Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 496
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
  • България
В темата за ТЕЛК питах, но и тук явно има знаещи, та ще питам. Трябва ли задължително да ползвам 6м болнични, за да мога да пусна документи зс ТЕЛК? По-следващата седмица смятам да се връщам на работа, никакво намерение и желание нямам за още болнични. От началото на април съм в болнични, всичките по различни причини, нито един не е чрез ЛКК като продължение да предишен.

В другата тема ми отговориха.
Не знам дали от ТЕЛК няма да искат болничните да са за това заболяване, да не ви подведа. Единствено знам, че не трябва да сте в болнични, когато подавате за освидетелстване. Да са приключили трябва. Ходете и на прегледите си, тъй като в етапната епикриза ги описват до последния състоял се такъв, а ТЕЛК я изискват. Не забравяйте и производствена характеристика от работодателя. Важна е за работещите и се представя.
Първият болничен е за хистеректомията, в чиято епикриза е описана хистологията, крайната диагноза и решението на онкокомисията, последният ще ми го издадат др. понеделник, който е за лъчетерапията. На прегледи тепърва ще ходя. То трябва и да се диспансеризирам, което също ми е мътна процедура.
И да не са за това заболяване болничните, не е редно да има проблем. Диагнозата е факт.
О, разбира се, бях изключила тотално за епикризата и болничният от лечебното заведение. Пожелавам успех и най-вече здраве!

# 286
  • в пустинята
Така ми опада на снопове косата от химиотерапията. Как така вследствие само от операция, много странно. Обаче взимай мерки, пий добавки (напр. бирена мая) и мий с някакви противогъбични шампоани като Низорал. Да нямаш някакъв дефицит на витамини?
Не знам.Само вит д е малко ниско,на границата,всичко друго е в норма.Пия и Ревалид от 1 седмица

# 287
Привет момичета.  И аз вече за тази тема. На 24 ми отстраниха матката в Света Марина в Плевен заради тежък пролапс от форцепс преди години. Яйчниците са оставени. До тук възстановаването върви добре, няма кървене, шевовете зарастнаха. Проблемът ми е, че настъпи страшен дискомфорт в червата. Имам страшно опъване и болка над пъпа, разпъване на дебелото черво и метеоризъм. Проблемът е, че газовете не излизат навън, а пълнят корема. Някой имал ли е такъв проблем и как го е решил?

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 20:34 от mimi.7299

# 288
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз още не смея да ям газообразуващи храни, а операцията беше в началото на април. Още от болницата всеки ден пия пробиотик. Не знам дали някое от тези неща действа, но поне с газовете съм ок. 2.5м бях със стягащ колан на корема, но той по-скоро беше, за да не направя херния.

# 289
Моята е лапароскопска с пластика на влагалището. Колан не ми изписа.

# 290
Моята е лапароскопска с пластика на влагалището. Колан не ми изписа.
Да, то не е баш еднакво, но все пак има извадени чаркове и червата трябва пак да се наместят в новата им обстановка. Аз така си го представям.

# 291
За съжаление след коремни операции червата се разбутват, получават се сраствания. Обикновено непосредствено след операцията са раздути много червата от газове, но това отминава. Всички мои познати с хистеректомия имат проблеми с червата, за съжаление. Аз съм правила такава криза с жестоки болки около пъпа и повръщане, че мислех, че са се преплели червата и умирам.
И вече много внимавам с яденето, ям по-често и по малко, иначе лошо.

# 292
Вече почвам да съжалявам, че я направих. Можех да си живея с изсипването. Нито имах изпускане, нито нищо.

# 293
Мими, недей да съжаляваш. Още много малко време е минало след операцията. Нещата ще се наместят. Но, разбира се, няма да е същото. И ще трябва да внимаваш с храната, постепенно ще се научиш как да се справяш с променената перисталтика.

# 294
Ми как да не съжалявам. При изсипването ядове нямах, ама и АГто и хирурга операция, та операция.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 16:45 от mimi.7299

# 295
При изписването не ви ли дадоха телефон и насоки какво да правите, ако имате някакви притеснения?

# 296
При изписването не ви ли дадоха телефон и насоки какво да правите, ако имате някакви притеснения?
Дадоха ми. Но те си казаха, че ще има проблеми с раздуването. Вярвам, че ще отшуми. Докторът изпълни всичко перфектно. Педант е и изпипва нещата. Но малко ми стана кофти момичета, иска ми се вече да се успокоя и отдъхна от притесненията. Иначе в болницата всичко беше перфектно, добро отношение, организация. Препоръчвам я.

Последна редакция: нд, 07 юли 2024, 11:23 от mimi.7299

# 297
Мimi, твърде скоро беше операцията, дай време, всичко ще си дойде на мястото. Пий пробиотик по-дълго и избягвай определени храни.

# 298
Благодаря ви момичета ще се въоръжа с търпение. Почнах и Прокомбо от днес! Това е пробиотика, който харесвам.

# 299
Като стане "напечено", Еспумизан или подобно би трябвало да облекчи.

Общи условия

Активация на акаунт