Кокичета красят земята, втората черта изпълва с радост сърцата ! ~бебеправене 601~

• 32 680
  • 942
  •   1
Отговори
# 195
Нали си само с ден закъснение? Прави ли още един тест? Изчакай поне 8-10 дни закъснение за преглед,пуска ли кръвен, четох, че си имала проблеми преди?

# 196
Реално да само ден закъснение правих вчера отново тест, но до сега не ми е показвало пореди цикъл затова мисля, че е била ранна овулация. Имах една биохимична пролетта, като цяло сега бях доста изненадана щ, не сме пробвали усилено миналия месец даже мислех че изобщо няма шанс да се получи да не урочасвам работата пу пу

# 197
Пожелавам ти всичко да е наред! Аз бих си проследила нещата с кръвен след БХ и за успокоение до прегледа, ама не всеки се успокоява като мен. Изчакай за преглед, рано е и нека поне 8 дни да минат от датата за М.

# 198
Здравейте, един по-различен пост от мен

Преди година по това време се случи чудото в нашето семейство и искам да помогна на някоя от вас, с надеждата да се случи и в нейното семейство.

Подарявам годни опаковка от 5 лентички за овулация twip и тест за бременност sure check

Става въпрос за гр. СОФИЯ, в района на Зоопарка, при интерес - моля пишете лично съобщение.

# 199
Аз честно казано не съм пускала кръвен при първата бременност изобщо само при биохимичния пуснах не знам така го почувствах, имах доста коремни болки тогава … сега не знам може и да пусна но то еднократно не знам има ли смисъл ако няма да го проследиш след 48часа а аз просто нямам и тази възможност сутрин съм на работа …

# 200
yellowbubble, не е задължително да го пуснеш сутринта, даже не трябва да е на гладно. Можеш да го пуснеш в обедната почивка.

# 201
Здравейте! И аз бих искала да се включа в темата с моята ситуация. Имам СПКЯ на двата яйчника, на 24 години съм, 3 години приемах противозачатъчни по лекарско предписание. Решихме да започнем с опитите и спрях противозачатъчните септември, при което ми дойде нормално. Октомври също ми дойде нормално и от там нататък - никакъв цикъл, съответно отрицателни тестове. След преглед при гинеколог се установи че ми е много тънка лигавицата на матката и ми изписа Дуфастон за да предизвикаме цикъл и на 28.12 ми дойде. От тогава към днешна дата отново никаква менструация и отрицателни тестове. Отново посетих гинеколог, който ми каза да не очаквам нормален цикъл защото очевидно след противозачатъчните няма да имам такъв и отново Дуфастон. Имам назначени хормонални изследвания, но на 02.03 спрях дуфастона (10 дни х 2), днес е 06.03 и менструация няма 🤷🏼♀ Има ли някоя от вас в подобна ситуация?

В допълнение, по препоръка направихме спермограма и след 5 дни въздържание се установи леко понижена подвижност. Казаха ми че може да се дължи на повечето дни въздържание и възнамеряваме да я повторим, но след 3 дни въздържание този път. Всичко друго по спермограмата е супер. Има ли повод за притеснение?

Съжалявам за дългия пост, както и други жени аз също не коментирам с познати, родители и така нататък или поне на този етап и затова реших да се присъединя тук. 🤷🏼♀✌🏼🫶

# 202
Maya, аз също съм със СПКЯ и едно време ми се случваше цикълът ми да е по 50 - 60 дена. Задължително като ти дойде пусни полови хормони на 3-ти ден от цикъла. Също няма да ти навреди да се изследваш за инсулинова резистентност, тъй като често вървят ръка за ръка, тоест глюкоза и инсулин на гладно заедно с останалите изследвания. На мен не са ми изписвали дуфастон за предизвикване на цикъл, а лекуваха ИР и СПКЯ и цикълът успя да се нормализира. Пожелавам ти успех! Flowers Four Leaf Clover

# 203
Maya, аз също съм със СПКЯ и едно време ми се случваше цикълът ми да е по 50 - 60 дена. Задължително като ти дойде пусни полови хормони на 3-ти ден от цикъла. Също няма да ти навреди да се изследваш за инсулинова резистентност, тъй като често вървят ръка за ръка, тоест глюкоза и инсулин на гладно заедно с останалите изследвания. На мен не са ми изписвали дуфастон за предизвикване на цикъл, а лекуваха ИР и СПКЯ и цикълът успя да се нормализира. Пожелавам ти успех! Flowers Four Leaf Clover

С какво са ви лекували?

# 204
Здравейте,
Имате ли представа от къде може да се вземе добавка фемибион 1 и защо е спрян вноса й в България?

# 205
Мая, за СПКЯ - инофолик комби, основните му съставки са мио-инозитол и D-хиро-инозитол, които могат да се вземат и отделно, но е добре да ти го предпише АГ или ендокринолог. ИР е състояние на преддиабет, та се лекува с обикновените лекарства за диабетици - глюкофаж, метфогамма, но отново трябва първо да се изследваш дали имаш такъв проблем и да ти се назначат от лекар, те са и с електронни рецепти.

# 206
Мая, за СПКЯ - инофолик комби, основните му съставки са мио-инозитол и D-хиро-инозитол, които могат да се вземат и отделно, но е добре да ти го предпише АГ или ендокринолог. ИР е състояние на преддиабет, та се лекува с обикновените лекарства за диабетици - глюкофаж, метфогамма, но отново трябва първо да се изследваш дали имаш такъв проблем и да ти се назначат от лекар, те са и с електронни рецепти.

Разбира се, благодаря 🫶

# 207
  • На изток от Ада
Инофолик е слабо виж това https://fertilaid.bg/produkt/myo-d-chiro-inositol/ и за ир иф спкя също е

# 208
.  Може ли коментар на тези изследвания?

# 209
  • Замък сред облаците
Нямаш хашимото, жлезата е ок, но фТ4 е леко ниско (все пак е зимен сезон). Виж вит Д как е, има пряка връзка - ако е нисък жлезата не е оптимална.

Общи условия

Активация на акаунт