Коремът вече ми тежи, но до АПРИЛ бебчо в мен ще си лежи!

• 15 498
  • 299
  •   1
Отговори
# 75
За това ги и съдя,защото не е имало никакви контракции и главичката не е била фиксирана./Това го знам вече със сигурност от показанията на въпросния "знахар",д-р ми е трудно да го нарека.При това бебето е над 4000 кг,а размерите на таза с по 2 см по - малки от най-ниската стойност.А за цивилизования свят вече се консултирах със специалисти от там /още преди 4 год/ ми казаха,че когато има опасност за бебето или майката се прави секцио.Да но тук двама от присъстващите са натискали корема и за да слезе детето в тазовото дъно.А за ръката парезата не е нито горен,нито долен тип ,а тотална и името и е АКУШЕРСКА защото е ГРЕШКА НА НЕКАДЪРНИ АКУШЕРИ в случая на корумпирани.
Не познавам случая и не мога да коментирам със точност, просто най-общи ясноти не толкова за теб - ти си знаеш подробностите, колкото за другите бъдещи мами. Исках да поясня за вакуума, за чупенето на ключици и за "натискането",  което всъщност си е метод и се нарича мануална експресия по Кристилер. Ако гравичката не е била фиксирана тя изобщо не би могла да навлезе в таза и да се стигне до родилна зала. За да се прави Кристилер тя вече Е била на ИЗХОДА на таза. А да стигне до изхода на таза БЕЗ контракции е невъзможно. Струва ми се , че си в доста голяма заблуда. Парезата се нарича акушерска не защото е причинена от акушери, а защото такъв тип травма се получава само при раждане. Когато човек прави гърч първия видим симптом е т.нар. акушерска ръка - всички пръсти се събират напред, все едно ще ги мушкаш в нещо много тясно, няма нищо общо с акушерството  и въпреки това така се нарича. Също и парезата, а не защото е причинена от акушери. По тази логика Балканската ендемична нефропатия от какво се причинява? Наистина съм сигурна, че нещо пропускаш...
Иначе - 4000 гр.  бебе + стеснен таз  = секцио. Мнението ми е , че в случая делото трябва да е не спрямо водещите раждането, а спрямо този който е забранил или отменил секциото. В М.Дом последна дума по този въпрос ( секцио да или не ) има медицинския директор на болницата, другите са длъжни да изпълняват заповедите му ( за съжаление).
Искам да ти пожелая бързо и ТОТАЛНО възстановяване на детенцето, да расте здраво и да ви радва  bouquet! А болката от случилото се винаги ще пари в сърцата ви, каквото и да реши съда...

# 76
  • София
Всеки път ми става тъжно като чета одисеята на Дидиа . Друго какво да кажа - думите са излишни.
Една моя съученичка роди през януари и цитирам какво каза - "Другия път ще родя със секцио и ще си платя под масата. Важното е, че сме живи и здрави, а това което преживях ще се забрави."  Вярно е, че е въпрос на лични убеждения, преценка и не на последно място на финансови възможности да се реши човек да си плати и надплати за раждането. Но като се има пред вид в каква дийствителност живеем и как парите обсебват всички по един или друг начин, но без изключения...
Е - има и свестни лекари, които не биха направили мизерия, защото не им е платено и биха си свършили работата перфектно. Но то не им е написано на челото... Трябва да се проучи този въпрос.
А това, което Дидиа е на писала за жената, която я завели да ражда с главата на бебето между краката - случва се. Не знам какъв е изходът при всички случаи. Но аз също съм се родила по същия начин. И най-интересното е, че майка ми е лекарка, а и преди мен е родила брат ми. Изводът е, че понякога раждането си е една голяма изненада.  Ето я и цялата история - от сутринта майка ми взела да усеща, че нещо с корема й е по-особено и има родови контракции, но слаба работа. Цял ден си домакинствала вкъщи и вечерта баща ми я изловил, че е нещо странна... И като разбрал за какво става въпрос, евам я склонил да я закара в болницата. Като отишли там и прегледали майка ми й казали: а... спокойно , днес няма да раждаш и я настанили в предродилното отделение за всеки случай. Да, ама след 15 мин майка ми напипала главата ми между краката си... И по спешност едвам я качили на магарето - и хайде , готово. Но и майка ми е една особена - не си е признала, че я боли, нито на акушерките, нето дори на себе си. А - и друго - водите й изтекли едновременно с моето излизане. ТА - изтичането на водите не винаги става преди започването на същинското раждане, а може и по време на него да стане.
И брат ми така се е родил - даже и до болницата не стигнали, а всичко станало вкъщи. Понеже майка ми чакала първо да й изтекат водите (като по учебник) и тогава да тръгне за родилното.
Ееех - късмет, ама моята структура не е като нейната... А тя така го описва това раждане - все едно е обикновен запек. #Crazy

# 77
Здравейте сладурани!:hug:
Виждам, че доста сте се потрудили с писането, браво smile3501! А какво ли ще стане като излезем в болничен.... #Crazy
Дискусията за лекарите винаги я е имало и ще продължи не само при нас. Лично аз мислех да ангажирам лекар, но в последсвие се отказах. Наречете ме наивна, но вярвам, че всички в нашето родилно ( тъй като е само едно ) са добри специалисти и идват от цяла Северна България да раждат тук. А ако дам пари, то ще е на акушерките след раждането - от благодарност, защото те вършат тежката работа, а лекарят се намесва само ако има проблеми! Моля се всичко да мине добре за всяка една от нас и да гушкаме здрави бебчовци през април  ylinfant. На тези, които по един или друг начин са пострадали от некомпетентни доктори, искрено съчувствам, да се борят за правата си, само това мога да кажа! Hug
zazu1 , не се давай лесно! Искай си! Има ефект. Говорете с половинките newsm66, помага!  Stuck Out Tongue Winking Eye Ние имахме подобно проблемче преди Коледа, но след няколкодневни преговори си разяснихме на кой какво му пречи и сега всичко е наред newsm36. Е, не е както преди,ама по вече видими причини ще го преживея още някой друг месец. Аз мисля, че много повече вреди, ако не правим секс, защото дори и да се опитваме да го отречем,организмът си го изисква.....luvbed
Днес минах малко по магазините и не можах да устоя. Толкова добре ми подейства след стреса в работата #Silly.... а и консултациите все още са отменени в Плевен и малко ме е страх да не стана като с Пролет, да ми се скарат другата седмица, че чак тогава ще видят те Rage Rage Rage #Sniper
Айде лека вечер и само хубави мисли в главиците ви! smile3525
Много прегръдки от мен и госпожицата ( тя по-скоро ритници раздава, но аз си ги "превеждам" като прегръдки и милувки newsm03)!

# 78
Дидиа,стискам палци мъничето да се оправи бързо ида му се радват у дома по-скоро Praynig.Съжалявам за преживяното и с твоето внуче,наясно съм с това какво изживявате и в момента,защото на нашите кумци детето вече почти година го водят на рехабилитационни процедури за раздвижване на ръчичката,която също беше контузена при раждането.Не спирайте да се борите и УСПЕХ!!! newsm10

Ако със написаното от мен по-рано днес съм притеснила някого,моля да ме извините,не съм искала да ви плаша,а само да споделя,че и нас-раждалите ни гони педродилната треска и не ни е  по-спокойно от това,че вече сме минали по този път.Бръмбарче ме е разбрала правилно,щом съм се решила на второ ,значи не е чак толкова страшно,просто нормални притеснения.
Приятна вечер на всички и  Hug от нас!!!

# 79
                 Момичета,едно голяяяяяяяяяяяямо ИЗВИНЯВАЙТЕ , че влязох в разговора и може би изплаших някои от вас.Пожелавам ви късмет и искрено вярвам,че ще сте в добри ръце.Тези,които ме върнаха към реалния живот бяха други като вас от форума - подкрепиха ме,дадоха ми сили да устоя на всичко.
                 Нани,явно си специалист в областта ,но аз мисля,че експертите /назначени от съда/ са също грамотни лекари ,достатъчно известни и квалифицирани за да изпълняват тази длъжност и те се чудят на кого му е хрумнало това "умно" решение.
                За акушерската пареза - изчела съм може би повече за нея,отколкото практикуващи специалисти , А  Я ОПРЕДЕЛЯМ КАТО ПРОДУКТ НА ГРЕШКА НА НЕКЪДЪРНИЦИ  не защото съм неграмотна , а защото травмити каквито и да са те се  допускат от  НЕКАДЪРНИЦИ.  Така,че твоят пример с  "Балканската ендемична нефропатия " направо е неразбиране на черния ми хумор или аз не съм успяла да се изразя достатъчно язвително за да усетиш отношението ми по въпроса.
                А като водещия раждането си пази шефа с последната дума за секциото и поема неоправдани рискове - нека си плати за тях.
                Благодаря,за пожеланията за бързо и тотално възстановяване на детенце,но ако не са няколкото мами с деца с подобни проблеми ,а и други момичета от форума досега да съм загубила себе си между надеждата и отчаянието.Защото нито е бързо,нито е тотално възстановяване,нито някои невролог до сега ми е обещал нещо такова.
               Още веднъж - извинявайте ,момичета ,но явно днес не ми е ден или пак изпадам в черна дупка .

# 80
Здравейте  preggo ,
Да ви се оплача - влизам в отбора на мамите с гъбички... Това е кофти, но поне се успокоих, че не ми текат околоплодни води, че вчера акушерката от ЖК ме наплаши много. Тази вечер мъжът ми пое инициативата и ме закара в Тина Киркова, за да спра да се тревожа - Слава Богу, мехурът си е цял, беби е добре, но мама е гъбясала  Embarassed не мога да си обясня как става - уж винаги съм била маниачка на тема хигиена, но сега ще се лекувам, какво да се прави.
По въпроса за секса - при нас е поразреден, но определено не е табу  Twisted Evil . Напоследък мъжът ми има някакви притеснения, че може той да ми е причинил контракциите, но пък установихме, че можем да заместим секса с други ласки - да нe ви обяснявам, вие сте големи момичета  luvbed! По същество - според мен не трябва да лишаваме себе си и любимия от удоволствие, щом телата ни го  искат, доказано е, че на бебчетата не вреди! Е, изказах се като първата мръсница  Laughing Sunglasses
Хайде лека нощ и умната!

Последна редакция: чт, 08 фев 2007, 22:17 от alina_nana

# 81
Didia искрено се надявам и желая проблемите ти да се разрешат и правдата да възтържествува!!! ... Надявам се също, че дай боже един ден ние родилките ще спрем да създаваме тази корупция. Защото ако корупцията съществува сред лекарите гинеколози е благодарение на всички тези, които плащат под масата...  Та тук  Пролет искам да  кажа също че не е въпрос на възможности, а на морал  и  убеждения.  А  както доста са убедени, че ако не си платят няма да стане раждането добре, така доста от тези които са си плащали се оплакват после че са се отнесли зле към тях. Така че всеки да си решава за себе си. На истории вярно сме се наслушали и да се надяваме да не сме от пострадалите от такива истории.
За акушерките и раждането - не знам как става на остров Тамбукту, но във Франция  ( която предполагам я включвате към циливизованите държави) определено те изражда акушерка, доктора се появява при проблеми или за разянето на пъпната връв и изследванията, които се правят след раждането. За вакума и натискането също родилите ми приятелки казват, че се прилага във френските болници ( някои от тях са минали през този тип раждане) ...
Късмет на всички за раждането! Моето решение за след раждането (а ако имам време и преди това да го направя) е да привлеча вниманието на медиите (български и чужди) върху корупцията в родилните домове. Мисля че това е най-малкото което можем да направим, за да спрат бъдещите майки да се тюхкат и маят как да раждат "с уговорки" или без.

# 82
нашият бебо,също си ритка докато аз си галя коремчето но докосне ли го ръката на тати веднага го усеща и спира..мого е хитър Mr. Green ..странно но факт!?!?
относно.... ;-)SEX-а..и ние сме го поразредили и наблягаме на други ласки,но все още не е табу
лека нощ,коремчета Hug

# 83
  • София
Какво да си искам... То с този тумбак всички пози вече са трагикомично невъзможни.  doh Чак да му се отще на човек.....  
Иначе вече повече от час разглеждам белия и черния списък за доктори. Ами то повечето фигурират и в двата. Не знам какво да си мисля вече... Но все пак предпочитам да си е с уговорка. Не ми се рискува.
Уф напоследък много ми се срива самочувствието. Хич не я виждам у себе си тази особена красота на бременните.  smile3506 Виждам само стомах като земното кълбо и лице като питка- особено нощно време като подпухне...  newsm09 А и ме гони един апетит последните 2-3 дни. Лоша работа.

# 84
Момичета, сложих в албумчето снимките от днешната лекция Peace

# 85
  • София
Гореща тема се оказа тази!  smile3523

Дидиа , стискаме палци подранилото "априлче" да се пребори с трудностите и да бъде с много късмет в живота!
За внучето ти -  Praynig  Praynig Praynig да изненада докторите и да се възстанови бързо и напълно!
Не се отдавай на черни мисли, радвай се на голямото, задружно семейство, с което те е надарил Господ!!! Hug

Момичета, за страха от раждането - не се настройвайте предварително!!! Много е важна нагласата и спокойствието ви!
Само така ще сте сигурни, че това, което е зависело от вас  по време на раждането сте изпълнили на 100%!

Ида е дълго чакано бебе. Имах един мисед аборт преди това.... мъка голяма! Мамите, идващи от Проблемно забременяване знаят какво означава  EFP резултат - огромна радост, но и 100 пъти повече притеснение дали всичко ще е наред този път. Точно това ме  е карало винаги да търся информация по всякакви теми, да правя 100 изследвания и да се презастраховам с прегледи.
Добрата страна на това е, че се радваш на станалото ЧУДО и съпътстващите неудобства не те разстройват! Повръщах 4 месеца - с усмивка на уста Laughing. Лежах в болница заради контракции - с положителна нагласа! Дойде време за раждане - уморих мъжа си от разходки в жегата за да помогна на разкритието - пак нахилена до уши! Бях убедена, че ще мине като "по вода" и самото раждане! Имаше смях и закачки (между контракциите)! Снимката на Ида и мама минути след раждането отново е с усмивка! Е, болеше, разбира се.... но какво от това??? СТРУВА СИ!!!

В деня на изписването акушерката в отделението ме изпрати с думите "Ще ви чакаме отново при нас!" на което отговорих "С удоволствие! Съвсем скоро, ако зависи от мен"  И се радвам, че наистина имаме повод да сме с малката беба там през април (живот и здраве)!

От форума и приятелки ще получите винаги различен разказ - наистина няма 2 еднакви раждания!
Това, което ми помогна много с първото раждане (понеже обичам да съм наясно със ситуацията) бяха 2 лекции:
 - Нормално физиологично раждане - дава много точна представа какво да се очаква, кога да се тръгне към болница, какво ще се случи там при приемането и след това. Кой какво ще прави в предродилна и родилна зала ...и още много неща, които може би забравям!
 - Цезарово сечение (тази просто информативно, бях убедена, че няма да ми се наложи Mr. Green) - показания, упойки, какво ще се усеща, как да се раздвижим след това, как да се щади тялото след операцията, възстановяване и др.

И естествено - д-рката на която имах пълно доверие!  bouquet И сега отново сме и ще сме заедно!!!

Последна редакция: пт, 09 фев 2007, 01:13 от ara75

# 86
Здравейте мили мами,
днес и аз бях на лекар и слушахме тоновете на бебчо, които бяха добри. Малко беше заспало и сестрата извади някакво уредче което издава един особен малко силничък звук и го буди 2 пъти за да види как реагира. Беше много смешно Simple Smile Не знаех че правят така...
Казаха че бебчо е около 2100кг и изглежда добре. Плацентата е добре. Единствено ме притесняват околоплодните води. Последния месец са по-малко от нормата а сега бяха паднали още малко, док ми каза че може да е от грипа който карам последните 10-на дни. Наблягам на водата и ще видим. Ако тази тенденция продължи може да планират по-ранно раждане  Shocked Confused Cry Cry Cry
Да се надяваме че няма да се наложи де...
По отношение на раждането в МД, родих дъщеря ми там преди 7год. Лежах там 3 месеца. Един месец лежах в родилна зала #Crazy в една от стаичките за мами които раждат малко по-бавно. Както и да е..Аз имам смесени чувства към болницата. Първо условията в родилната зала бяха ужасни. Аз влязох на 3 март и тогава започна една ужасяваща снежна буря, страшен студ. Приеха ме с течащи води и кървене. Бях на режим който ми забраниха да ставам дори до тоалетна. Трябваше да се изхождам в подлога, обаче подлога ми се предлагаше един път на ден. Хвърляха я под леглото и се оправяй сам #Cussing out Аз бях обезумяла от страх да ставам, но трябваше. Дограмата в стаята беше крива и духаше, никакво отопление. Абе нямам думи. Санитарките обаче ставаха много бързи като дойдеше време за визитация...ПО НЯКАКЪВ МАГИчЕСКИ НАЧИН подлогите ставаха чисти (седяха си пълни иначе по цял ден) От друга страна сестрите баха мили с мен. докторите мисля адекватно ме лекуваха. След първият месец ме преместиха на някой си етаж. не си спомням кой...Там след тоталната изолация се намерих в стая с няколко жени и те всички бяха мили и симпатични. тоалетните бяха гаднички но както и да е. Там всеки ден ми следяха тоновете, един ден апарата спря да работи, не можеш да викнеш сестра да види...единственото което направих беше да сваля колана и да чакам да дойде някой да го види. Някой казал на док че АЗ съм го рзвалила. Тази кретенка дойде в стаята и се разкрещя все едно съм и слугиня или дете #Cussing out #Cussing out #Cussing out "...Ние трябва да ви оставимв навън да ви умрат бебетата, да видите как се разваля апаратура така.."
Кажете ми КАК може един доктор да говори така??? Тя дори не си направи труда да ме попита какво е станало...тя имаше лоша репутация..
Дойде и раждането. родих секцио в 37 седмица. Взеха ми душичката на секундата защото не дишаше и имаше инфекции. Само видях едно виолетово- синьо петно. Лежах в реанимацията в пълно неведение какво става с детето ми  Sad с часове никой не дойде да ни каже (бях с 4-5 жени) как са бебчетата.
Е дойде една сестра и какво мислите казва, застанала на вратата и на висок глас, че на всички са добре бебоците, на мен по най-студения начин ми казва:
...С твойто не знам кво да ти кажа, няма да се оправи, не е много добре..Едва ли не ще умре! това е първо много травмираша новина, която рябва да се поднесе, с разбиране, такично, с обяснения, лично не пред 5 други жени...идеше ми да я удуша. Добре че мъжът ми влезе в този момент и ме напери на ръба на нервна криза и хукна да провери какво става. Оказа се че не е така точно...
Исках просто да ви кажа как беше.

Сега бях на обиколка в болницата в която ще раждам. регистрирах се предварително...Раждането е в самостоятелна стая с пълен екип доктори. Няма обща зала. В стаята има легло, телевизор,видео, кресло/легло, баня с джакузи и разни други джиджафки...Два часа след раждането те местят в стаята която ще се лежи до изписването. Бебето през цялото време е с майката. На етажа има 2 стаи в които винаги има разни закуски, сандвичи,кафе и т.н безплатно за родилките. В стаите за раждане и другите се разрешава да си вземеш всичко което искаш, от свещи, до музика и цветя. Има организирани консултации с различни специялисти по време на престоя..
Надявам се че раждането ми ще мине по-приятно и с повече уважение!!!
 Hug

# 87
  • Пловдив
Добро утро  Nature Sunny
Мама Е, направо си изживяла някакъв ужас. Просто останах потресена от разказа ти  smile3518
Дано никоя от нас не се сблъска с такова отношение Praynig
За да разведря малко - качих последните покупки за бабка в албумчето, за съжаление на по-старите покупки не им помня цените

# 88
  • гр.Варна
Добро утро!
Аз пиша рядко,защото нямам възможност за повече!!Каро гледам колежките счетоводителки-Све_дим и денисимо и те не се вясват често!!!Ама как няма
За пробите,знам със сигурност,че когато ти дават 45 дневния болничен се взима анален и вагинален секрет!Както казва акушерката-да Ви предадем чисти в Родилно.Не се прави по-рано,защото нещата могат да се променят:)))
За секса,ами ние до скоро кексахме.Но последния път ме заболя коремче и решихме,че това ще е засега:)))
Как сте с нервите???Моите са поопънати в повечко!Избухвам без причина,а не искам да е така
За варненските мами, момичета,кога ще се видим???Домъчня ми вече.......Айде да идем на сладкарничка или на друго място
За раждането,аз смятам да раждам при доктор Скочев в Окръжна болница.В началото на Март ще отида на преглед.
Това е от нас
много целуФФФФФФФФФФки  bouquet

# 89
Здравейте  Hug

Mama E, Didia, съжалявам за проблемите, които сте имали. Звучат страшничко, но е хубаво, че ги споделихте с нас. Дано вече всичко е наред Praynig

нашият бебо,също си ритка докато аз си галя коремчето но докосне ли го ръката на тати веднага го усеща и спира..мого е хитър Mr. Green ..странно но факт!?!?

Това все едно аз съм го писала - когато някой друг ми пипа корема, дребосъчката спира да рита и се спотайва  hahaha

За околоплодните води - как се определя дали са в норма или са намалели? Досега на прегледите не е ставало дума за тях.

Общи условия

Активация на акаунт