Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 202
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте момичета, включвам се и аз с питане. Май се реших вече на премахване на матката, поради болезнен и обилен с кръвоизливи цикъл. Много време съм с анемия и не мога да я контролирам вече. Та питането ми е в Плевен как се записва час, явно не е чрез супердок и най-важното ми питане при кой специалист да запиша. Личната ми каза Горчев, но виждам че има доста специалисти и ако при него няма свободни часове към кой друг да се ориентирам! Благодаря и лека вечер!

# 571
Мария, час в Плевен аз записах по телефона, мога да ти дам на лични. Бях при проф. Славчо Томов. При него обаче също се чака, мен ми дадоха час 4 месеца напред. След прегледа операцията се насрочва до 10 дни. Изключително съм доволна от клиниката и доктора.

# 572
Здравейте момичета, включвам се и аз с питане. Май се реших вече на премахване на матката, поради болезнен и обилен с кръвоизливи цикъл. Много време съм с анемия и не мога да я контролирам вече. Та питането ми е в Плевен как се записва час, явно не е чрез супердок и най-важното ми питане при кой специалист да запиша. Личната ми каза Горчев, но виждам че има доста специалисти и ако при него няма свободни часове към кой друг да се ориентирам! Благодаря и лека вечер!
В сърце и мозък доктор Александров и доктор Любенов

# 573
Мими, ще ти бъда благодарна ако ми напишеш номера на лични, защото сега проверих доста отделения има да не се лутам в сайта им.
Велинка тези лекари , за които си писала в София ли са?

# 574
Мими, ще ти бъда благодарна ако ми напишеш номера на лични, защото сега проверих доста отделения има да не се лутам в сайта им.
Велинка тези лекари , за които си писала в София ли са?
Не в Плевен

# 575
Прочети темата за Горчев и тогава решавай дали при него.

# 576
А аз пак да попитам за скорошни мнения за д-р Делчев?
Иначе и аз прочетох темата за Горчев и ми стана доста тъжно и пртеснено. От една страна мненията на доволни пациенти, от друга - тази тема.
Аз май все пак с робота ще правя хистеректомията. Доколкото разбрах, здравната каса доплаща само при онкологични случаи и затова за хистеректомия, която не е съпроводена с карцином, предлагат или лапароскопска операция, или пълно заплащане за робота, което не е малко.  
Въпросът е къде да я направя- дали при д-р Делчев в Доверие, където започна всичко или в Токуда при д-р Лъчезар Танчев. И двамата потвърдиха, че няма проблем да е с робота.

# 577
  • Северо=Западналия край
Да ви кажа, че това което забелязах е, че едни и същи диагнози/премахване на матка, яйчници или всичко/ успешно минават и с лапароскопска операция и с робота. Незнам какво е предимството на робота, но ми се струва, че доста го пробутват само заради по голямото доплащане.

# 578
lalence, лапароскопска хистеректомия с аднекси съм правила при д-р Танчев. Самата операция е по каса, но се доплаща за лапароскопа или робота плюс някакви други такси (по-малки). Както съм писала и преди, препоръчвам като отношение, условия и изпълнение (слава Богу, поне за сега - над година по-късно не мога да се оплача).

# 579
Да ви кажа, че това което забелязах е, че едни и същи диагнози/премахване на матка, яйчници или всичко/ успешно минават и с лапароскопска операция и с робота. Незнам какво е предимството на робота, но ми се струва, че доста го пробутват само заради по голямото доплащане.
При мен се получи обратното, аз исках с робота, докторът ми каза няма смисъл да си даваш парите. Лапроскопската е достатъчна за твоята диагноза –смъкване на матката.. Разликата била, че с робота пак реже лазарен нож и гледаш точно напред. При обикновената лапароскопска процесът се следи на екран, който е встрани. Не знам дали го обясних правилно, така ми каза хирурга. Освен това каза ще си спестиш една дупка по малко, лапароскопия - 3 дупки, робот - 4. Което няма кой знае какво значение принципно.

# 580
За доплащането - мисля, че няма съществена разлика между Токуда и Доверие. Аз се притеснявам, понеже започнах с Делчев (хистероскопия), досега като цяло съм доволна от отношението и обясненията му. Но четох доста недобри отзиви за него в темите тук, базата на Доверие не е добра, меко казано. А не ми е удобно да кажа - отивам в Токуда. И след като ми трябваха 3 дни (в понеделник си получих епикризата) да свикна, че трябва да се оперирам, сега започнаха терзанията - а дали ще е добре да продължа с Делчев или да отивам в Токуда. Знам, че решението трябва да е мое и трудно някой ще ми помогне, но пиша тук, понеже знам, че доста са минали по този път.

# 581
ateto, твоето е серозна киста, не е рак. Когато е рак трябва да пише серозен карцином, както е при мен.

За момичето с РМШ след радикална хистеректомия - защо ще правят и химиотерапия? Има метастази, рецидив или какво? Искай второ мнение. Химиотерапията е скъпа и подозирам, че е заради парите от здравната каса.

# 582
  • София/ Плевен
ateto, твоето е серозна киста, не е рак. Когато е рак трябва да пише серозен карцином, както е при мен.

За момичето с РМШ след радикална хистеректомия - защо ще правят и химиотерапия? Има метастази, рецидив или какво? Искай второ мнение. Химиотерапията е скъпа и подозирам, че е заради парите от здравната каса.

Нямам идея защо споменават химио. Нямам метастази, изкарах лъчетерапия и брахитерапия. Сега чакам решение на втора онкологична комисия и ако кажат химиотерапия ще търся второ мнение. И доцент Танчев се изненада от това предложение и препоръча да потърся още едно мнение. Но не знам къде да се насоча. Сити Клиник Младост ми е супер удобна като локация и имат хубава база- затова избрах тях.

# 583
А аз пак да попитам за скорошни мнения за д-р Делчев?
Иначе и аз прочетох темата за Горчев и ми стана доста тъжно и пртеснено. От една страна мненията на доволни пациенти, от друга - тази тема.
Аз май все пак с робота ще правя хистеректомията. Доколкото разбрах, здравната каса доплаща само при онкологични случаи и затова за хистеректомия, която не е съпроводена с карцином, предлагат или лапароскопска операция, или пълно заплащане за робота, което не е малко.  
Въпросът е къде да я направя- дали при д-р Делчев в Доверие, където започна всичко или в Токуда при д-р Лъчезар Танчев. И двамата потвърдиха, че няма проблем да е с робота.
В Плевен както казах цената е 1400 и три дни престой по 40 лева

# 584
Благодаря, но в случая не цената  е решаваща, а изборът на лекар. Аз предпочитам в София, вариант Плевен засега не обмислям.

Общи условия

Активация на акаунт