трансфера ново 20, лошо качество на яйцеклетките и сперматозоиди с големи глави. Така че за мен понятие неизяснен стерилитет няма.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 22:13 от Jakito999999

# 168
Лекарите не са вездесъщи и понякога отнема много време да се открие точната причина за неуспех. Може първите месеци спермограмата да не е била добра например, после жената да не е имала овулация някой месец, задържан фоликул, после да не е нацелен моментът, има редица обстоятелства, както и неща, които трудно се установяват. Явно Станулов има протокол, според който действа, пуска хормони, тестове за тромбофилия, полово предавани болести, спермограма и цветна снимка. Не дълбае твърде дълбоко. Понякога е за добро. В много случаи установяването на точната причина може да ти струва повече от 1 инвитро или пък и след откриването на същата пак да се наложи инвитро. А и докато търсиш, изследваш и дълбаеш, яйчниковият резерв намалява, да не говорим за запаса от нерви.
Ние се водим с неизяснен стерилитет. Започнахме опити млади, на по 30 години. Имам редовна овулация, нямам хормонални проблеми, цветната снимка беше супер, цитонамазките, микоплазмите, нямам антиспермални антитела...само тромбофилия имах. Мъжът ми беше с отклонения от спермограмата, но не можеше с нея да се кандидатства за фонда, т.е. пак си беше възможно естествено забременяване. И все пак не забременях нито веднъж естествено, дори 1 биохимична нямах, дори след инсеминацията. Успях след инвитрото. Толкова бях изтощена от бодене, търсене, следене на фоликули и тестове за овулация и нулев ефект, че аз лично се радвам, че спряхме да дълбаем и търсим и се примирихме с неизяснения стерилитет.
Всеки случай е индивидуален, разбира се, просто откриването на точната причина невинаги гарантира успех и по-кратък и приятен път към успеха.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 22:22 от So close

# 169
Ето как аз го разбирам на Жаки случая - покачило се е било е 10-15-20 да кажем, на деня на теста вече е паднало до 1.33. Тя не се е тествала всеки ден.
Аз не съм мега фен на д-р Станулов, но разбирам какво иска да каже.

Fayona , за първи път чувам , че при КЯ може да се определи пол 😵 Реално това е оплодена яйцеклетка , но не се развива ембрион .
КЯ според мен си е ембрион, който е имплатиран, но спира развитие, преди да може да се види с ехограф, само с микроскоп може. Кажете, ако бъркам.

Повечето правят базови изследвания и после започват инсеминации, инвитро и така докато или стане или не. Защо не търсят по задълбочено причините за неуспех.. Аз съм човек на логиката и това винаги ми е било странно. Не при всички е така, просто с такова впечатление съм от доста мои познати.
Инвитрото е и диагностика, начин да се разбере на коя стъпка има неуспех. Оплождането ли не става, имплантацията ли, нещо друго ли ..
Но съм сгласна, със _snowflake_ , че има едно липсващо звено между обикновните АГ и репордуктивните. Аз търсих такъв лекар около 2019, не намерих.
Но наистина, имайте предвид, че пък други двойки много се дразнят, че им назначават фолукилометрия, изследвания и прочее, като хората са отишли за инвитро.

Затова уважавам лекарите, с които може да се води диалог, да се пита и да те оставят да си вземеш решението, когато зависи от теб, не от тях.
И аз така.

# 170
В контекста на дискусията за възрастта, аз скоро, всъщност съвсем скоро, ставам на 36 г. Мъжът ми на 38, но неговата спермограма е супер. При един от последните пъти, в които ми дойде се разплаках и му казах, че вече искам да потърсим помощ. Той обаче твърдо вярва, че нищо ми няма и се филмирам. Аз обаче знам, че над 35 г. След повече от 6 месеца трябва да се потърси по сериозно причината.
Реших този месец да си засека овулация а тестове, ще ги събирам и надписвам по дати, почнах от днес. Ще се обадя да попитам за направление за АМХ и Инхибин Б.
Обаче не зная към кой лекар да се насоча и не знам дали искам да действам през главата на мъжа ми. Въпреки че той си направих спермограма, а септември месец моите хормони бяха супер. Поне основните.
Та така планът е следващите два месеца да засичам ову и след това мисля пе е крайно време да се обърна към специалист. Имате ли препоръки за гр. София?

# 171
  • Замък сред облаците
Одри, КЯ не стига до ембрион, спира на етап делене на клетки - оформен сак и наченки на плацента. И с микроскоп няма да се види ембрион, защото няма такъв. Проучих го хубаво с моето КЯ. Неслучайно казвам, че БХ и КЯ са най-добрите варианти за психиката при неуспех, когато е налице такъв. Просто и в двата случая няма шанс за ембрион, не губиш нищо освен клетките, които и без това губим с всяка менструация.
Но изследвания си се правят, защото и при КЯ си има оплодена Я, тоест се комбинират ДНК веригите на мъжа и жената, от там има какво генетично да се изследва на КЯ.

# 172
Ето как аз го разбирам на Жаки случая - покачило се е било е 10-15-20 да кажем, на деня на теста вече е паднало до 1.33. Тя не се е тествала всеки ден.
Аз не съм мега фен на д-р Станулов, но разбирам какво иска да каже.

Fayona , за първи път чувам , че при КЯ може да се определи пол 😵 Реално това е оплодена яйцеклетка , но не се развива ембрион .
КЯ според мен си е ембрион, който е имплатиран, но спира развитие, преди да може да се види с ехограф, само с микроскоп може. Кажете, ако бъркам.

Повечето правят базови изследвания и после започват инсеминации, инвитро и така докато или стане или не. Защо не търсят по задълбочено причините за неуспех.. Аз съм човек на логиката и това винаги ми е било странно. Не при всички е така, просто с такова впечатление съм от доста мои познати.
Инвитрото е и диагностика, начин да се разбере на коя стъпка има неуспех. Оплождането ли не става, имплантацията ли, нещо друго ли ..
Но съм сгласна, със _snowflake_ , че има едно липсващо звено между обикновните АГ и репордуктивните. Аз търсих такъв лекар около 2019, не намерих.
Но наистина, имайте предвид, че пък други двойки много се дразнят, че им назначават фолукилометрия, изследвания и прочее, като хората са отишли за инвитро.

Затова уважавам лекарите, с които може да се води диалог, да се пита и да те оставят да си вземеш решението, когато зависи от теб, не от тях.
И аз така.

Да, но се тествах на 8 ден от трансфера. Не вярвам наистина толкова бързо да е паднало, броя го за неуспешно и неимплантирало се

# 173
Разчетох се аз и се оказа, че възпаление на тънки и дебели черва и подобна стойност може да дойде от, познайте - прием на НСПВС. Сиреч, е напълно възможно NAC да е направил поразията.
Kactus може ли да потвърдиш, че NAC спада към НСПВС? Моята информация е съвсем различна. NAC например може да подобри функциите на черния дроб, които могат да са нарушени именно от прием на нспвс 🙄

# 174
То вие вече всичко сте казали, но и за мен понякога да се задълбава и да се търси причината за неизяснен стерилитет е като да търсиш игра в куп със сено. Може да отнеме ужасно много време и пак няма да е сигурно, че точто това е причината за неуспех. Говоря разбира се ако стандартните и доказани причини са отметнати като такива. Затова и някой репродуктивни предлагат направо ин витро, с идеятя да се помогне. Вече са казали, ин витро е и диагностика. От едно инвитро много може да се разбере за качеството на Я. Както и изобщо има ли оплождане и развитие на ембриончетата. Няма друг метод да се разберат тези неща.
Помня като ни се обадиха от клиниката първият път да ни кажат дали и колко оплодени имаме с ММ колко се радвахме, че има оплодени. Пък дали ще се получи веднага е друга тема.

# 175
Одри, КЯ не стига до ембрион, спира на етап делене на клетки - оформен сак и наченки на плацента. И с микроскоп няма да се види ембрион, защото няма такъв. Проучих го хубаво с моето КЯ. Неслучайно казвам, че БХ и КЯ са най-добрите варианти за психиката при неуспех, когато е налице такъв. Просто и в двата случая няма шанс за ембрион, не губиш нищо освен клетките, които и без това губим с всяка менструация.
Но изследвания си се правят, защото и при КЯ си има оплодена Я, тоест се комбинират ДНК веригите на мъжа и жената, от там има какво генетично да се изследва на КЯ.

Да аз същото казвам точно, но понеже и на 3 дневните викат "ембриони", но да на фаза бластоцист (до 10-12 ден от оплождането), ма това може да се мега много клетки, 5 дневните са нещо 160 клетки, искам да кажа има материал за изследване.

# 176
  • Замък сред облаците
Да, в този смисъл съм съгласна. Аман от тавтологични названия в репродукцията 😅😅😅

# 177
Скрит текст:

[/spoiler]

Да аз същото казвам точно, но понеже и на 3 дневните викат "ембриони", но да на фаза бластоцист (до 10-12 ден от оплождането), ма това може да се мега много клетки, 5 дневните са нещо 160 клетки, искам да кажа има материал за изследване.
Тъкмо това щях да добавя, все пак и при ин витро може да има КЯ. Говорим примерно за трансфер на бластоцист. От момента на оплождане вече имаме ембриони. Уредът, в който се култивират се нарича ембриоскоп и се наблюдават от ембриолози, след това се прави ЕМБРИОтрансфер на трети или 5ти ден. Просто след настъпила имплантация ембрионът не се развива и съответно се визуализира само сак. Има си човешки фактор като причина за КЯ при ин витро- неправилната доза ЧХГ, инжектирана в неподходящия момент, както и събирането на яйцеклетките в неправилното време може да се окаже причина за празен плоден сак. Затова е от изключителна важност при извършване на ин витро оплождане специалистите да бъдат изключително внимателни с определяне на дози, време, както и проследяване на състоянието на пациентката.

Али, потвърждавам, че NAC няма НИЩО общо с НСПВС. Разбира се, че и ХД могат да дразнят лигавицата на стомаха и червата, но това не ги прави НСПВС. Пример за добавка, която може да дразни лигавицата е Детралекс.

Последна редакция: вт, 05 мар 2024, 23:58 от Kactus

# 178
Милионите изследвания много изтощават. Ако мислите, че ви е време за инвитро- действайте. Най-много да вземе да стане чудото.
Ако пък ви се чака още и имате търпение, правете това.
За пореден път ще кажа, че всеки трябва да се води по собствения си усет и настройки. Разбира се, хубаво е да има напътствия, подкрепа и знания, но прекаленото не е хич добре.И не е нужно да правите дадено нещо, или не и да се оправдавате. Това си е вашето решение, вашият живот и джоб, и ще си карате така, както вие сметнете за добре.
Хубаво е да има коректив, който често се среща в коментарите, защото понякога се увличаме малко повече от нормалното, но нали затова сме тук. Мъжете не винаги ни разбират, както ни се иска…и така.
Аз не чаках дълго, просто ми писна. И тръгнах към инвитрото. Не съжалявам нито за миг.

# 179
Аз и се форсирам толкова, защото вече съм на 33, а нямаме нито едно, а като цяло сме си говорили с ММ, че искаме поне 2. Така де, той искал 4 😅 трябваше преди 10 години да се срещнем. И си виках поне едното да е преди 35. Но може да стане, може и не. То аз може много неща да искам, но те не стават спрямо нечии конкретни желания. Може и затова да са ни казали половин година, не знам.

И ние сме в същия сценарий, скоро правя 33, нямаме деца, а искаме две. 😄
Чакам цикъл след около 10 дни и след това д-р Ковачев даде зелена светлина за действие, изпълнихме плана досега, хистероскопията мина и то доста успешно, както се шегувахме с близки след това - “честита матка”. 😄
Моите добавки са един куп, кеф ми е да си ги пия и следя, моя партньор приема само FertilAid, като при него няма правени изследвания. Така че пролетно се мятам и аз в боя!😇

Общи условия

Активация на акаунт