Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 499
  • 754
  •   1
Отговори
# 300
Като стане "напечено", Еспумизан или подобно би трябвало да облекчи.
Да, пия едно турско, което е със симетикон, като в еспумисана.

# 301
Момичета, миналата събота ходих на частен преглед при една много добра гинеколожка, защото не ми се пътуваше до Плевен за преглед при проф. Томов. Последния път прегледа беше точно 4 мин. Както и да е, ще ида през Юни да си спазя прегледите на 3мес.
Тукашната докторка много обстойно ме прегледа и взе натривка от влаг.чукан за всеки случай.
Резултата ми излезе ПАП 2 (за което тя ме предупреди, че в менопауза може да има леко изменение). Обаче излезе и възпаление/атрофия. Подкосиха ми се краката.
Вярно, че от време на време усещам сухота, но редовно слагам Вагизан, ползваме лубрикант с мъжа ми. Каква е тази атрофия, какво е това възпаление?!
Пратих резултата на лекарката и ми каза какви таблетки да слагам за колко време. Едните, обаче имат малка доза естроген, а аз знам че при история на рак не се препоръчва естроген. Утре ще ѝ пиша да я питам дали да не избера друго.
Вие имате ли опит със сухота, атрофия и възпаление ? Уффф толкова се скофтих, мислех си че всичко е наред. То си е наред де, ама просто ми се искаше да няма тези последствия.
Здравейте на всички!Доста неща изчетох и реших да се обърна за помощ към вас.Ще се опитам по -накратко да обясня моята история.Оперирана съм 2016 г,заради миома 15 см с тотална абдоминална хистеректомия заедно с двата яйчника.Всичко мина добре и лесно,без усложнения.Възстанових се сравнително бързо,но след опит за полов контакт със съпруга ми изпитах ужасна болка/бяха минали няколко месеца от операцията/.След още няколко месеца имахме още един опит,но всичко се повтори отначало.И така си заживяхме без тези отношения.Да ама не,точно след 5 год се разболях от рак на гърдата и хоп-мастектомия през 2021г/що рев изревах,само аз си знам/Последваха химиотерапии,лъчетерапии и сега съм на хормонална.Минаха вече 3 год и си викам да опитам да съм жена,поне с това което е останало от мен.Предложих на мъжът ми пак да пробваме,но боли толкова много,че не се търпи.Направо ми се плаче,не знам има ли смисъл да посещавам лекар и дали би помогнал.С тези операции и 8 год прекъсване /без да се броят 3-те опита/,според вас има ли някаква минимална възможност да бъде търпимо поне.Извинете за дългия пост,но....така се получи.Моля някоя от вас ,която е разрешила такъв проблем нека сподели.Благодаря на всички  предварително!

# 302
Denica Uzunova, много сте преживяла и напълно Ви разбирам, посещението при лекаря ще даде отговор на много Ваши вэпроси. Моята операция беше лапароскопска и също в началото имаше дискомфорт и болки. Имах усещането,че са ме зашили,но не тези вътрешни шевове  , а външно. Намерете си някой спокоен лекар , с който ще Ви е спокойно и комфортно да споделите. Понякога решението е толкова елементарно и просто,че ще ви изненада много приятно. Аз 10 месеца след операцията имах ужасни болки в гърдите и имах усещане,че увеличих размера с близо 2-3 номера, ходих на ехограф - всичко наред . Накрая сряма не срама казах на ендокринолога си и той ми каза да си взема и да мажа Прогестогел -е след няколко намазвания всичко се успокои. Усмивка на лице и си намерете някой готин лекар да си поприказвате като приятели ,те такива малко останаха ама още ги има.

# 303
  • София
Здравейте момичета Simple Smile
навих се на хистеректомия, просто от няколко години имам големи проблеми с кръвоизливи, с анемия съм заради това. Всичко започна преди 3 години когато ми откриха миома и дермоидна киста на единия яйчник. Кистата беше буквално смазала яйчника. Махнаха ми миомата и кистата с единия яйчник и от тогава започнаха драмите с цикъла. Тази година се наложи да ми правят и абразио. Препоръчват да се махне матката и аз съм навита защото само проблеми ми създава, но имам няколко питания към тези които са минали по този път.
Тъй като наскоро ме съкратиха ме интересува как се случва операцията по здравна каса? Какво се поема, колко струва, може ли да е лапаро? И въобще какви са стъпките които трябва да направя за да се случат нещата?
До сега ходих все по частни клиники заради допълнителното здравно осигуряване от работодателя. Sad

# 304
  • в пустинята
Момичета,имам нужда от ПОМОЩ!Писала сьм тук,за операцията ми,всичко премахнато,вече 7 м,НО!!Преживявам някакьв ужас!Косата започна да ми пада,Не,да капе,пада,ноктите ми се скапват,всичко се случи за 10 дни,ей така,изведньж.Изпаднах в Шок,трьгнах по лекари.До сега излезе само,че Естрадола е много,много ниськ,и вит Д.Вземах да пия Ревалид,Ендрокриноложката ми отказва лечение с Хормони.Вече сьм за перука,заж20 дни ми падна косата.Моля ви за Помощ!Някой ако има като мен,да помага.Благодаря

# 305
Първо, ударни дози витамин Д, по 4000 единици на ден за месец, после по 2000 пак месец, после година по 1000 единици, докато влезе в норма. Геритамин капсули по схема на производителя. Вземете си вечерна иглика по схема на производителя пийте.

# 306
Усмивка на лице и си намерете някой готин лекар да си поприказвате като приятели ,те такива малко останаха ама още ги има.

Съдейки от личният си опит се съмнявам, все попадам на изключително незаинтересовани лекари а уж имена, оперират и повече не ги занимавай, поне като не искат да отговарят на въпроси на пациенти предварително да дадат информация, кое е нормално след операцията да боли,да кърви и т.н, пациента да знае и да е подготвен,ако знаете наистина свестни лекар бихте ли споделили имена.

# 307
Лекаря да си свърши отлично работата при операцията пък после да прави каквото ще. Аз не съм го търсила да пием кафе, но ми създаде страхотен комфорт и спокойствие преди операцията. След това си намерих такова "другарче" да мога да споделям всеки възникнал проблем.

# 308
Ангелина, то добре да намерим, ама къде да го намерим. Лекари читави не останаха...! Wink

# 309
навих се на хистеректомия, просто от няколко години имам големи проблеми с кръвоизливи, с анемия съм заради това. Всичко започна преди 3 години когато ми откриха миома и дермоидна киста на единия яйчник. Кистата беше буквално смазала яйчника. Махнаха ми миомата и кистата с единия яйчник и от тогава започнаха драмите с цикъла. Тази година се наложи да ми правят и абразио. Препоръчват да се махне матката и аз съм навита защото само проблеми ми създава, но имам няколко питания към тези които са минали по този път.
Тъй като наскоро ме съкратиха ме интересува как се случва операцията по здравна каса? Какво се поема, колко струва, може ли да е лапаро? И въобще какви са стъпките които трябва да направя за да се случат нещата?
До сега ходих все по частни клиники заради допълнителното здравно осигуряване от работодателя. Sad
Всяка болница и всеки лекар са с различни такси.

# 310
  • в пустинята
Първо, ударни дози витамин Д, по 4000 единици на ден за месец, после по 2000 пак месец, после година по 1000 единици, докато влезе в норма. Геритамин капсули по схема на производителя. Вземете си вечерна иглика по схема на производителя пийте.
Revalid,Има доста витамини и добавки,него пия сега.Вечерна ихглика за кскво е?

# 311
  • София
Всяка болница и всеки лекар са с различни такси.

Ами когато е по здравна каса едва ли са толкова различни цените. Гледам платено са сходни навсякъде.
Също търся читав гинеколог за София който оперира.

# 312
Костов в Майчин дом.
Имаше и някакъв Карагьозов, но не зная в коя клиника.
Да споделят момичетата, които са минали процедурата в София и дали са доволни.

# 313
  • София
Костов в Майчин дом.
Имаше и някакъв Карагьозов, но не зная в коя клиника.
Да споделят момичетата, които са минали процедурата в София и дали са доволни.
Много благодаря!

# 314
  • Ланкър, планините Овнерог
Доц.Карагьозов е във Вита, т.е. частна болница. Аз при него се оперирах и съм страшно доволна, но си е с доплащане, не е само НЗОК.

Общи условия

Активация на акаунт