Болнични от 10 седмица

• 7 989
  • 35
  •   1
Отговори
# 30
Здравейте,
в 9 г.с съм,но не се чувствам ок.Постоянно гадене,виене на свят,отпадналост и почти не издържам на работа.
Въпроса ми е следния на 30.08 съм на прегелд при лекарката която помогна за забременяването ми,.Казаха ми че ще бъда пренасочена към лекар който да следи бременността ми след биохимичния скрининг.Въпроса ми е ако реша от 10 г.с да си взема болничен от кой лекар да го взема и за колко дни може да е?
Майчинството пада ли много когато си продължителен болничен от 3 или 4 месец?

# 31
Майчинството пада ли много когато си продължителен болничен от 3 или 4 месец?
Ако не прекъснете болничния (от 3ти месец до началото на 45-дневния преди раждане), майчинството остава 90% от брутната ви заплата, защото се взимат предвид осигуровките до последния ви работен ден - тоест денят преди началото на болничния.

# 32
Здравейте, в 10 г.с. днес АГ ми издаде болничен към ЛКК на касата ме таксуваха 45 лв , вас таксуват ли ви

# 33
Здравейте, в 10 г.с. днес АГ ми издаде болничен към ЛКК на касата ме таксуваха 45 лв , вас таксуват ли ви
Да. Същата сума.

# 34
Здравейте! Бременна съм в 10гс. И имам издаден болничен от Лл с друга диагноза от 28.02 до 7.03 петък включително. Гинеколожка която ходя на частно може да ми издаде болничен от 10.03 понеделник до 23.03 неделя с диагноза бременност. Не работя уикендите. Това води ли се болничен без прекъсване и имам ли право след това от 24.03 да изляза в болничен от ЛКК след като се запиша на женска консултация при друго аг? Не мога да имам дори 1 работен ден между болничните  заради проблеми. Но четох информация че между болничен от ЛЛ и този от Аг трябва да има поне 1 работен ден ? Мога ли тогава направо след болничния от лл до 7.03 да изляза в непрекъснат от Лкк от 10.03?

# 35
Здравейте, момичета! Не знам дали въпросът ми е за тази тема... Имам използвани 32 дни за лапароскопия, 10 дни от личната и сега съм бременна в 7г.с. Пуснахме болничен с аг с лкк. Въпросът ми е мога ли след този болничен да се върна на работа да си пусна платен отпуск и от септември да изляза пак болничен с лкк до тези 45 дни, понеже ако продължа сега с болничните до 180 ще ми останат 50 дни до тези 45 преди термин?

Общи условия

Активация на акаунт