Коремът вече ми тежи, но до АПРИЛ бебчо в мен ще си лежи!

• 15 499
  • 299
  •   1
Отговори
# 90
benitta,Гигилче,
не е за вярване, нали? Аз не искам лукс или кой знае какво...само малко човешко присъствие и уважение. Аз бях на 23 тогава, тотално объркана и наплашена, седях и преглъщах цялата простотия и мизерия. Сега като сравнявам с условията тук и си казвам, защо в България докторите и болниците третират хората като животни...Силните мачкат зависимите от тях...Знам че има и добри и внимателни доктори, но по-големият процент са едни мошеници.
Имам толкова лош опит с докторите че не е истина. И майка ми щяха да я убият преди 2 год.
Абе нямам думи....
Околоплодните води ги мерят лесно, има няколко точки в които мерят, като едни торбички са местата. Трудно ми е да обясна.
Надявам се всички ние да родим леко и без драми  Hug

# 91
Привет,мами.Черпя ви виртуално newsm38,защото днес имам рожден ден.Пожелавам на всички леко раждане през април и здрави и хубави бебоци.Както писах онзи ден,напоследък съм в лека депресия,но се надявам след купона днес и утре, вече да се оправя.По въпроса с раждането-ами сега ме е страх много повече от първия път.Аз по принцип съм оптимистка и тогава си бях много спокойна,но сега щом съм решила да си платя за лекар,значи...Но да не ви натоварвам и аз с моя разказ за първото раждане.Тези дни ми се е отворил един апетит,и то за сладко,та определено се очаква скок в килограмите.А и бебето,както се е обърнало напречно е много неудобно като се разрита или просто се протяга.Аз мисля да раждам в бившата Тина Киркова,защото ми е наблизо,пък и меко казано останах недоволна от Шейново.Ако някоя мама ходи днес до там,ще помоля да пише дали са възстановили консултациите.За срещите в центъра на мен ми е невъзможно,защото няма кой да ми гледа детето,а много бих искала да се запознаем,но ако има някоя мама в района на Красна поляна,с удоволствие бих се срещнала с нея.Слънчев ден на всички

# 92
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !!!
Не им се давай на депресиите Simple Smile

# 93
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН,kamiordanova !!!
Много здраве,много  поводи за усмивки ,едно здраво и послушно априлче и повече ведро настроение! newsm59

# 94
happy bd Честит рожден ден, kamiordanova !  baloni  Пожелавам ти да станеш щастлива мама на зраво, красиво и обичливо априлче!   mamma party006

# 95
  • София
честит рожден ден на kamiordanova   newsm51  Party Time newsm59 Много радост, щастие и любов. И едно леко раждане на едно сладко бебче.

Относно нещата, които са споделили Дидия и Мама Е - може би ще ме нападнете повечето, но мисля, че никоя от нас няма нужда от подобни истории, които само ни плашат и стряскат (или поне на мен ми се отразяват така). Сигурна съм, че за всяка болница могат да се разкажат подобни истории. Но е факт, че жените раждат във всяка болница. Едни са доволни, едни не са доволни. Разбира се и аз искам да е както го е описала Мама Е в САЩ, но това е БГ действителността. Ако имаш финанси, раждаш в частна клиника или си наемаш доктор, уж да си спокойна, ако нямаш, на общи основания в държавната болница. Но мисля, че всички осъзнаваме, че ако, не дай си Боже, нещо се случи с нас или бебо, то може да се случи и в частната и в държавната болница. За мен е по-важно какво е моралното и професионално отношение на лекарите и сестрите. Да, всички знаем колко получават, и те са го знаели преди да станат такива. Да, и ние искаме да получаваме адекватно заплащане, но пак казвам - това е БГ действителността. Не знам защо обаче трябва да си губим морала и човешкия облик. За мен един човек си е човек независимо дали си му платил или не. Иначе е просто касапин.

Много се разписах. Съжалявам. Исках само да споделя мислите си, пореодени снощи от Дидия. Не искам да обиждам никой. Не го приемайте лично.

Пожелавам ви един прекрасен ден, въпреки напрежението, което витае из софийските улици.

# 96
Честит Рожден Ден и от мен baloni
Желая ти само хубави емоции, прекрасен празник  1dating happy bd и здраво и послушно бебче!

Относно болниците-за съжаление съгласна съм, че лошото не дай Боже може да се случи и в частна и в държавна болница, и с плащане и без  Twisted Evil И все пак не мога просто да си кажа "да се надяваме, че всичко ще бъде добре", аз съм от типа хора, които винаги правят максималното, което зависи от тях. Знам, че това не ми гарантира нищо и все пак аз съм длъжна да направя каквото мога (в случая да платя на конкретен лекар, защото повече от това наистина не бих могла да направя), а останалото наистина са надежди и късмет.

За  luvbed ами ние имаме желание и двамата, обаче се въздържаме от чести контакти и сме мнооого внимателни, да не кажа че сме останали само на "алтернативни методи". Не съм имала проблеми -пу-пу, обаче много ме е страх, че бебето още е малко, недоразвито и ако сега се роди няма да има шанс. Затова-кофти-не кофти-търпение му е майката, не бяхме много свикнали, но започнахме, даже взех да си мисля, че ще свикнем така и за в бъдеще, с това малко бебе и всичките грижи, като нищо да забравим съвсем и да питаме после и ние какво беше това?!

# 97
Честит рожден ден cami   party023   bouquet Само най-доброто за теб и твоето бъдещо бебче !
За докторите - напълно съм съгласна с catty, нямаме нужда нито отрицателни емоции, нито от излишни страхове ! А denissimo и аз като теб ако реша, че с плащане мога да направя нещо за спокойствието на моето раждане, да ще го направя, но никога с плащане под масата, ще отида в частна клиника и ще си платя срещу касова бележка, както се прави в циливизованите държави!!! Защото ако искам раждането ми да мине спокойно, също така и много повече искам детето ми да може да си позволи да живее конфортно в държавата, в която се е родилио и в която съм се родила аз самата!!! Защото не искам да продължаваме да превръщаме тази държава в бонище и средище на корупция и простотия!!!  Naughty

# 98
Не искам много да навлизам по темата с лекарите, но само да поясня относно плащането `под масата`. В 1 АГ си е регламентирано казно - ако искаш да си избереп лекар, плащаш си едиколко си стотин лева; ако искаш да си на дежурен екип - не плащаш нищо. Това за мен не е плащане под масата  newsm78.

Честит рожден ден на Ками   bouquet.

А сега предлагам е време да разведрим малко обстановката, че нещо такова черногледо не ми се нрави много - хубаво е да наблягаме на позитивните емоции, пък макар и да е малко изкуствено и като с розови очила  Flutter.

Нещо щях да ви питам ама какво беше...  Thinking

# 99
Ая аз също не наричам това плащане под масата ... Когато е регламентирано и се плаща на касата, ясно е че не e под масата  Grinning

# 100
  • Пловдив
 newsm59 на kamiordanova ! ! ! Много здраве, любов и сбъднати мечти!
Аз от 15ч съм на преглед. Стискайте палци всичко да е наред. Praynig
Приятен ден на всички!!!  bouquet

# 101
Аз пък се сетих какво исках да ви питам  Crazy.

Кажете за препаратите и изобщо `позволените` миризми, когато си приберем бебоците в къщи  newsm78. Мен лично ме притесняват основно две неща:
Едното е препаратите, с които чистим - мистър пропър, пронто, ала-бала. Доколкото знам май не е добре като има бебе в къщата да се чисти с такива неща... Вие какво знаете? И ако не се ползват препарати, то как само с вода ще убиваме микробите? И колко често трябва да се мие - всеки ден ли?

Второто е парфюмите, имам някакъв бегъл спомен, че майките не бива да се парфюмират, защото бебето било добре да свикне с нашата миризма, за да е по-спокойно от една страна и от друга му се разваляло обонянието  newsm78. Има ли такова нещо?

# 102

Кажете за препаратите и изобщо `позволените` миризми, когато си приберем бебоците в къщи  newsm78. Мен лично ме притесняват основно две неща:
Едното е препаратите, с които чистим - мистър пропър, пронто, ала-бала. Доколкото знам май не е добре като има бебе в къщата да се чисти с такива неща... Вие какво знаете? И ако не се ползват препарати, то как само с вода ще убиваме микробите? И колко често трябва да се мие - всеки ден ли?

Второто е парфюмите, имам някакъв бегъл спомен, че майките не бива да се парфюмират, защото бебето било добре да свикне с нашата миризма, за да е по-спокойно от една страна и от друга му се разваляло обонянието  newsm78. Има ли такова нещо?

Може да се мие но трябва след като измиеш поне бебо да не влиза в тая стая 1-2часа .
А за парфюмите има такова нещо докато бебчо не навтрши годинка по добре не се пръскай защото те наистина свикват с аромата на мйаката             

# 103

точно снощи лекцията ни беше за това и ни казаха никакви парфюми, особено мъжки и в стаята където е детето да се почиства само с вода без препарати. виж за възрастта никои не се сети да пита до кога да се процедира така. казаха ни също ваничките да се мият с веро защото то би трябвало да не е отровно (ако остане препарат по чиниите да няма проблем) и затова с него и ваничките  Grinning

в тази насока аз от вчера пера с течен препарат. нали се разтваря по-добре и не оставя следи по дрехите. за бебока ще взимам персил за бебета (и нашето бельо ще пера с него), а за връхните ни дрехи купих 1 первол за цветни и 1 за тъмни дрехи, мислех да взема и за плетени, но те маи все отиват в пералнята в комбинация със нещо друго така че засега се въздържах от тази покупка. дрехите ухаят невероятно  Grinning и не е необходимо да се слага омекотител.

да не забравя честит рожден де на kamiordanova да си жива и здрава и здраво бебче да те радва април   bouquet

# 104
За препаратите - не би трябвало да са вредни, нали все пак минават някакъв контрол ... Мисля че ако има опастност за бебето го пишат на опаковката...
Мухъла - четох че бил много токсичен за бебето и бременната жена ... Не знам до колко е вярно...
То в крайна сметка с цялото това замърсяване, какво ли не е вредно ...
Мен това което ме притеснява например са строителните отпадъци ( стереопор, пластмаса и т.н.) които се търкалят и горят навсякъде тука в квартала ... Май ще трябва да извеждам бебето с маска за да не лапа пушеците Sad
Ваксини - някои гледал ли е някакво предаване за ваксините, които се правят в България? Давали са го скоро по телевизията, но по коя не знам ... Говорили са за ваксината за детски паралич... Имало 2 типа и единия бил опасен 3 на 1000 деца хващали паралич от ваксината ... Чували ли сте за такова нещо? А някои чувал ли е дали се предлага тук ваксина против минингит?

Общи условия

Активация на акаунт