Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 101
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте!На 04.12.2024 ми беше направена ЛВХ в Шейново.Въпросът ми е има ли ограничения за минерални басейни , ако няма онко находка, но е махната матката??

# 706
Не, няма. Щом е минал повече от месец, вече може да ходиш на спа. Simple Smile

# 707
На мен днес ще ми кажат дата за Плевен но ме е много страх от операция

# 708
Не се страхувай. Минава изключително леко. Грам болка или дискомфорт не почувствах. Обезболяват, внимателни са, чисто е, спокойно. Обезболяващо поисках само първия ден, после с всеки става по слабо. Няма от какво да те е страх. Успех.

# 709
Не се страхувай. Минава изключително леко. Грам болка или дискомфорт не почувствах. Обезболяват, внимателни са, чисто е, спокойно. Обезболяващо поисках само първия ден, после с всеки става по слабо. Няма от какво да те е страх. Успех.
Благодаря а вие къде правихте

# 710
Велинка, при проф. Савчо Томов в Плевен.

# 711
Привет!
Включвам се по повод моите перипетии с ТЕЛК. Тотална хистеректомия с отстранени два яйчника, възраст 45г.
Подадени документи за първи път на 30.04.
На 15.08 решение с 0% инвалидност.
Обжалвах пред НЕЛК, имах назначена дата 25.11 за гледане на документи.
В системата за електронно връчване излезе, че има решение от 9.12 ,с което отменя и връща за преразглеждане.
Вчера получих и писмо, качвам и снимки от него.
Констатират съществени нарушения на изискванията от страна на ТЕЛК-Бургас и че липсва консултация с ендокринолог и не са проведени хормонални и инструменталниизследвания.
Някой може ли да ми каже, сега писмо от ТЕЛК ли ще ми пратят с изискуеми изследвания и прегледи или трябва да подавам наново за освидетелстване?

Чакаш нова дата. Трябва да ти искат описаните консултации и изследвания, с които да докажеш функционален дефицит.

В случаите, когато ЕР на НЕЛК е „отменя и връща“, какво трябва да направя?
Отговор: Когато НЕЛК е отменила решението на ТЕЛК и е върнала преписката за ново освидетелстване или преосвидетелстване на лицето, медицинското експертно досие се изпраща служебно от РКМЕ на съответната ТЕЛК в срок от два работни дни от получаването му.

За определената нова дата за разглеждане на преписката, следва да получите уведомление от страна на ТЕЛК.

От тук : https://www.nelk.bg/chesto-zadavani-vuprosi
Получих писмо от Телк, като в него в кратък срок ми изискваха прегледи от гинеколог, ендокринолог и кардиолог и по -точно хормонални и инструментални изследвания има ли данни за посткастрационен синдром.
Личната ми даде направление само за гинеколог, тъй като водещата диагноза е гинекологична. Гинекологът ми даде направление за ендокринолог, а той за кардиолог.
Представих поисканите изследвания и прегледи на 21 януари, вчера проверих в системата за електронно връчване и за мое учудване имам решение от 24.
Дали са ми 50 % за 1 година, зо 01.01.2026.
Девет месеца почти след подаването се случиха нещата.🙂
Първоначално си мислех, че само с епикризата ще стане, но не.
Искат от Телк доказателства за посткастрационен синдром.

# 712
Здравейте момичета, включвам се и аз с питане. Май се реших вече на премахване на матката, поради болезнен и обилен с кръвоизливи цикъл. Много време съм с анемия и не мога да я контролирам вече. Та питането ми е в Плевен как се записва час, явно не е чрез супердок и най-важното ми питане при кой специалист да запиша. Личната ми каза Горчев, но виждам че има доста специалисти и ако при него няма свободни часове към кой друг да се ориентирам! Благодаря и лека вечер!
Здравейте аз ще правя в Сърце и Мозък

# 713
Vanne, петък бях на КТ. Всичко е наред .  Следващият е след една година. Следя се при един от най-добрите онколози в БГ - д-р Канарев.

Имам въпрос към момичета от Варна. Майката на мой приятел  търси втори мнение.
Кой онкогинеколог ще препоръчате за преглед и/или операция ?

Илиян Илиев работи в онкото в Аспарухово

# 714
Здравейте момичета, включвам се и аз с питане. Май се реших вече на премахване на матката, поради болезнен и обилен с кръвоизливи цикъл. Много време съм с анемия и не мога да я контролирам вече. Та питането ми е в Плевен как се записва час, явно не е чрез супердок и най-важното ми питане при кой специалист да запиша. Личната ми каза Горчев, но виждам че има доста специалисти и ако при него няма свободни часове към кой друг да се ориентирам! Благодаря и лека вечер!

Привет, ако искаш на лични ще ти дам телефона на клиника Света Марина за записване на час при Горчев. Имай предвид, че дават часове след няколко месеца ако не е спешно и онкологично!

# 715
Аз правих лапароскопска хистеректомия м.октомври, в "Сърце и мозък" Плевен,
д-р Александър Любенов.

# 716
д-р Александър Любенов.
доволни ли сте

# 717
д-р Александър Любенов.
доволни ли сте
Напълно много доволна. Днес стават вече 4 месеца от операцията ми. Имах уголемена матка с 3 големи миоми. Д-р Любенов направи лапароскопска операция. Отстрани ми матката, с миомите, шийката на матката и тръбите. Яйчниците ми са запазени. Всичко мина много добре. На 03.10 ми беше операцията. Изписаха ме на 05.10. А на 07.10 вече бях качила колата и си шофирах сама. Имах слабо зацапване и слаби болки ниско в коремната област. Течението отшумя около 40 дни след операцията...то всъщност беше като леко зацапване от време на време. Останах си болнични за 3 месеца. От месец съм отново на работа. Няма болки, няма оплаквания. Чувствам се много добре. Единствената разлика от преди операцията е липсата на цикъл, което всъщност е много готино. Simple Smile
Д-р Любенов и целия екип и персонал на Гинекологично отделение са прекрасни. Само страхотни отзиви мога да дам за всички тях. Условията, грижата и професионализма там много ме трогнаха.

# 718
Привет! Имам въпрос към дамите с онкологично над 50г. След тотална хистеректомия,  излезе хистологията на майка ми, която беше диагностицирана с карцином на ендометриума. Няма да има последващи лъче или химио терапии. Предстои и само ПЕТ-скенер идната седмица. Въпросът ми е свързан с ТЕЛК.  В този случай трябва ли да е задължително 6м в болнични, за да подаде документи? Ако не желае такъв дълъг болничен? Съответно ако не е нужно да са минали месеците в болнични, може ли в момента да бъдат подадени докато тече втория болничен?

# 719
Веднага може за ТЕЛК.

Общи условия

Активация на акаунт