Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 202
  • 754
  •   1
Отговори
# 585
  • Ланкър, планините Овнерог
irka_s, ако все пак ти трябва второ мнение, с много добри впечатления съм от онкологията на б-ца Надежда. Аз специално ходя при д-р Мила Петрова, но последния път попочаках повечко и имах време да наблюдавам, та май всичките лекари са страхотни. Не са ми удобни като локация, но ми е спокойно, а и се надявам да не трябва често да ги посещавам.

# 586
Здравейте, тъкмо се зарадвах че си записах скоро час при проф  Танчев в Плевен и сега като прочетох темата за акад. Горчев и лошо ми стана направо. Сега съм отново в чудене къде да се ориентирам.
П.С. Мими, не казвам че при теб нещата не са били ок при д-р Танчев просто такива  лоши неща пишат за тези хора в Плевен, че просто е съвсем нормално да се обърка човек

# 587
Здравейте, тъкмо се зарадвах че си записах скоро час при проф  Танчев в Плевен и сега като прочетох темата за акад. Горчев и лошо ми стана направо. Сега съм отново в чудене къде да се ориентирам.
П.С. Мими, не казвам че при теб нещата не са били ок при д-р Танчев просто такива  лоши неща пишат за тези хора в Плевен, че просто е съвсем нормално да се обърка човек
Ако имаш предвид мен, аз бях в клиника Света Марина при проф. Славчо Томов! Живея на морето, но съм софиянка и можех да се оперирам в родния ми град. Абсолютно съзнателно и ориентирано избрах Плевен и клиниката - лично мнение!

# 588
Здравейте, тъкмо се зарадвах че си записах скоро час при проф  Танчев в Плевен и сега като прочетох темата за акад. Горчев и лошо ми стана направо. Сега съм отново в чудене къде да се ориентирам.
П.С. Мими, не казвам че при теб нещата не са били ок при д-р Танчев просто такива  лоши неща пишат за тези хора в Плевен, че просто е съвсем нормално да се обърка човек
Ако имаш предвид мен, аз бях в клиника Света Марина при проф. Славчо Томов! Живея на морето, но съм софиянка и можех да се оперирам в родния ми град. Абсолютно съзнателно и ориентирано избрах Плевен и клиниката - лично мнение!
Да, точно за проф. Томов имах впредвид, объркала съм името. Много се извинявам за грешката. И съм благодарна за информацията, която сподели, уважавам мнението на всеки и ти благодаря от сърце:)

# 589
Мария, надникнах в последната тема...там пише основно не добре с нервите жена. Някакви несвързани изречения, Цуцки - Муцки и пр. глупости.
Никой не убеждавам, потърси мнения и избери най доброто за теб. Три мои познати са оперирани от Томов. На двете извади миоми по 6-8 см и абсолютно запази матките. И четирите сме доволни.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 22:40 от mimi.7299

# 590
Мария, надникнах в последната тема...там пише основно не добре с нервите жена. Някакви несвързани изречения, Цуцки - Муцки и пр. глупости.
Никой не убеждавам, потърси мнения и избери най доброто за теб. Три мои познати са оперирани от Томов. На двете извади миоми по 6-8 см и абсолютно запази матките. И четирите сме доволни.
Да аз затова много се чудя какво да правя, записаха ми час за сряда и мисля да отида аз сама да усетя лекаря и да преценя дали да му се доверя

# 591
Ами и вас да  ви осакатят ( вижте в интернет слонски крак от лимфедем и да трябва да се ампутира крака) и вие ще сте с нестабилна нервна система. Просто личния живот на медицинския персонал няма общо с темата.

# 592
Мария, потърси и други доктори, прочети какво пишат и тук момичетата и от кой са доволни!
Ако решиш, иди, виж го, усети го, дори при най малко недоверие и съмнение търси друг лекар. Успех!

# 593
Мария , вижте и д-р Атанас Александров в Сърце и мозък - Плевен. И аз като Вас исках да намеря моя лекар и се оказа той, а доста пообиколих. Махна матката, шийката, тръбите  и сега съм жива, здрава и си гледам децата. Успех!

# 594
Здравейте момичета! Изчетох всичко теми след като се сблъскахме с диагноза на майка ми аденокарцином на ендометриума. След абразиото, направено в Бургас и резултатите, посетихме акад. Горчев. Там направиха скенер и насрочиха дата за операция.  Според скенера, няма разсейки, в начален стадий е доколкото мога да говоря,без да съм чела лично. Днес са й звъннали от болницата в Бургас,че е одобрена за ПЕТ-скенер безплатно. На мен ми звучи като да си вземат парите по здравна каса. Има ли смисъл да се подлага на това предвид насрочената операция? Едва ли в Плевен ще гледат резултатите. Добре ли е все пак да мине да сравни обикновения скенер и ПЕТ-скенера? Или да не се облъчва излиш но? Доста въпроси ми изникват и не знам какво да я посъветвам. Ще съм благодарна на мнения от момичетата с опит вече в онкологичното заболяване.

# 595
  • България
Здравейте момичета! Изчетох всичко теми след като се сблъскахме с диагноза на майка ми аденокарцином на ендометриума. След абразиото, направено в Бургас и резултатите, посетихме акад. Горчев. Там направиха скенер и насрочиха дата за операция.  Според скенера, няма разсейки, в начален стадий е доколкото мога да говоря,без да съм чела лично. Днес са й звъннали от болницата в Бургас,че е одобрена за ПЕТ-скенер безплатно. На мен ми звучи като да си вземат парите по здравна каса. Има ли смисъл да се подлага на това предвид насрочената операция? Едва ли в Плевен ще гледат резултатите. Добре ли е все пак да мине да сравни обикновения скенер и ПЕТ-скенера? Или да не се облъчва излиш но? Доста въпроси ми изникват и не знам какво да я посъветвам. Ще съм благодарна на мнения от момичетата с опит вече в онкологичното заболяване.
Съвет избягвам да давам. Само ще споделя при мен как се развиха нещата. След операцията и доказан начален стадий ме изпратиха след три месеца на 5 скен, който направих в Токуда. Но вече бях оперирана.
И аз имам подозрения, че едни доктори работят с определени болници за това изследване, тъй като не ме питаха къде искам да го направя, а директно се свързаха от Токуда с мен, естествено след обаждане от лекуващия лекар.
Съжалявам, че не мога да помогна особено, но реших да споделя.

# 596
Да си направи ПЕТ и ако няма разсейки не позволявайте да и режат лимфни възли. Прочетете в интернет за лимфедем, той по-страшен от рака. Повечето е орязани лимфни възли сме с лимфедем.

# 597
  • София
Когато има онкологична диагноза, задължително се премахват лимфни възли. Така е по учебник - както ми казаха няколко доктора.
В моят случай, имах ЯМР преди операцията и там си пишеше че няма разсейки, но въпреки това проф. Томов в Плевен ми премахна лимфни възли.
Да, имам изтръпване на бедрата и оток на триъгълника но вярвам че всичко е изчистено.

# 598
Silver_Mist, какво точно значи "проф. Томов в Плевен ми премахна лимфни възли". На мен ми престои същата операция след няколко дни, ЯМР показа, че не се виждат увеличени лимфни възли. Говорих с двама лекари и двамата казаха, че се премахват няколко лимфни възли, най-близките, и от хистологията по-нататък се вижда дали всичко е наред. Но не се премахват всички, макар че и аз сега чета по въпроса, буквално 10 дни от сблъсъка с диагнозата аденокарцином на ендометриума.

# 599
ЯМР за малък таз преди операция. ПЕТ скенерът не е точно изследване. ЯМР е най-точното изследване, за да се определи има ли разсейки, колко големи са и къде точно са. Това знам аз от д-р Костова, гинеколога при който ходя в диспансера в Бургас. ПЕТ скенер се прави, за да се оцени статуса след проведена операция и лечение и да се наблюдава развитието на съществуващи метастази.
ПЕТ скенерът е с голямо облъчване и ако няма смисъл да се прави, не съветвам да го правите. Попитайте в Плевен преди да вземете решение.

Общи условия

Активация на акаунт