Кокичета красят земята, втората черта изпълва с радост сърцата ! ~бебеправене 601~

• 32 679
  • 942
  •   1
Отговори
# 180
Аз ще отклоня темата с един страничен въпрос, предполагам, че е обсъждано, но съм нова във форума и ми е интересно мнението на хора, които преминават през това.

Скрит текст:
Както много добре знаете, бебеправеното и пътят към постигане на тази мечта е самотен процес и обикновено е нещо, което не се споделя и рядко хората около нас са запознати с това, което се случва. При мен поне е така и затова и потърсих и намерих помощ тук при вас. HeartbeatКак се справяте с несъобразителността на близки и познати, които волно и неволно подмятат въпроси като "Напълняла си, бременна ли си?", "Защо не пиеш, бременна ли си?" или "Хайде, няма ли да имате деца, на колко години чакате да станете?" и тн и тн. Аз съм на 29, но напоследък всички около мен вече са бременни или с малки деца и след всяко разочарование ми е все по-тегаво да посещавам поредната бебешка погача, бебешки рожден ден или да слушам постоянно бебешки истории, колкото и да се радвам за тях и да имам само добри чувства. Надявам се, че не звуча като ужасен човек. Grinning

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 10:15 от busteeeed

# 181
Аз съм на 33, ММ - на 34. Ние също се борим за първо, а искаме поне две.
Скрит текст:
Само веднъж кумът ни като му казахме, че сме сгодени си помисли, че съм бременна и директно си сложи ръката на корема ми (от тогава казах "не" на роклите с висока талия Laughing ). Аз принципно рядко пия, така че рядко ми задават този въпрос. По новогодишните празници бях бременна наистина и с ММ казвахме, че много сме пили на предишното гости и конкретния ден си правим почивка. На самата Нова година сипахме шампанско и на мен, изпих една глътка за наздравицата и след това ММ тайно ми го допи. Една двойка с дете единствено ни е питала какво чакаме, първата година им споделяхме, че пробваме, след това ги излъгахме, че сме спрели заради ИР, защото лекарят ни е казал, че е опасно. Просто не исках да ни съжаляват, че три години не се получава или да им казваме за трите си загуби от последната година. И така получаваме много непоискани съвети от тях за здравословното ни състояние. За това си имаме близък кръг, който са ни подкрепа. При нас половината ни приятели са с деца, като само едни забременяха докато ние правихме опити, децата им се родиха в месеца, в който ми беше първия термин, та за това ми беше болно. Видяхме сме родителите, но бебетата още не сме ги виждали, за което се радвам, че не бях психически готова да ги видя преди два месеца, сега мисля, че съм по-подготвена.

# 182
Това за годините не знам до колко е от значение ... ние с ММ имаме голяма разлика - аз на 29, той на 43 ... той има 1 дете от предишна връзка, но Сенкова каза, че главен фактор е жената ... така че мисля, че при всеки е строго индивидуално...

Аз си записах час при АГ за утре следобед, за да направя всички необходими изследвания, които Сенкова иска да направя март месец преди да ида април при нея за проходимостта на тръбите...
Стискайте ми утре следобед палци! ❤️

# 183
BeLive1211 силно стиснати палчета за теб! Purple Heart

Fayona да, напълно те разбирам. Относно непоисканите съвети, бях споделила проблема си с близки приятелки ( които забременяха от първи опит без следене на каквото и да било, както се самозаблуждавах, че ще стане и при нас Smile ) и в опит за успокоение получих  съвети като "Просто не го мисли и ще стане", " Не се вманиачавай по следене на каквото и да било, млади сте, нищо ви няма, просто се отдайте на процеса", "Идете на почивка и ще стане".

# 184
Момичета, може ли коментар?
Знам, че не са добри резултатите... Благодаря Simple Smile

# 185
  • Замък сред облаците
Ако са пускани между 2-5 ден са за завиждане. А ти какво си знаеш, не знам Simple Smile

# 186
Баш тогава са, на 3 ден, твоят отговор чаках Аа. Не е ли нисък Естрадиол?

# 187
  • Замък сред облаците
Не, отговаря на 175 pmol (при оптимални 50-200pmol). Важно е дали гледаш правилната единица, не просто стойността.

# 188
Поправям се горе за NAC - четох няколко медицински изследвания и явно съм интерпретирала нещата грешно. Гастрото каза, че няма как да е от добавките. Но все пак ще дам почивка, то и без това минаха 4 месеца откакто ги пия.

Аз ще отклоня темата с един страничен въпрос, предполагам, че е обсъждано, но съм нова във форума и ми е интересно мнението на хора, които преминават през това.

Скрит текст:
Както много добре знаете, бебеправеното и пътят към постигане на тази мечта е самотен процес и обикновено е нещо, което не се споделя и рядко хората около нас са запознати с това, което се случва. При мен поне е така и затова и потърсих и намерих помощ тук при вас. HeartbeatКак се справяте с несъобразителността на близки и познати, които волно и неволно подмятат въпроси като "Напълняла си, бременна ли си?", "Защо не пиеш, бременна ли си?" или "Хайде, няма ли да имате деца, на колко години чакате да станете?" и тн и тн. Аз съм на 29, но напоследък всички около мен вече са бременни или с малки деца и след всяко разочарование ми е все по-тегаво да посещавам поредната бебешка погача, бебешки рожден ден или да слушам постоянно бебешки истории, колкото и да се радвам за тях и да имам само добри чувства. Надявам се, че не звуча като ужасен човек. Grinning

Скрит текст:
С роднини се справих много рязко. Точно по Коледа пак се подхвана темата и аз със сериозен поглед попитах знаят ли в днешно време колко много двойки имат репродуктивни проблеми и всичко живо замлъкна и въпросът приключи. Милото ми бабче после ми звъня да ми даде някаква рецепта с мастика по тоя повод и ми стана много мило, че мисли за нас. Споделям единствено с най-добрата си приятелка за всичко, което правим откъм изследвания, резултати и пр. Получавам подкрепа от нея без излишни тъпи въпроси тип "Какво стана този месец?" и т.н. Имам и приятелки с деца и честно казано ми е много готино с тях, защото това все пак са деца - разсейват ме от ежедневните задачи. Отделно, нон-стоп снимам детски рождени дни, погачи, кръщенета и май бая съм претръпнала. Единствено по такива събития наблюдавам супер неадекватни родители, та повече ми е смешно, отколкото тъжно. Майка ми е другият човек, на който разказвам за изследвания и т.н., но никога не съм заявявала, че правим опити. Тя знае, все пак ми е майка, но пък винаги подхожда с разбиране и търпение и не задави малоумни въпроси.
Напрягат ме само тъпи коментари от сорта на "Какво чакате?" - точно такъв въпрос наскоро получих от свекъра си и се опитах много деликатно да обясня, че не става с магическа пръчка, понеже абсолютно не искам да задълбавам и да знаят какво се случва, но след петото "Е то във вас е магическата пръчка", просто смених темата и затворих телефона. Някои хора не се научават или нямат желание, не знам. В тези случаи комуникацията с тях рязко намалява.

# 189
Благодаря за отговора АА. Направо ме успокои.

# 190
Аз вече се справям с тъпите въпроси първо като въобще избягвам контакт с хора, от които ги очаквам и второ, ако няма как да ги избегна, отрязвам, че е крайно неуместно да се пита.

Точно свекърва ми последно почна да си вре носа с въпроси "аз кога ще имам внуче" и на следващия ден "знам, че имате проблеми, но не разпитвам" (съжалявам, но не намирам опцията за скриване през тел) без нищо да знае и просто защото е решила, че е минала година и половина след сватбата ни. Иии бях остра с нея, защото и като цяло е супер нетактичен и дразнещ човек.

Споделях с близка приятелка, но осъзнах, че грам не ме разбира. Тя забременя на втория месец и е точно тип "не става щото много го мислиш, отпусни се", и спрях да казвам каквото и да било. Но наистина спрях много контактите с приятели с деца, които разпитват. Само в много краен случай приемам виждане.

# 191
Запис в темата и от мен с отрицателен тест и този месец. Sad

Относно тъпите въпроси от странични хора, гледам вече да не се впрягам и ги срязвам набързо. Най-близките ни приятели знаят, но са достатъчно съобразителни да не питат нищо по темата, както и родителите.

# 192
Аз с тъпите въпроси се справям като вече не крия,че имаме проблем и ги затапвам и веднага се сменя физиономията и темата.  Криех доскоро, ама няма смисъл, освен това повечето ми приятелки и познати са раждали секцио, та моя случай е един вид алармиране, ако имат проблем, ясно е че не при всички се случва, ама пък да имат едно на ум.
Единствено се ядосвам на тъпото пожелание, скоро да имаме момиче и тн. Уж е за успокоение, ама не ми действа така и това от човек, който знае, че имаме проблем. Опитвам се да вляза в положение, че като не го е изпитал някой няма как да знае, ама предпочитам на не ми казват нищо, отколкото такъв тип пожелания.
Главно си споделям с други хора, които са с проблеми,  това забелязвам при мен. С тях обсъждам по детайлно какво се случва, прегледи, лекари и тн

# 193
  • На изток от Ада
Аз пък съм говорила с кумата.  Те също нямат дете... Тя пък ми вика , хем искала  ама то те са на години. И той пие, тя пуши. Викам пробвай с тестове за овулация,  ми нямало да успее. Викам фоликулометрия може...
Тя пък ми вшка не било важно детето, света бил пренаселен .... Спрях да  да говоря за това!

Последна редакция: ср, 06 мар 2024, 13:51 от nasito8988

# 194
Спокойно момичета всичко ще се получи, истината е че когато желаещ нещо силно и искрено, то не се получава, но ето вякакви леки момичета така да кажа, които сменят половинката на всяка седмуца, забременяват без проблем и раждат по няколко деца… несправедлив живот 😞 Искрено вярвам че най-хубавото предстои за всички ни 🤗 Аз чакам закъснение за да отида на преглед обачеее не мога да дочакам ако отида тази седмица има ли шанс нещо да се види😫

Общи условия

Активация на акаунт