Хистеректомия. Въпроси, отговори, коментари.Тема-9

• 49 121
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
  • Ланкър, планините Овнерог
Не се плаща нищо в Надежда. Аз реално до тук 3 пъти съм ходила. На първи преглед - той си беше по документи, отидох след края на лъчетерапията. Втория отидох за направлението за ПЕТ скенера (бяхме се разбрали да е предния ден преди часа ми) и после с разчитането на скенера. Нищо не съм плащала, те ми придвижиха документите за часа за скенера. В Токуда беше моят. Доколкото съм чувала/чела нищо не се заплаща в Онкологията на Надежда . Аз очаквах да си платя първия преглед, тъй като не беше по ЗК, а си записах час през Супердок, но не, не ми ги искаха парите.
Впечатлиха ме с постоянното търчане напред-назад, чакалнята им е между лекарските кабинети и кабинетите за химиотерапия. Една баба (точно баба със забрадка, прегърбена) я извикаха в кабинета. Милата, едва се изправи от стола, в същото време проф. Щерев минаваше от там, веднага я хвана под мишница и й помогна да се придвижи. Друга възрастна жена пред мен точно беше. Мина д-р Петрова, пита я как е, тя се оплака, че й е лошо. Д-р Петрова каза, че явно трябва да сменят терапията и веднага я викна в кабинета. Въобще всички лекари са на педал и са винаги "под ръка" на пациентите. Поне такова впечатление остана в мен.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 19:32 от Гита Ог

# 736
  • София
Не се плаща нищо в Надежда. Аз реално до тук 3 пъти съм ходила. На първи преглед - той си беше по документи, отидох след края на лъчетерапията. Втория отидох за направлението за ПЕТ скенера (бяхме се разбрали да е предния ден преди часа ми) и после с разчитането на скенера. Нищо не съм плащала, те ми придвижиха документите за часа за скенера. В Токуда беше моят. Доколкото съм чувала/чела нищо не се заплаща в Онкологията на Надежда . Аз очаквах да си платя първия преглед, тъй като не беше по ЗК, а си записах час през Супердок, но не, не ми ги искаха парите.
Впечатлиха ме с постоянното търчане напред-назад, чакалнята им е между лекарските кабинети и кабинетите за химиотерапия. Една баба (точно баба със забрадка, прегърбена) я извикаха в кабинета. Милата, едва се изправи от стола, в същото време проф. Щерев минаваше от там, веднага я хвана под мишница и й помогна да се придвижи. Друга възрастна жена пред мен точно беше. Мина д-р Петрова, пита я как е, тя се оплака, че й е лошо. Д-р Петрова каза, че явно трябва да сменят терапията и веднага я викна в кабинета. Въобще всички лекари са на педал и са винаги "под ръка" на пациентите. Поне такова впечатление остана в мен.
А химията къде я прави?В Надежда ли или там само се следиш?

# 737
  • Ланкър, планините Овнерог
На мен химията ми се размина (пу-пу), само лъче, но доколкото знам, в Надежда е напълно безплатно онкологичното лечение, за разлика от Сити клиник, където има някаква такса.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 23:02 от Гита Ог

# 738
  • София
Да попитам ако някой се е сблъсквал с такова нещо-преди 13 дни ми беше операцията,а преди три дни ми махнаха конците и ми казаха ,че на следващият ден мога да махам превръзката и да се къпя,но като махнах дишащата превръзка ,нещо светло беше изтекло,изкъпах се вчера и я почистих с браунол,с него ме чистеха в болницата и го поръсих с антибиотична пудра,сложих пак дишаща вревръзка.Но сега гледам,че пак е текло.Нормално ли е да сълзи на 13 ден?Събота и неделя няма кой да ми обърне внимание,но ми е притеснено.

# 739
Предполагам, че е лимфна течност. Поне при мен беше така. Почти безцветно. Ако е това, не се притеснявайте.

# 740
Ама вие като се къпахте не сложихте ли лепенка за къпане?

# 741
  • София
Ама вие като се къпахте не сложихте ли лепенка за къпане?
Не,защото ми казаха да махна дишащата и да се къпя без друга лепенка.Аз на своя глава се почистих с Браунол и поръсих пудра,и да не ми цапа бельото сложих пак стерилна дишаща превръзка.

# 742
Лепенка за къпане слагах, след като ме изписаха от болницата и преди да ми махнат конците. След като ми ги махнаха, и на мен ми казаха, че мога да се къпя без лепенки и даже не съм слагала повече лепенки. Но не съм имала никакви проблеми. При мен операцията беше с робот и нямаше големи шевове.

# 743
И при мен нищо не тече от шевовете. След махане на конците се къпех без превръзка водоустойчива. Но и аз съм лапароскопски и с малки шевчета.

Последна редакция: нд, 23 фев 2025, 18:33 от mimi.7299

# 744
danielad, отиди все пак да те видят. Една от жените, с която лежах в болницата, имаше подобен проблем. При нея сложиха допълнителен дренаж от шева и ходи с него известно време.

# 745
Да, Дани иди да те погледнат. Може и при обикновен хирург. Не се тревожи някои шевове са така, зависи от организма по трудно минават. На една приятелка се беше възпалил, дезинфекция, пудричка, ще мине.

# 746
  • София
Аз бях в Дървеница в края на януари за брахитерапия, но ми казаха, че имат проблем с източника и ще има забавяне. Не знам дали се е решил проблема, тъй като се насочих към Сити клиник. Нямам още впечатления от самите процедури.
Гита Ог, много ти благодаря за споделеното мнение за Надежда. Бях на преглед при д-р Мила Петрова и съм с добри впечатления. Колебая се между Надежда и Сити клиник за диспансеризиране. Някой дали може да сподели впечатления от диспансера на Сити клиник? Иначе д-р Петрова ми каза, че изпращат за ПЕТ-скенер в Сити клиник.

Аз съм в Сити Клиник, при д-р Големанова.
Има такса за диспансеризиране - 350лв, за 5 те години.
И всеки път за контролен когато ходя заплащам по 55лв
Иначе скенерите са по ЗК.
Но аз не знаех за тези такси преди да се запиша там...

# 747
Благодаря за споделеното,  Silver_Mist Flowers Hibiscus
Тези такси са много неприятни, разбира се, особено що се отнася до диспансеризиране на онкоболни.
Аз се чудех дали има разлика в проследяването в различните болници или всички следват еднакви стандарти.
И най-важно е отношението на лекаря.  В тази връзка можеш ли да си избираш лекаря, при когото се следиш? Не че ги познавам, но все пак. Това за всички болници, не само за Сити клиник.

# 748
В държавните онкодиспансери не се плаща. В Бургас не са ми взели една стотинка за прегледи, химиотерапия, скенери и т.н. Единствено си плащам дисковете от скенерите. Направо съм в потрес от частните болници, такса за диспансер? Здравната каса плаща всичко на онкоболните. Такива огромни суми плаща за лечението, малко ли печелят болниците от онкоболните, срамота да им искат още пари.

# 749
  • София
Всеки може сам да реши при кой лекар и къде да се следи.

Общи условия

Активация на акаунт