Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 606
  • 754
  •   1
Отговори
# 390
Благодаря, ще пиша, като излязат резултатите!

# 391
Вероятно имаш някакво срастване. Само скенер може да покаже какъв е проблемът. Не знам какво би направил един гастроентеролог, освен да те прати на скенер.
Ако е срастване,какво следва?Какво се прави?

Спалмазгон,но шпа,парацетамол и свиквай се да си живееш живота по този начин от тук нататък

# 392
Подуване на участък около пет сантиметра вдясно и после спада без болка може ли да е симптом на срастване на червата, няма болка.
irka_ s как  мина ли операцията?

# 393
  • София
Подуване на участък около пет сантиметра вдясно и после спада без болка може ли да е симптом на срастване на червата, няма болка.
irka_ s как  мина ли операцията?

Аз също имам подуване, но в горната част на триъгълника. Без болка, сутрин като стана няма нищо и после през деня получавам това подуване. Ходих на невролог и каза, че може да е засегнат нерв по време на операцията. Но вече минаха 6мес. и няма подобрение...

При теб преди колко време беше операцията? Отворена ли ?

# 394
  • София/ Плевен
Операцията мина добре, момичета. Махнали са матката, яйчниците и лимфните възли. Изписаха ме в неделя. Движа се спокойно, но корема ми е подут все още и много често имам болки в червата (подобно на колики).

Колко време след операцията излиза хистологията и се ходи на онко-комисия, знаете ли? Че сега вече сме на тема лъчетерапия.

# 395
При мен виче е 50 ден след махането. Все още понякота имам розово течение, съвсем оскъдно. Нормално ли е?
Корема ми продължава да се надува и чат пат да боли.

# 396
На мен доктора ми каза, че това течение може да продължи до 3 месеца и е нормално (стига да не е обилна и чиста кръв).

# 397
На мен доктора ми каза, че това течение може да продължи до 3 месеца и е нормално (стига да не е обилна и чиста кръв).
Не не е. Съвсем оскъдно, понякога кафеникаво.
Долу ниско също имам лика болка, на контролния каза от червата е.

# 398
Момичета, на мен ми отстраниха матката в края на месец март.Два месеца след операцията /отворена/ пих пробиотик и след като го спрях получих запек.Взех си мармалад от аптеката и когато го приемам, няма проблем.Ако не го пия, може 5-6 дни да не ходя по-голяма нужда.Ужасно е.Преди операцията не съм имала такъв проблем.Някой имал ли е подобен на моя проблем?

# 399
Дааа и аз имам лек запек, взех мармалад, но гледам да не го ползвам. Защо не пиеш още пробиотик щом с него си добре.

# 400
Дааа и аз имам лек запек, взех мармалад, но гледам да не го ползвам. Защо не пиеш още пробиотик щом с него си добре.
Пробиотик пих след операцията, заради приема на антибиотик, а не защото съм имала запек.Ще си взема пробиотик и ще видя дали ще се оправя с него.Не искам да свиквам с този мармалад.

# 401
Да пробиотика помага срещу запека, аз също вземам.

# 402
Silver_ mist мина година от операцията,беше отворена, но при мен по често сутрин се подува,а когато го натиснеш в легнало положение изчезва ли защото при мен се получава така понякога. И веднага след операцията ли го получи защото на мен започна да ми се подува на четвъртия месец.

# 403
  • Ланкър, планините Овнерог
Операцията мина добре, момичета. Махнали са матката, яйчниците и лимфните възли. Изписаха ме в неделя. Движа се спокойно, но корема ми е подут все още и много често имам болки в червата (подобно на колики).

Колко време след операцията излиза хистологията и се ходи на онко-комисия, знаете ли? Че сега вече сме на тема лъчетерапия.
За 10 дена в моя случай. От болницата ми придвижиха документите за онко комисията и на контролния преглед директно си взех решението. В моя случай контролния беше след повече от месец от операцията заради междувременни урологични драми, но сума ти пъти се виждахме с хирурга преди контролния, та не беше драма. Иначе операцията ми беше на 09.04, решението от комисията ми е от 29.04.
Blanchete, при мен минаха 4 месеца и от около 2 седмици ми е подуто. Другия петък съм на преглед и мисля да мрънкам по повода. Пия Флебодия и Ендотелон, но...само да не е лимфедем.

Последна редакция: ср, 14 авг 2024, 20:58 от Гита Ог

# 404
Дано ти се размине лимфедема.

Общи условия

Активация на акаунт