За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 38 267
  • 753
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 7 311
Кубратова ясно е че има разлика в теглото. Въпроса ми беше каква и все пак да не забравяме , че приготвянето на сухото е по трудо, време, енерго емко. В смисъл според мен се изравняват. И затова се зачудих. Защо все пак толкова скъпи станаха леща и боб .
Мики е казала - за да се види с колко, трябва да се пробва. И все пак има разлики между сортовете, така че и пробата доколко ще покаже с търсената от теб точност, е отделен въпрос.
Всичко стана по-скъпо и тенденцията според мен е тази, ама не е за тук разискването, та няма да се разпростирам.

# 106
  • Мнения: 4 289
Някой ще ме просветли ли относно Уок тиганите? Имам доста дълбок тиган, но е с обикновена форма, чуденката ми е дали ми трябва Уок?!

# 107
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
За мен Уок тиган има смисъл при газови котлони, по примера на  азиатските такива"котлони", където и стените му се нагряват от огъня.

# 108
  • In transit
  • Мнения: 14 167
Някой ще ме просветли ли относно Уок тиганите? Имам доста дълбок тиган, но е с обикновена форма, чуденката ми е дали ми трябва Уок?!
Не...особено, ако е тънък и ти трябва за индукция. Никаква работа не върши. Ползвай си дълбокия, с който си свикнала.

# 109
  • Мнения: 4 073
Някой ще ме просветли ли относно Уок тиганите? Имам доста дълбок тиган, но е с обикновена форма, чуденката ми е дали ми трябва Уок?!
Не...особено, ако е тънък и ти трябва за индукция. Никаква работа не върши. Ползвай си дълбокия, с който си свикнала.
Цитат
Morena
За мен Уок тиган има смисъл при газови котлони, по примера на  азиатските такива"котлони", където и стените му се нагряват от огъня.

# 110
  • Мнения: 4 289
Много благодаря! Спестихте ми една ненужна покупка!

# 111
  • Бургас
  • Мнения: 1 719
Тея дни гледам видеата на едно приятно семейство. Той е българин, а тя - германка. Живеят в България и показват живота си в общи линии, включително и кулинарстват. Вчера гледах как готвят доматена манджа с краставици. Сложиха моркови, лук, домати, чушки и пресни, нарязани краставици. В Германия така готвели и много вкусно било. Искам да пробвам, но преди това моля за вашето мнение: Вкусни ли са наистина готвените каставици?

# 112
  • Бургас
  • Мнения: 23 886
Аз тази манджа не бих я и опитала даже! ☺️

# 113
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
Тея дни гледам видеата на едно приятно семейство. Той е българин, а тя - германка. Живеят в България и показват живота си в общи линии, включително и кулинарстват. Вчера гледах как готвят доматена манджа с краставици. Сложиха моркови, лук, домати, чушки и пресни, нарязани краставици. В Германия така готвели и много вкусно било. Искам да пробвам, но преди това моля за вашето мнение: Вкусни ли са наистина готвените каставици?
Не става ясно как точно са готвени..., но ако на теб ти звучи добре... Simple Smile
 Готвила съм многократно краставица и е супер в  азиатската кухня - бързо и яростно пържене с други зеленчуци и сос.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 мар 2024, 20:49 от Morena

# 114
  • Мнения: 10 740
В интерес на истината аз попаднах наскоро на една рецепта в една книга за ядене с краставица . Не съм пробвала. Книгата беше старичка.   И аз съм в Германия и взимам готварски книги с местни рецепти от стелажите за размяна на книги, ако има. Та ако се интересуваш мога да потърся.

# 115
  • Мнения: 7 311
Както каза и Морена, в азиатската кухня са сякаш приемливи.
Аз не ям пресни краставици под никаква форма, та и в азиатско ястие ги подбутвам, ама не си представям в наше ястие как ще са. Не бих сложила, но който има мерак - да пробва, нищо не пречи на всякакви експерименти.

# 116
  • Мнения: 2 312
Третирайте ги като тиквички. Има рецепти за пържени, на фурна, панирани.
Не съм била в Германия, но четох за панирани кисели краставички.
Е, точно в този момент нямах  Simple Smile  и опитах с пресни. Ми не  е моето, но става. Изяде се.

# 117
  • In transit
  • Мнения: 14 167
Преди години бях пържила краставици, вместо тиквички, защото зимата не се продаваха, както сега. Не беше лошо.

# 118
  • Sofia
  • Мнения: 22 545
О, панирани кисели краставички са супер.... мезе също. Simple Smile

# 119
  • Мнения: 24 519
Третирайте ги като тиквички. Има рецепти за пържени, на фурна, панирани.
Не съм била в Германия, но четох за панирани кисели краставички.
Е, точно в този момент нямах  Simple Smile  и опитах с пресни. Ми не  е моето, но става. Изяде се.
Точно това бях тръгнала да пиша - не е мнооого по-различно от по-водни тиквички с малко по-различен аромат, ако изобщо остава нещо от него в гозба с още много неща.
Аз не бих отишла да си купя краставици за да ги наготвя де, особено каквито са в момента и на зимните цени. Но пък това че аз няма да го направя, не значи че няма кой друг да го направи.

Общи условия

Активация на акаунт