Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 546
  • 754
  •   2
Отговори
# 345
Мда, индивидуално е . При мен операцията беше 6 часа  и възстановяването продължи много дълго. Също пълно изчистване (матка, яйчници, лимфни възли в таза, пластика на пикучен мехур...)

# 346
Здравейте на всички! Не се бяхме чували от доста време. Моята хистеректомия със запазени яйчници съм беше на 17.12.23г . На 43 г съм. От две седмици съм с двустранна болка и напрежение в гърдите, като зърната са ми доста чувствителни. Мажа ги с Прогестогел от две седмици и има леко облекчение, като от четери дена Личният лекар ми предписа два антибиотика, които пия в момента, тоест едното го пия ( Панцеф) а другият антибиотик го поставят( инжекция).  Антибиотика ми бе предписан, защото преди седмица бях на Ехограф на млечни жлези, след което се потвърди, че имам Фиброза-кистозна Мастопатия, и в момента гърдите ми са възпалени. При ехото, докато ве преглеждаше дакторката ми каза, че при мен вече е хронично, да аз и преди съм имала възпаления леки на гърдите, но не както сега, то и антибиотика не действа почти. Бихте ли споделили дали някои от вас са имали подобни симптоми след хисеректомия, мисля, че при мен всичко това е последствие от премахнатата матка. Въртим се в кръг, едно лекуваме а друга място сега се разболява, мисля, че с липсата на ватка хормоните в момента бошуват и го избива в млечните жлези. Притеснена съм!

# 347
Нямам проблем, аз съм с мастопатия и кисти, следя ги. Но мажа биоидентичен прогестерон по схема от 4 месец след операцията и ми е ок.

# 348
Може кистите да не са непременно вследствие на операцията. Аз имам две миоми – не съм оперирана, защото засега не ми създават проблеми, а и вече съм пред менопауза.

Но и аз имам многобройни малки кисти в двете гърди - 3-5 мм., които засега също не ми създават проблеми. Така че може и да не е от операцията.

Последна редакция: вт, 23 юли 2024, 18:43 от Radilena

# 349
И аз съм със силно изразена фиброзно-кистозна мастопатия, нормална за възрастта според мамолога ми. Не било притеснително състояние.

# 350
Какво ползвате за вагинална сухота след хистеректомия? Вагизан таблетки са добри, но искам да попитам за други продукти с такова действие.

# 351
Аз си купих вагизан и глобули и крем, както и глайтгелен маз,от която съм изключителна доволна.

# 352
И аз харесвам вагизана и глайтгелена.

# 353
Нямам проблем, аз съм с мастопатия и кисти, следя ги. Но мажа биоидентичен прогестерон по схема от 4 месец след операцията и ми е ок.
. Кой Ви предписа крема и вече четери месеца ли се мажете с него?

# 354
Общо взето сама. Но обсъдих с гинеколог и си направих изследвания, нисък прогестерон, висок естрадиол. Вече съм доста добре.

# 355
Здравейте, малко съм объркана и ще съм благодарна за насоки. След хистероскопия съм с диагноза Ендометриална аденоматозна хиперплазия. Препоръката на лекаря е пълна хистероктомия. Диабетик съм със затлъстяване (БМИ 40 ) и силно препоръчително за моя случай е да се направи роботизирано с Да Винчи. Къде? При кой доктор? За каква сума да се подготвя ... (Здравно осигурена съм)

# 356
Mishele, в Токуда, д-р Лъчезар Танчев работи с Да Винчи. Оперирана съм от него по друг повод лапароскопски, а не с Да Винчи. За жалост, при лапароскопиите, и при роботизираните операции по каса минава част от сумата. Актуални цени не знам, но препоръчвам лекаря.

# 357
Мишел, моята операция беше в Плевен при проф. Славчо Томов. Аз исках Да Винчи, той сам ме отказа и я направи лапароскопски. Каза нямало смисъл да плащам по скъпо за робота. Сумата беше около 4 хил. Доволна съм от болница, отношение, всичко.

# 358
  • софия
Здравейте, преди два месеца се оперирах при д-р Славов в Майчин дом с робота Да Винчи. Много съм доволна от операцията и от отношението. Цената е 4460лв. Отделно 900лв избор на екип.

# 359
  • София/ Плевен
Здравейте, момичета. Диагностицираха ме с карцином на шийката на матката и ми предстои хистеректомия с ДаВинчи при д-р Танчев в Токуда. Влизам в болницата на 07.08 и ме оперират на 08.08. Знаете ли дали трябва да съм си обръснала изцяло триъгълника преди процедурата? И носихте ли си нещо специално при постъпване в болница, освен стандартните тоалетни принадлежности, кърпа и дрехи? На този етап се опитвам да се страхувам от практичната страна на нещата, а не от диагнозата, защото ако мисля за карцинома ще се побъркам. А и гледам да щадя децата ми и мъжа ми.

Общи условия

Активация на акаунт