Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 202
  • 754
  •   1
Отговори
# 555
  • София/ Плевен
Отново се включвам с въпроси, момичета. След радикална хистеректомия (рак на шийката на матката) с Токуда, 25 процедури лъчетерапия и 2 процедури брахитерапия в Сити Клиник, днес бях на първи преглед при онколог за диспансеризация. Та ми казаха, че трябва отново да мина онкологична комисия и може да се наложи да правя химио терапия. Някоя от вас правила ли е химио заради РШМ първи стадии? На хистологията е описана синусна хистоцитоза на левите и десните лимфните възли.
Тъкмо си мислех, че всичко е свършило, вече съм здрава и мога да се отдам на пътешествия около празниците и сега това чудо. Колкото и тъпо да звучи, загубих си яйчниците, влязох в менопауза, загубих половия си живот... не искам да губя и косата си!

# 556
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз брахитерапия нямах. След края на лъчето, отидох да се запиша при онколог (в Надежда). Задвижиха ми документите за ПЕТ скенер, 2м по-късно го минах. Слава Богу, чист и сега ме вика март месец, за да ме прати на прост скенер. Дано не се налага преди това да се гледаме.
Хич не звучиш тъпо. Всичко друго минах криво-ляво без драматизации, но химия не знам психически как ще я понеса, ако се наложи.

# 557
  • Северо=Западналия край
Кураж на всички момичета! ❤️
Днес ми излезе известие  от здравното досие, че са ми редактирали епикризата, т.е. най вероятно е готова хистологията. Пише : Яйчников паренхим с части от киста с атенюиран еднореден епител. Сериозна киста.
Някой с такъв резултат? Щом не пише, значи ли, че е доброкачествено?
Бях приета уж с диагноза " киста на ляв яйчник", а се оказа, че нямам такава .....но пък си намерили нещо на десен яйчник и го пратили на изследване. Ще чакам контролния преглед, ама вие сте ми сила ❤️ и може да ми подшушнете нещо.

# 558
На мен миналата седмица ми махнаха полип. Днес бях на контролен преглед,хистологията уж е добра,но аз не се чувствам добре. Все още имам розово зацапване  след ходене до тоалетната. Мислих,че са ми взели кръв за туморен маркер,но се указа, че не са. Споделих с гинеколога всичките ми неразположения,казва че това не било гинекологично и нямало нужда да си пускам маркера. А аз освен зацапването имам и болки в ляво и към стомаха,нямам сили,по цял ден лежа и не знам къде вече да отида. Бях на АГ /при двама различни/, уролог,ендокринолог, гастроентеролог, сега мисля да отида и на невролог и хематолог. Някой да е имал като моя проблем?Приемам всякакви съвети.

# 559
  • Бургас
Понякога от АБ така се чувства човек.

# 560
Виж Б12.

# 561
Пуснах днес всички хормони +желязо,В12 и витамин Д, всички резултати са добри.

# 562
Здравейте, момичета,
Пиша за пръв път в темата.
Преди 2 седмици правих хистероскопия поради продължително течение (в менопауза съм), неповлияно от медикаменти. Чиста микробиология.
Резултатът от хистологията е високодиференциран аденокарцином на ендометриума.
Имам хиляди въпроси в момента, но все пак - четох преди хистероскопията, че в някои клиники дават запис от самото изследване. Аз не получих такъв, но и не попитах, защото бях зашеметена от резултата. А при изписването не се сетих, моя грешка.
Изследването беше в болница Доверие при д-р Делчев. Говорим за операция пак там с робота (тотална хистеректомия).  Не видях в последните страници мнения за Доверие, така че ще съм благодарна ако има минали оттам. Или да мисля за Токуда?
Още нещо - мислите ли, че е добра идея да искам биологичния материал и да го нося за второ изследване. Къде?
Спирам дотук, но съм ужасно притеснена.

# 563
Момичета със злокачествени образувания, първо кураж! Второ, по-добре потърсете групите за съответния вид рак. Не за друго, а защото тази група е обща. Аз например съм диагностицирана с рак на гърдата, заради който се наложи хистеректомия. Обаче гадините на различните органи са различни като характеристики и поведение. Затова и не вземам отношение тук, докато в специализираните групи ще намерите отговори вероятно. 🙂

# 564
Благодаря, Calm.
Да, сигурно ще пиша и там, но сега въпросите ми всъщност касаят хистероскопията и хистеректомията: дали се дава запис от хистероскопията и мнение за хистеректомия в Доверие с робота. Благодаря ви!

# 565
  • Пловдив
Здравейте, момичета,
Пиша за пръв път в темата.
Преди 2 седмици правих хистероскопия поради продължително течение (в менопауза съм), неповлияно от медикаменти. Чиста микробиология.
Резултатът от хистологията е високодиференциран аденокарцином на ендометриума.
Имам хиляди въпроси в момента, но все пак - четох преди хистероскопията, че в някои клиники дават запис от самото изследване. Аз не получих такъв, но и не попитах, защото бях зашеметена от резултата. А при изписването не се сетих, моя грешка.
Изследването беше в болница Доверие при д-р Делчев. Говорим за операция пак там с робота (тотална хистеректомия).  Не видях в последните страници мнения за Доверие, така че ще съм благодарна ако има минали оттам. Или да мисля за Токуда?
Още нещо - мислите ли, че е добра идея да искам биологичния материал и да го нося за второ изследване. Къде?
Спирам дотук, но съм ужасно притеснена.
Здравейте и кураж! Аз съм със същата диагноза. Правих пълна хистерактомия точно преди 2 години. След това лъчетерапия. Симптомите ми бяха същите като вашите. Не съм правила изследване в друга лаборатория. Лекарят ми обаче държеше операцията да бъде отворена, за да огледа. Оперирах се в Пловдив.
Надявам се да да съм ви била полезна. Кураж!

# 566
Аз също съм чувала, че отворена по добре. То ясно, че искат парите за робота...На мен при доброкачествено, миома и отстраниха матката с отворена. Но хирурга ми е близък от 19 години и каза, позволи ми да си свърша работата по учебник. А е специалист по лапароскопска хирургия 😉

# 567
Благодаря ви, момичета, точно това ме притеснява и мен. Специално питах дали ще може да се огледа всичко, отговорът беше - разбира се, че може, всичко се вижда. Другото го пишат хора, които не са работили с робот. Но все нещо ме притеснява.

# 568
  • Ланкър, планините Овнерог
То наистина е най-добре да се пише в конкретната тема/група, но като няма такава, човек пише, където може. Аз за РМШ не съм намерила.
Моята хистеректомия беше отворена при доц. Карагьозов във Вита. Не е като да не владее лапароскопската. Да, робот там нямат, но не ми е хрумнало да търся. Не мога да кажа как е с робота, но аз не съжалявам. Добре ме е изчистил.

# 569
Момичета, не ме разбирайте погрешно! Пишете, разбира се! Просто ми е куцо, като не ви отговарят и търся решение.

Общи условия

Активация на акаунт