Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 610
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
При мен виче е 50 ден след махането. Все още понякота имам розово течение, съвсем оскъдно. Нормално ли е?
Корема ми продължава да се надува и чат пат да боли.
Аз 2 месеца имах такова, било нормално.

# 406
  • София
Silver_ mist мина година от операцията,беше отворена, но при мен по често сутрин се подува,а когато го натиснеш в легнало положение изчезва ли защото при мен се получава така понякога. И веднага след операцията ли го получи защото на мен започна да ми се подува на четвъртия месец.

Не изчезва при натиск, ама то "отдолу" е пубисната кост та няма къде да се "прибере". Само тъканта отгоре е подута ( ама и аз едно обяснение направих...Blush )
При мен започна този оток 3 мес. след операцията.

# 407
А подуване на корема имал ли е някой повече от мисец. Ужасно е. Става ми тежко и ми опъва като се наям.

# 408
А подуване на корема имал ли е някой повече от мисец. Ужасно е. Става ми тежко и ми опъва като се наям.
Да, при мен махнаха всичко и вече в менопауза. Коремът ми не е като преди, напълнях малко в краката и корема, но каквото такова. Аз съм с лапароскопска хистеректомия.

# 409
Да, при мен махнаха всичко и вече в менопауза. Коремът ми не е като преди, напълнях малко в краката и корема, но каквото такова. Аз съм с лапароскопска хистеректомия.
И аз съм лапароскопски. Отшумя малко подуването но не съвсем. Пак имам пукане на червата и подуване след храна, иопъване в стомаха. Не знам нормално ли е. При мен има оставени яйчници.

# 410
Аз не мога да стегна шкембето Sad
Почти две години минаха от операцията, но явно защото е рязано вертикално от най-долу до диафрагмата почти, остана си отпуснат корема. Всеки божи ден правя нещо по въпроса, днес бягах, вчера правих упражнения вкл. коремни преси. Е, не става и не става.
При вас коремът около и под пъпа плосък ли е?

# 411
Почти две години минаха от операцията, но явно защото е рязано вертикално от най-долу до диафрагмата почти, остана си отпуснат корема. Всеки божи ден правя нещо по въпроса, днес бягах, вчера правих упражнения вкл. коремни преси. Е, не става и не става.
Не е плосък, подут е! Simple Smile

# 412
Аз съм почти година след операцията и ми е леко увиснал корема, но като легна, съм си плоска 😆.

# 413
  • България
Аз съм с хоризонтална операция и ми е увиснал корема под пъпа. Година правя от интервенцията в края на този месец.

# 414
Винаги съм билаэс плосък корем, след хистеректомия стои различно, сутрин е почти плосък и после се подува. Дори и лапароскопска операция явно оставя поражения.

# 415
4 мес след лапароскопска хистеректомия съм. Кога мога да започна с коремни преси? Забравих да питам доктора.

# 416
Винаги съм билаэс плосък корем, след хистеректомия стои различно, сутрин е почти плосък и после се подува. Дори и лапароскопска операция явно оставя поражения.
Дааа и аз съм така...

# 417
4 мес след лапароскопска хистеректомия съм. Кога мога да започна с коремни преси? Забравих да питам доктора.
Моя доктор каза без коремни преси.

# 418
Ау, лошо! Някъде четох, че може пилатес и йога, а там си има упражнения за коремните мускули.

# 419
  • София
Малко офф: Последните години долната част на корема винаги ми беше подута. Преди операцията ( с робот ДаВинчи ) и след нея пак. Но, спрях прясното и киселото мляко и коремът ми се прибра. Направо не мога да повярвам, не съм се виждала така от 20-е годишна  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт