Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 577
  • 754
  •   1
Отговори
# 360
Irka_ s диагнозата на база на какви изследвания се поставя, само от цитонамазката или правеха и друго- хистероскопия,биопсия,микробиология и т.н.

# 361
Ирка, ще махнат всичко и ще ти остане далечен спомен. Бъди силна.
Ако не си оправила триъгълника, те ще го направят.

# 362
  • София/ Плевен
Irka_ s диагнозата на база на какви изследвания се поставя, само от цитонамазката или правеха и друго- хистероскопия,биопсия,микробиология и т.н.

ДНК тест, положителен за HPV16 с кървене между циклите, биопсия и ЯМР показват невроговяващ карцином дълбоко в тъканта на шийката. На цинтонамазка и течнобазирана цитологоя излизам pap II, но туморът още не стигнал повърхностния слой на лигавицата и не се хваща на тези изследвания. Поне така ми обясни моята гинеколожка разчитането на ЯМР. Сега съм с децата на почивка, че вчера имаха рожден ден и като се върна влизам в Токуда и ще обсъдим всичко с Танчев. За момента той планира да махне само матката и да остави яйчниците, но не знам подробности.

# 363
  • Ланкър, планините Овнерог
И аз бях с 2 група цито. Биопсията каза аденокарцином, после ЯМР-то каза повече.
Ирка, аз съм със същата диагноза, но бях с отворена операция във Вита, та полезни съвети не мога да дам за роботизираната в Токуда. Само не се шашкай. Това и аз си го повтарям. Къде успешно, къде не баш. След робота, вероятно и лъче ще минеш, ако си 1ст. Преживява се. Моята операция беше в началото на април, на 16.07 се върнах на работа.

# 364
Успех ви желая, мислете позитивно и всичко ще бъде наред! Попитайте в самата болница какво да носите. Аз не съм носила нищо , но беше частна.

# 365
Задължително поне две дамски нощници, ако се изцапа едната да има за смяна. Няколко пелени за постилане 60х90 см или по-големи, да се постилат върху чаршафа. Триъгълникът обезкосмен задължително. В държавната онкология бях аз, някой щеше да ме обръсне ама друг път. Поне десет пъти ме предупредиха.

# 366
В частните е друго. Само чехли и козметика трябваше да си нося във Вита. Даже и вода не ми трябваше, там стояха стековете за пациентките.

# 367
Irka, избръсни всичко по-добре. Иначе действително, както казват, друго освен лични принадлежности не трябва. Любезни и внимателни са в отделението. Подсещам за зарядно, хавлиена кърпа, може 1 кисело мляко за първата вечер - макар че има кафенета в Токуда. Вода си носих 1 шише - не помня имаше ли за пациентите.

# 368
  • София/ Плевен
Много ви благодаря за подкрепата, момичета! Не бях влизала във форума откакто направих успешно инвитро и поотгледах близнаците си (вече са на 17год) Вие сте сила!
Мисля позитивно, старая се да съм упора на всички около мен и не говоря прекалено за страховете си. Вярвам, че всичко ще е наред. Ама си е друго да го чуеш и от хора, преминали по този път.

# 369
Ирка, ще е наред. Мисли за децата, заради тях трябва да си във форма. Прегръщам те!

# 370
  • Бургас
На мен в болницата ми беше много полезен един плюшен халат. Не знам как е при другите процедури, но ме оставиха гола, овързана с апарата за обезболяващо и този халат ми свърши чудесна работа.

Мокри кърпи,  дезинфекциращи, евентуално слушалки, прибори трябваше да имаме за хранене, мисля, че носих и чаша, чиния/пластмасови/, но дали ги ползвах не помня.

# 371
Най-добре от Токуда да си кажат. На мен ми бяха дали написано какво да си нося. Прибори не са ми трябвали, носих си една нощница, но там имаше, паста, четка за зъби и чехли. Само после.замолих да донесат мокри кърпи за сухо къпане+шапка за миене на косата, защото 10 дена след операцията....Водоустойчива лепенка чак на изписването ми сложиха.

# 372
  • София/ Плевен
При мен се очаква да ме приемат на 07.08 и да ме изпишат на 12.08. Та ще видим как ще се справя с миенето на косата. После съм си направила план за "възстановяване"- на 14.08 съм на маникюр и на 15.08 отивам на работа да раздам заплати. Така де, амбициозно е, ама няма да се давам лесно!

# 373
Irka_s можеш ли да споделиш каква е цената за да Винчи операция, може и на лични.

# 374
  • софия
Mishelle9999, заключили сте си пощата и не мога да ви отговоря.

Общи условия

Активация на акаунт